مهمترین مشکل پزشکی قانونی استان مرکزی نداشتن ساختمان مناسب است
کد خبر: 3612969
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۵

مهمترین مشکل پزشکی قانونی استان مرکزی نداشتن ساختمان مناسب است

گروه اجتماعی: مدیرکل پزشکی قانونی استان مرکزی گفت: اصلی‌ترین مشکل پزشکی قانونی استان نداشتن ساختمان مناسب است، جای افسوس دارد برخی ادارات با وجود اینکه ارباب رجوع زیادی هم ندارند اما ساختمان وسیع در اختیار دارند اما پزشکی قانونی با تعداد بالای ارباب رجوع هنوز از نبود ساختمان مناسب رنج می‌برد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، علی رضایی، مدیرکل پزشکی قانونی استان مرکزی، امروز، سوم تیر در نشست خبری که در سالن جلسات اداره‌کل دادگستری استان برگزار شد با اشاره به احداث سالن تشریح در ساوه گفت: در اراک تنها حداکثر 40درصد از مراجعه کنندگان می‌توانند از فضای سالن انتظار پزشکی قانونی استفاده کنند بقیه در هوای گرم یا سرد باید بیرون باشند. 
وی تصریح کرد: با توجه به کمبود فضای فیزیکی پزشکی قانونی قول‌هایی برای واگذاری یکی از ساختمان‌های مازاد یا احداث شعبه دیگری داده شده است که امیدوارم در شورای توسعه برنامه و بودجه مطرح و دستور لازم جهت واگذاری ساختمان صادر شود. 
رضایی بااشاره به اینکه با ارائه آمار و ارقام دردی دوا نمی‌شود، اظهار کرد: اصلی‌ترین مشکل پزشکی قانونی نداشتن ساختمان مناسب است، ما ار نظر نیرو نیز در مضیقه هستیم اما با همین تعداد نیرو خدمات بسیار خوبی ارائه می‌دهیم، حتی سختی کار شامل حال نیروهای پزشکی قانونی نمی‌شود. 
وی افزود: سال گذشته 45هزار و 460 پرونده معایناتی انجام شد، حال اگر با هر یک از صاحبان پرونده‌ها دو یا سه نفر مراجعه کنند با انبوهی از جمعیت در فضای فیزیکی محدود مواجه هستیم.  
رضایی ادامه داد: بهتر است به جای اعلام آمار فوتی و ... راهکار دهیم چه کنیم تا از آسیب‌های ناشی از حوادث کم شود، دادن آمار خیلی به درد مردم نمی‌خورد، بیشترین آمار به واژگونی خودروها تعلق دارد و می‌توان از جمله دلایل آن سرعت غیرمجاز، خستگی و خواب آلودگی و عدم توجه به علائم هشدار دهنده است.
وی گفت: آمار نشان می‌دهد بیشترین آمار فوتی یا نقص عضو به علت ضربه به سر است، اگر راکبان موتور سیکلت از کلاه ایمنی استفاده کنند قطعا آمار در بخش تصادفات کاهش می‌یابد. 

این مقام مسئول اظهار کرد: بسیاری از پزشکان به دلیل پایین بودن دریافتی و کشیک‌های مستمر رغبتی برای فعالیت در پزشکی قانونی ندارند، مشکل کمبود نیرو همچنان وجود دارد، کمبود پزشک خانم در این مجموعه از دیگر مشکلات است، در ساوه اصلاً پزشک خانم نداریم. بودجه‌های تخصیص یافته به پزشکی قانونی کم است، سال گذشته یک میلیارد و 600 میلیون تومان اختصاص یافت. 
وی یکی دیگر از عوامل فوت یا نقص عضو را حوادث ناشی از کار بیان کرد و افزود: سال گذشته 19 نفر براثر حوادث ناشی از کار فوت کردند که در مقایسه با سال 94، کاهش داشته‌ایم. سال گذشته تعداد افرادی که به صورت سرپایی مراجعه کردند 658 نفر بود که در مقایسه با سال 94 که 751 نفر بود12/4درصد کاهش داشتیم. 
رضایی با اشاره به 8هزار و 114 پرونده ارجاعی به پزشکی قانونی، اظهار کرد: رعایت نکردن نکات ایمنی، سهل انگاری یا خرابی دستگاه‌ها عواملی است که زمینه حوادث ناشی از کار را افزایش می‌دهد. 
وی افزود: در شهرستان‌های محلات، شازند، خمین، دلیجان و خنداب شعب پزشکی قانونی داریم که هر کدام در یک اتاق مشغول به فعالیت هستند، در خمین با همت فرماندار این شهرستان قرار است ساختمانی احداث شود. جای افسوس دارد برخی ادارات با وجود اینکه ارباب رجوع زیادی هم ندارند اما ساختمان خوب و وسیعی در اختیار دارند اما پزشکی قانونی با این حجم کار و تعداد ارباب رجوع هنوز از نبود ساختمان مناسب رنج می‌برد. 
رضایی تصریح کرد: سال گذشته 103 نفر مجوز سقط جنین قانونی دریافت کردند، سه کارشناس وضعیت مادر و جنین را ارزیابی می‌کنند و اگر مادر بیمار باشد یا ادامه حیات برای جنین وجود نداشته باشد مجوز صادر می‌شود. مجوز سقط جنین پس از انجام مراحل قانونی و کارشناسی برای مادران و نوزادانی که دارای مشکل هستند تا حداکثر 18 هفتگی صادر می‌شود و اگر از این مدت بگذرد هیچ مجوزی اعطا نمی‌شود. 
وی اظهار کرد: سال گذشته 10 نفر از استان براثر غرق شدگی جان باختند، خانواده‌ها رفت و آمد فرزندان را کنترل کنند و اجازه ندهند در سدها یا مراکز غیرقانونی شنا کنند. 
رضایی گفت: مسمومیت ناشی از گاز منواکسید کربن از دیگر عوامل فوتی است که با برودت هوا در فصل سرما افزایش پیدا می‌کند، سال گذشته 15 نفر بر اثر مسمومیت گاز منواکسید کربن فوت کردند. در 2 ماه نخست سال جاری نیز7 نفر بر اثر مسمومیت گاز منواکسید کربن جان خود را از دست دادند که این رقم در مدت مشابه سال گذشته چهار نفر بود. 
وی تصریح کرد: 47درصد فوتی‌ها ناشی از تصادفات است،  طرح «داد پزشک» از طرح‌های در حال اجرا ویژه مرگ‌های طبیعی است. اگر پرشکان تمایل به فعالیت در این حوزه دارند آمادگی خود را برای همکاری اعلام می‌کنیم. 
مدیرکل پزشکی قانونی استان مرکزی در پایان ادامه داد: در طرح دادپزشک جواز دفن متوفیان که به صورت طبیعی جان خود را از دست داده‌اند در کوتاهترین زمان و انجام مراحل اداری انجام می‌شود، در این طرح جواز دفن متوفیان با قیمت مصوب وزارت علوم پزشکی و سازمان پزشکی قانونی که 126هزار تومان است صادر می‌شود.
captcha