«روز رفتن» سريالی پر مخاطب با مضمونی قرآنی و دينی
کد خبر: 1508294
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۸۵ - ۱۱:۳۹

«روز رفتن» سريالی پر مخاطب با مضمونی قرآنی و دينی

گروه هنر: مجموعه تلويزيونی «روزرفتن» با مضمونی دينی - قرآنی به تهيه كنندگی «سيد امير سيدزاده» و با مشاركت نيروی انتظامی جمهوری اسلامی ايران از 12 آبان ماه جاری، هر شب ساعت 15 : 19 از شبكه پنج سيما(تهران) پخش می‌شود توانسته مخاطبان زيادی را به خود جلب كند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، اين سريال كه به دليل نوع نگاه خود به حوزه مباحث دينی - اعتقادی و تقابل خير و شر و نگاه به آموزه‌های قرآنی در عين جذابيت ساختاری و نمايشی توانسته است در همين مدت كوتاهی كه از زمان پخش شبانه آن می گذرد و علی‌رغم ساعت نامناسب پخش، با استقبال مردم مواجه شود.
«روز رفتن»، با مشاوره مذهبی حجت الاسلام «تقی قرائتی» ، 24 تير ماه سال جاری در لوكيشنی واقع در يك امامزاده كليد خورد.
كارگردانی اين مجموعه را در فصل اول«محمدرضا اعلامی» و تهيه كنندگی آن را «سيد امير سيد زاده» بر عهده گرفتند.
به گفته «سيد امير سيدزاده» در اين مجموعه، بر شناخت و برطرف سازی زمينه‌های اجتماعی بروز جرم توجه شده و تقويت جرأت، جسارت و ستيز بيشتر با معضلات اجتماعی را دنبال كرده ايم.
بر اساس اين گزارش٬ اين مجموعه تلويزيونی جهت پخش در ماه مبارك رمضان در دست تهيه بود و همه عوامل سعی داشتند با تلاش شبانه‌روزی خود كار را به پخش ماه رمضان شبكه پنج سيما برسانند ولی با وجود تلاش عوامل سريال، پخش كار به پس از اين ماه مبارك منتهی شد.
اين سريال در چند قسمت توسط«اعلامی» كارگردانی شد ولی « محمد رضا اعلامی» به دلايلی جای خود را به «جواد افشار» داد و نام مجموعه نيز از «روزی كه خواهيم مرد» به «روز رفتن» تغيير نام داد.
از نكات قابل توجه توليد اين مجموعه در كنار نكات مضمونی كه ذكر شد می‌توان به لوكيشن‌های پرتعداد آن اشاره كرد. توليد اين پروژه تاكنون در 70 لوكيشن واقع در تمامی نقاط تهران از جمله باغی در منطقه اوين، امامزاده شعيب، خانه‌ای در مركز شهر، انتشارات آشتيانی، لواسان، كن، خيابان قائم مقام، نياوران، جنگل‌های لويزان و ...انجام شده است.
همچنين برای نخستين بار يك سايت اينترنتی برای يك مجموعه تلويزيونی در حال توليد راه‌اندازی شد و همزمان با توليد مجموعه تلويزيونی «روز رفتن» اخبار و اطلاعات اين مجموعه بر روی آدرس ( www.roozi5.mihanblog.com) و سپس آدرس ( tv5.irib.ir/roozeraftan/) قرار گرفت.
اين در حالی است كه«سيد سعيد رحمانی» نويسنده مجموعه تلويزيونی «روز رفتن» درباره ويژگی‌های اين مجموعه می‌گويد: مضمون مجموعه تلويزيونی «روز رفتن» بر اساس داستانی جدی بنا شد اما مجموعه در كل شيرين است و لبخند را بر لب مخاطب می‌نشاند.
وی افزود: اميدوارم بتوانيم دغدغه‌های جامعه را همراه با يك نوع معنويت در داستان اين مجموعه بگنجانيم.
اين فيلمنامه‌نويس با بيان اينكه٬ اين مسايل بايد در قالب يك مجموعه آسيب‌شناسی شود، يادآور شد: معتقدم برای آسيب‌شناسی جرم و جنايت بايد از نگاهی معنوی برای كنترل اين مسايل بهره ببريم و من تلاش كرده‌ام در اين فيلمنامه با مسايلی چون جرم و جنايت و برخورد با جرم و نه مجرم بپردازم.
«رحمانی» با اشاره به اينكه٬ در يك مجموعه جرم و جنايت بايد به صورت يك معضل بزرگ و مجرم به عنوان يك بيمار ديده شود، افزود: برای حل مشكلات و معضلات اجتماعی احتياج به نگاه دلسوزانه مسؤولان و مردم داريم تا اين مسايل درك شود.
وی در ادامه به ژانر مجموعه «روز رفتن» اشاره و خاطر نشان كرد: وقتی طرح جابجايی شخصيت اصلی دراين مجموعه به ذهن من رسيد، همه فكر می‌كردند اين جابجايی باعث به وجود آمدن فضايی طنز در قصه خواهد شد در صورتی كه اينطور نيست و با توجه به مضمون اين داستان و دغدغه‌های من، ترديد نداشتم كاری جدی شود.
«سيد سعيد رحمانی» در خصوص موفقيت مجموعه تلويزيونی «روز رفتن» در جذب مخاطب گفت: تمام سعی من اين بوده كه فيلمنامه مجموعه صداقت داشته باشد و دغدغه‌های من به صورت شعاری عنوان نشود و به همين دليل احساس می‌كنم زندگی در اين مجموعه جاری خواهد بود و اگر جسارتی هم در مجموعه ديده شود، به دليل موضوع جسورانه آن بوده است.
وی در پايان می‌افزايد: از تمام تجربياتم برای نوشتن فيلمنامه مجموعه «روز رفتن» بهره برده‌ام.
پس از تغيير و تحولات به وجود آمده در اين مجموعه تلويزيونی «جواد افشار»كارگردان در خصوص دلايل حضورش در مجموعه تلويزيونی «روزرفتن» گفت: نوع برخورد و نگاه روحانيت به جامعه و برخورد پليس با موضوع‌های جنايی و مردم در اين مجموعه باعث شد كارگردانی اين مجموعه را برعهده گرفتم.
وی افزود: باهمكاری خوب گروه توانستم در كمترين زمان ، ارتباط مناسبی با قصه ، فضای كلی كار و عوامل توليد پيدا كنم.
وی توضيح داد: زمانی مسووليت توليد اين مجموعه تلويزيونی را قبول كردم كه تنها‪ ۳۰‬درصد از كار انجام شده بود و درابتدا برايم سخت بود تا با عوامل، قصه و شخصيت‌هايی كه از قبل چيده شده بود، ارتباط برقرار كنم.
«افشار» در عين حال يادآورشد: با مطالعه متن، قصه آن را دوست داشتنی، جذاب و متفاوت از ساير موضوع‌های رايج در سينما و تلويزيون ديدم و مسووليت توليد روز رفتن را پذيرفتم.
اين سريال كه از حساسيت بالايی برای مديران شبكه و تهيه‌كننده دولتی آن داراست باعث شد كه چندی پيش «مجيد رجبی معمار»، مديرشبكه پنج سيما٬ سردار «بتولی»، معاونت اجتماعی و ارشاد نيروی انتظامی و «سيدهادی منبتی» مدير گروه فيلم و سريال شبكه پنج سيما در دفتر توليد مجموعه تلويزيونی «روز رفتن» برای نظارت بر چگونگی پيشرفت توليد پروژه حضور يافته و با عوامل توليد اين مجموعه ديدار و گفت و گو كنند.
«رجبی معمار» مدير شبكه پنج سيما دراين ديدار گفت: مديران سازمان صدا و سيما بر اساس تجاربی كه در سال های گذشته در خصوص پخش مجموعه‌های مناسبتی به دست آورده‌اند سعی دارند با برنامه‌ريزی دقيق‌تری مجموعه‌های مناسبتی اين ماه مبارك را پخش كنند.
مدير شبكه پنج سيما بابيان اينكه امسال توليد دو مجموعه مناسبتی را برای شبكه تهران آغاز كرده‌ايم، افزود: مجموعه‌ «بوی خوش زندگی» كه علی شاه حاتمی كارگردانی آن را بر عهده دارد برخلاف مجموعه تلويزيونی «روز رفتن» كاملا مناسبتی و تمامی قسمت‌های آن با حال و هوای ماه مبارك همخوانی داشت بنابراين تصميم به پخش اين مجموعه درماه مبارك رمضان گرفتيم.
وی خاطرنشان كرد: ما اين اختيار را داشتيم تا مجموعه تلويزيونی «روز رفتن» را در آخرين ساعات ماه مبارك رمضان پخش كنيم اما با توجه به اينكه اين مجموعه از ارزش‌ها و مسائل معنوی و اخلاقی خوبی برخوردار است ترجيح داديم در اين ماراتن سنگين شركت نكرده و پخش آن را بلافاصله بعد از ماه مبارك رمضان آغاز كنيم.
«بتولی» معاونت اجتماعی و ارشاد نيروی انتظامی جمهوری اسلامی ايران نيز با ابراز رضايت ازتوليد و پخش مجموعه «روز رفتن» اظهار داشت: اين مجموعه تاكنون با استقبال خيلی خوبی رو‌به‌رو شده و اميدوارم اين روند ادامه داشته باشد.
بر اساس اين گزارش؛ با بهره گيری از هزاران قطعه عكس ديجيتال تيتراژ مجموعه تلويزيونی «روزرفتن» ساخته شده است و تيتراژ پايانی و ابتدايی پروژه تلويزيونی «روز رفتن» گزيده‌ای از تصاوير 70 لوكيشن اين مجموعه بوده كه با بهره‌گيری از روشی ابداعی، عكس‌برداری شده است.
در اين مجموعه تلويزيونی كه از هزاران قطعه عكس ديجيتال برای ساخت تيتراژ آن استفاه شده است ، لوكيش‌ها به طور پيوسته ودر قالب يك تصوير به نمايش درمی‌آيند.
تيتراژ اول به مدت 2دقيقه با موسيقی «مهدی گورنگی» و تيتراژ 3 دقيقه‌ای پايانی برای اولين بار با صدای «عليرضا افتخاری» ساخته شده است.
در تيتراژ سريال مذكور مفاهيم قرآنی و دينی جاری در متن مجموعه به همراه شعری از «فرزاد حسنی» ارايه می‌شود.
طراحی تيتراژ مجموعه تلويزيونی «روز رفتن» توسط اميداسلامی، صورت پذيرفته است.
از ويژگی‌های ديگر مجموعه تلويزيونی« روزرفتن» بايد به همكاری «عليرضا افتخاری» با اين مجموعه اشاره كرد كه برای نخستين بار در تلويزيون برای يك مجموعه تلويزيونی خوانده است.
عليرضا افتخاری در خصوص همكاری خود با اين مجموعه تلويزيونی اظهار داشت: انگيزه همكاری من با مجموعه تلويزيونی «روز رفتن» وقتی ايجاد شد كه دريافتم اين پروژه از بعد معرفتی تعريف درستی دارد.
اين خواننده موسيقی كشورمان كه برای نخستين بار است برای يك مجموعه تلويزيونی می‌خواند، در اين‌باره خاطرنشان كرد: از جمله دلايل همكاری من با اين پروژه می‌توان به قصه پرمحتوا همراه با مسائل معنوی، اخلاقی، همچنين گروه توليد حرفه‌ای اين مجموعه اشاره كرد.
«عليرضا افتخاری» افزود: معتقدم موفقيت يك مجموعه تلويزيونی در پخش زمانی تحقق می‌يابد كه همه عوامل از جمله تهيه‌كننده، بازيگران، نويسنده، آهنگساز، كارگردان و ... حرفه‌ای عمل كنند.
اين خواننده نام آشنای موسيقی ايران درباره ترانه اين اثر گفت: ترانه‌ای كه برای مجموعه تلويزيونی «روز رفتن» سروده شده است بسيار زيبا و جذاب بوده و كاملاً‌ با محتويات نهفته در اين مجموعه همخوانی دارد.
از بازيگرانی كه در اين مجموعه ديدنی بازی كرده‌اند می توان به:دانيال حكيمی:(رحيم و كريم) حسن پورشيرازی:(سروان پرتو) فقيهه سلطانی:(لاله) رضا فيض نوروزی:( موسيو) محسن قاضی مرادی:(اكبر) ليلا بلوكات:(فريبا) حسن شكوهی:( غلام) آتش تقی پور:(پدر فريبا) بيوك ميرزايی:(صفدر) حسين خانی بيگ:( سرهنگ كيان) بهيه كيميايی:(مادرفريبا)و...اشاره كرد.
همچنين عوامل توليد اين مجموعه عبارتند از٬ نويسنده:سيد سعيد رحمانی٬ كارگردان: جواد افشار٬ برنامه ريز و دستيار اول كارگردان:مجيدرضا فاضلی٬ گروه كارگردانی: علی مردانه و شكيل مظفری٬ مدير تصويربرداری: مهدی مجد وزيری٬ دستياران تصوير: هادی شلالوند٬ماكان آقا قاسم٬ قاسم بزرگی٬ محمد مجد وزيری٬ مسعول فنی: مجتبی خادميان٬مديرتوليد:سيدامير سيدزاده٬ جانشين توليد:مقدسی٬ هماهنگی توليد: علی ياور٬ امور مالی: محيد رضا شفيعی٬ روابط عمومی:بابك شريف موسوی٬ طراح گريم: بيژن محتشم٬ مجريان گريم: ابراهيم عبدالله زاده٬ نيلوفر محتشم٬ طراح صحنه و لباس: سيامك احصايی٬ گروه صحنه: دلارام شيشوان٬پيام سوری٬ الهام محمدی٬ صداگزاری و ميكس:اكبرتوكلی٬ مديرصدابرداری:بابك اخوان٬جلوه های ويژه: عباس شوقی٬مدير تداركات: جعفر عبدلی٬ كارشناس مذهبی: حجته السلام تقی قراءتی٬كارشناس امور نظامی:سرهنگ شمس آبادی.
شايان ذكر است٬ مجموعه تلويزيونی «روزرفتن» به تهيه كنندگی سيد «امير سيدزاده» و با مشاركت گروه فيلم و سريال شبكه تهران و نيروی انتظامی جمهوری اسلامی ايران هر شب ساعت 15 : 19 از شبكه پنج سيما(تهران) و فردای آن روز ساعت 30 : 12 تكرار آن پخش می شود.
captcha