بررسی وضعیت میزبانی اراک از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حمایت مدیران صنایع
کد خبر: 3730752
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۹

بررسی وضعیت میزبانی اراک از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حمایت مدیران صنایع

گروه فعالیت‌های قرآنی - استان مرکزی در مهرماه سال جاری میزبان مرحله کشوری چهل ویکمین دوره مسابقات قرآن است. با توجه به اهمیت و حساسیت این میزبانی، ایکنای مرکزی با دعوت از مسئولان و تعدادی از فعالان جامعه قرآنی در قالب نشستی تخصصی، بایدها و نبایدهای برگزاری هرچه‌بهتر این مسابقات را بررسی کرده است.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، در پی برگزاری نشست تخصصی بررسی وضعیت میزبانی اراک در مرحله کشوری چهل ویکمین دوره مسابقات قرآن اوقاف گزارش تفصیلی این نشست که با حضور حجت‌الاسلام دلاوری، مدیرکل اوقاف استان مرکزی، حجت‌الاسلام حسینخانی، رئیس اداره قرآنی اوقاف استان، مرادی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان، صابری نسب، پیشکسوت و چهره قرآنی کشور، مرتضی مختاری داور و چهره قرآنی کشور و جدیدی قاری ملی به میزبانی خبرگزاری ایکنای مرکزی، برگزار شد؛ منتشر می‌شود.

بررسی وضعیت میزبانی استان مرکزی از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حضور تنها فینالیست‌ها در اراک
حجت‌الاسلام دلاوری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی، گفت: پرچم مسابقات از ارومیه که میزبان 40امین دوره مسابقات سراسری قرآن بود به اراک واگذار شد، به منظور برگزاری مسابقه‌ای در شأن قرآن و مردم استان نقاط قوت و ضعف مسابقات قرآن سال‌های قبل مورد بررسی قرار گرفت، بنده و آقای حسینخانی به آذربایجان غربی و گیلان سفر کردیم تا از تجربیات آنان استفاده کنیم.

آمادگی رادیو قرآن و شبکه قرآن برای پوشش مسابقات قرآن
وی با اشاره به اینکه انتظارات از استان مرکزی به عنوان استان زادگاه امام(ره) بالاست، تصریح کرد: این استان به دلیل زادگاه امام راحل، مفاخر دینی، علمی و فعالیت‌های قرآنی گسترده سال‌های قبل از جایگاه، اهمیت و حسایست ویژه‌ای برخوردار است. ما نیز قصد داریم این مسابقات را با همین حساسیت در بهترین شکل ممکن برگزار کنیم، شبکه قرآن و رادیو قرآن این مسابقات را با دقت بیشتری نسبت به سایر استان‌ها رصد می‌کنند.
حجت‌الاسلام دلاوری ادامه داد: از ابتدای کار ما این رویداد قرآنی را منحصر به اوقاف استان ندیدیم، سال 96 به منظور مشارکت مؤسسات قرآنی استان و اراک، جامعه قرآنی و دستگاه‌ها دعوت به همکاری شدند، از آنان حضور چشمگیر را انتظار داشتیم، مسابقات فی‌نفسه برگزار می‌شود و به اتمام می‌رسد؛ بحث ما فراتر از مسابقات است، اعتقاد ما این است بعد از 20 سال فرصت مغتنمی است که بتوانیم مجموعه بزرگان و نخبگان قرآنی کشور را گرد‌هم آوریم.
این مقام مسئول اظهار کرد: به تبع برگزاری مسابقات مسئولان فرهنگی کشور، متولیان امر قرآن، اساتید بزرگ قرآن، برگزیدگان بین‌المللی و ملی دوره‌های گذشته در استان حضور دارند؛ ازاین‌رو برای مجموعه قرآنی استان فرصتی ایجاد می‌شود تا با این افراد ملاقات داشته باشند، امید است در قالب این دوره از مسابقات فضایی مطلوب را ایجاد کنیم که قطعا انگیزه مضاعفی را در استان در راستای ترویج فرهنگ قرآنی به وجود می‌آورد.

مردم؛ میزبان اصلی مسابقات کشوری
حجت‌الاسلام دلاوری بیان کرد: مردم میزبانان اصلی مسابقات قرآن اوقاف هستند، سازمان اوقاف تنها به عنوان هماهنگ‌کننده و تسهیل‌کننده نقش خود را ایفا می‌کند. خوشبختانه آقازاده، استاندار مرکزی با حجت‌الاسلام محمدی، رئیس سازمان اوقاف کشور دیدار کرده، استاندار قول مساعد همکاری مسابقات را داده و خود را میزبان مسابقات می‌داند، لذا معاون سیاسی امنیتی استانداری را معرفی کرده و تکلیف کرده که در مسابقات قرآن به عنوان ستاد معین ورود پیدا کنند، اولین جلسه ستاد معین با استقبال خوبی برگزار شد. کمیته‌های 7 گانه شکل گرفته و شرح وظایف ابلاغ شده است.
وی با اشاره به تجربیات معاون سیاسی امنیتی استاندار از مسابقات قرآن اوقاف در دیگر استان‌ها، اظهار کرد: جلسات دیگری را رئیس اداره قرآن اوقاف با مدیر کل دفتر امور اجتماعی، معاونت اقتصادی و منابع انسانی استانداری به عنوان کمیته مالی و پشتیبانی برگزار کرده است.

بررسی وضعیت میزبانی استان مرکزی از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حضور تنها فینالیست‌ها در اراک

حمایت مدیران صنایع استان از مسابقات قرآن اوقاف
مدیرکل اوقاف گفت: با توجه به اینکه حال صنایع خوب نیست اما مدیران صنایع ازبرگزاری مسابقات استقبال کردند، هفته‌های آینده جلساتی را با صاحبان صنایع و مجموعه بازرگانی خواهیم داشت تا در مورد هزینه‌های مسابقات به عنوان کمیته پشتیبانی و مالی دوستان ما را مساعدت کنند. استانداری مرکزی در این زمینه حمایت جدی دارند، جلسات رسمی و غیر‌رسمی منظم با استانداری و دیگر مجموعه‌ها برگزار می‌شود، کمیته‌های داخلی با مجموعه مؤسسات قرآن جلساتی را برگزار می‌کنند که این برگزاری حاکی از شرایط مطلوب است، یقین داریم این دوره از مسابقات که استان مرکزی میزبان است مسابقات آبرومندی برگزار می‌شود.
وی تصریح کرد: گفت‌و‌گو با ابوالقاسمی، مدیر رادیو قرآن انجام و قول مساعد پوشش مسابقات از سوی مدیر شبکه قرآن و رادیو قرآن گرفته شده است، در ماه‌های آینده جمع‌بندی تمام خدمات اعلام می‌شود، تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا افتخار بزرگی در چهل و یکمین دوره مسابقات در استان مرکزی رقم زده شود.

برپایی نمایشگاه در حاشیه برگزاری مسابقات
حجت‌الاسلام دلاوری اظهار کرد: نمایشگاهی در حاشیه برگزاری مسابقات برپا می‌شود و مؤسسات قرآنی اعلام آمادگی کنند تا غرفه‌ای به آنان جهت معرفی مؤسسه و نحوه ارائه خدمات در نظر گرفته شود. رؤسای شهرستان‌ها به عنوان دبیر کمیته شهرستانی مکلف به پیگیری امور نمایشگاه هستند.
دلاوری گفت: استاندار اعلام کرد همه دستگاه‌ها به حمایت‌های مالی، معنوی و مادی موظف و پابکار باشند، به دنبال این هستیم برای نونهالان و نوجوانان سراسر استان جهت حضور در مسابقات، استفاده از تلاوت نخبگان قرآن و بهره‌گیری از تجربیات داوران و مقام‌آوران مسابقات قرآن تسهیلات تردد توسط فرمانداران در نظر گرفته شود.

حضور فینالیست‌ها در اراک نشان از حساسیت بالای مسابقات دارد
وی عنوان کرد: امسال تجربه جدیدی از چهل و یکمین دوره مسابقات قرآن اوقاف در استان مرکزی رقم می‌خورد، دوره مقدماتی و نیمه‌نهایی مسابقات در یکی از استان‌های قم یا تهران برگزار می‌شود و فینالیست‌ها به اراک اعزام می‌شوند، همین امر باعث می‌شود تا مسابقات از حساسیت و کیفیت بالایی برخوردار باشد و جامعه قرآنی و قرآن‌آموزان بتوانند تلاوت‌های زیبایی را شاهد باشند.
دلاوری ادامه داد: با توجه به اینکه این دوره از مسابقات در اراک با بهترین‌های قرآنی برگزار می‌شود، قطعاً استقبال مردم از مجموعه قرآنی بیشتر خواهد بود، ما تمام امکانات بهره‌وری آسان در فضایی آرام برای به نمایش گذاردن توانمندی قرآنیان را مهیا می‌کنیم، انتظار ما از مؤسسات این است که از شرایط به وجود آمده استقبال کنند، مسابقات فرصتی است تا بتوانند توانمندی‌های خود را نشان دهند، تسهیلات برای حضور خانواده‌ها و عموم مردم فراهم است، سرویس ایاب و ذهاب برای حضور عموم در نظر گرفته می‌شود.

بررسی وضعیت میزبانی استان مرکزی از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حضور تنها فینالیست‌ها در اراک

حضور تنها فینالیست‌ها در استان میزبان، توسط کارشناسان بررسی شده است
وی بیان کرد: حضور تنها فینالیست‌ها در استان میزبان، قطعا توسط کارشناسان اوقاف کارشناسی شده است، شاید یکی از دلایل به خاطر کاستی‌هایی است که در گذشته در استان‌های میزبان بروز پیدا کرده و سازمان تصمیم بر کاستن حجم ورودی متسابقان به مسابقات سراسری قرآن در استان میزبان را گرفت، وقتی 800 نفر در استانی حضور داشته باشد بی‌شک بر سطح کیفی مسابقات، خدمات و مباحث رفاهی و داوری تأثیرگذار است، حضور 450 یا 500 نفر در استان باعث می‌شود سطح داوری، خدمات رفاهی ارتقا پیدا کند و با توجه به مشغله‌هایی که مردم دارند علاقمندان به قرآن تلاوت‌های پایانی نخبگان قرآنی را رصد می‌کنند.

ایکنا تأثیرگذار در انعکاس اخبار
دلاوری با اشاره به اینکه دومین جلسه ستاد معین تا پایان تیر‌ماه جهت گزارش فرمانداران برگزار می‌شود، اظهار کرد: تمامی رسانه‌ها در ترویج فرهنگ قرآنی سهیم باشند، خبرگزاری‌های تخصصی بیشتر از رسانه‌های عمومی در انعکاس خبری نقش داشته باشند، ما از شبکه و رادیو قرآن و خبرگزاری ایکنا انتظار داریم تا در این زمینه ورود جدی داشته باشند وانعکاس خوبی از مسابقات در سطح ملی و بین‌المللی داشته باشند.

مسابقات قرآن اوقاف از 10مهرماه آغاز می‌شود
به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام عبدالله حسینخانی، رئیس اداره قرآن اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی، گفت: کار در این دوره از مسابقات با شدت و قدرت در حال پیگیری است. متسابقان مرحله کشوری از 10 مهر‌ماه تا 23 همین ماه به استان در قالب 6 گروه سفر می‌کنند.

بررسی وضعیت میزبانی استان مرکزی از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حضور تنها فینالیست‌ها در اراک
وی ادامه داد: 4 گروه اول برادران 10 مهر پذیرش شده و 16مهر از استان خارج می‌شوند، گروه اول همسرایی و همخوانی قرآن، دعاخوانی و اذان 50 نفر، گروه دوم رشته‌های معارفی 21 نفر، گروه سوم حفظ 10جزء، 20 جزء و ترتیل 36 نفر و گروه چهارم حفظ کل و قرائت 30 نفر. در مجموع 137 نفر در چهار گروه از 10 مهر تا 16 همین ماه در استان مهمان هستند.

میزبانی اراک از 447 متسابق و 131 داور در مرحله کشوری
حسینخانی ادامه داد: زمان ورود و خروج بانوان در دو گروه از 16مهر تا 23 همین ماه انجام می‌شود، گروه اول دعاخوانی معارفی 60 نفر و گروه دوم حفظ 10 جزء، 20جزء، حفظ کل، قرائت تحقیق و ترتیل 250 نفر. در مجموع 310 نفر از بانوان به استان اعزام می‌شوند. در مجموع ما میزبان 447 متسابق در مرحله کشوری هستیم. تعداد کل داوران نیز 131 داور هستند، عوامل رسانه و اجرایی که 150 نفر هستند از 9 مهر در مرکز استان استقرار دارند. همچنین 50 نفر میهمان ویژه خواهیم داشت.
وی ادامه داد: مجموعه اوقاف و کمیته‌های فنی تهران سالن اصلی را بازدید کردند، فیلم سالن‌ها و هتل‌های محل اسکان متسابقان و داوران ارسال شده است، احکام نیز توسط استانداری صادر شده است، کمیته‌های پیش‌بینی شده هر کدام وظایف خود را به بهترین شکل انجام می‌دهند.

برای برگزاری مسابقات نگرانی نداریم
حجت‌الاسلام حسینخانی اضافه کرد: برای برگزاری مسابقات نگرانی نداریم، قطعا با یاری خدا و کمک همه به بهترین وجه برگزار می‌شود. این مسابقات برای اوقاف نیست برای استان، جامعه قرآنی و اقشار مختلف مردم است، همه به شکلی دخالت دارند و باید همه کمک کنند. وضعیت کمیته‌های داخلی مشخص است. کمیته‌ها برگزار می‌شود و نتیجه را به مدیرکل ابلاغ می‌کنند تا اگر نواقصی هست به سرعت رفع شود.
وی در تشریح وضعیت نمایشگاه جانبی سالن اصلی مسابقات قرآن در استانداری، گفت: برپایی نمایشگاه از برنامه‌های جانبی مسابقات است که برون‌سپاری می‌شود تا دستاوردهای قرآنی استان به متسابقان سایر استان‌ها معرفی شود، با اطمینان خاطر می‌گوییم هیچ دغدغه‌ای با توجه به اینکه همه مجموعه‌ها پابکار هستند برای برگزاری مسابقات نداریم.
این مقام مسئول بر لزوم ماندگار شدن مسابقات قرآن در اذهان متسابقان، داوران و عوامل اجرایی و رسانه تأکید کرد و افزود: برای ماندگار شدن نیازمند کمک همه دستگاه‌ها و متولیان قرآنی هستیم، همه دستگاه‌ها به ویژه دستگاه‌های فرهنگی دغدغه داشته باشند تا خاطره‌ای خوب و به یادماندنی برای سال‌های سال در اذهان بماند.

هدف ما آشنایی مردم با معارف قرآن است
وی عنوان کرد: برنامه‌ریزی‌ها به سمت‌و‌سوی ترویج معارف قرآنی برود. امروز متأسفانه از قرآن دور هستند و تعارف هم نداریم، 13روز مسابقات قرآن اوقاف قطعا به بهترین شکل ممکن از لحاظ اسکان، پذیرایی و تشریفات انجام می‌شود، همه این موارد خوب است و باید هم باشد مسابقات خوب یا بد می‌گذرد، اما هدف ما از برگزاری مسابقات تنها پذیرایی و اسکان خوب نیست، ما تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا مردم با معارف قرآن آشنا شده و آشتی کنند.
حجت‌الاسلام حسینخانی اضافه کرد: برای حرکت در این مسیر باید اساتید قرآن ما را همراهی کنند، نباید مشکلات دیگر استان‌ها در استان ما بروز کند، اگر با جدیت در حوزه آشنایی مردم با معارف قرآن خدمت نکنیم کار ناقص خواهد ماند، اگر بخواهیم کار ما اثرگذار باشد باید خودمان را به قرآن نزدیک کنیم و مردم را با این فرهنگ آشتی دهیم، اگر خود را به قرآن نزدیک کنیم، اول در برابر هجمه سنگین دشمن بیمه خواهیم شد و در وهله دوم دشمنان علیه ما بسیج شده و سم پاشی می‌کنند که در برابر آنان باید راهکار ارائه داد. مفاهیم قرآن باید روی رسانه، مساجد، جمع‌های قرآنی و حتی غیر‌قرآنی اثرگذار باشد.
وی خاطرنشان کرد: هدف ما این نیست که برنامه‌های قرآنی تنها با حضور جامعه قرآنی برگزار شود و تنها آنان در مسابقات حضور داشته باشند. اشاعه فرهنگ قرآنی باید آنقدر قوی پیاده شود که افراد غیر‌قرآنی را در محافل بکشاند، اگر از دل مسابقات قرآنی افراد غیر‌قرآنی، قرآنی شوند هنر کردیم. جامعه قرآنی که خود قرآنی هستند و به حضور در مسابقات اقبال نشان می‌دهند و نگرانی از بابت آنان نداریم. فاصله گرفتن از مفاهیم قرآنی بداخلاقی و بدرفتاری در جامعه را به دنبال دارد. نقش اساسی ترویج فرهنگ قرآنی برعهده رسانه است.

بررسی وضعیت میزبانی استان مرکزی از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حضور تنها فینالیست‌ها در اراک
وی از استقبال متسابقان از دوره برگزار شده در اراک خبرداد و افزود: مسابقات مرحله کشوری از استرس بالایی برخوردار است، مشاور برای مسابقات مرحله کشوری در نظر گرفته شده است، برای کاهش استرس متسابقان استان و ارتقای توانمندی، اردوی آموزشی در محلات و اراک برگزار می‌شود، قصد داریم از دکتر تغذیه هم برای عدم بروز مشکل حنجره در تلاوت متسابقان استفاده شود.

گلایه جامعه قرآنی از عدم مشارکت در برنامه‌ریزی مسابقات قرآن بی‌انصافی است
از رئیس اداره قرآن اوقاف استان در مورد گلایه‌های جامعه قرآنی از عدم مشارکت آنان در برنامه ریزی مسابقات سوال شد که گفت: گلایه آنان از عدم مشارکت بی‌انصافی است، دی ماه سال گذشته جلسه‌ای با حضور بیش از 50 نفر از پیشکسوتان، اساتید و مربیان قرآنی برگزار شد، در آن روز ساز و کار جلسات و کارگروه‌ها چیده شد و حتی بین دوستان قرآنی چهار نفر به عنوان هسته مرکزی تعیین شدند. جلساتی برای نقد و بررسی کارگروه‌ها برگزار شد، پس از کلی پیشنهاد و انتقاد، کارگروه‌ها با اعضا مشخص شد، با اعضا تماس و مشورت گرفته شد تا علاقمندی آنان در کارگروه تأیید شود، پس از برگزاری چندین جلسه و تعیین سرپرست کارگروه از سوی هسته اصلی تنها کارگروه پذیرش و متسابقان تشکیل جلسه دادند. جز این دو کار گروه هیچ گروه دیگری در میدان نیامد، حتی برای تشکیل یکی دیگر از کارگروه‌ها زمان و سالن کامل مهیا شد و ما در جلسه حضور پیدا کردیم اما هیچ‌یک از اعضا نیامدند. حتی آقای معصومی‌پویا یک روز برای تشکیل کارگروه در اتاق ما حاضر شد به همه اعضا نیز زنگ زد اما هر کدام با بهانه‌ای از آمدن سرباز زدند. در نهایت گفت بنده هم با این شرایط نمی‌توانم باشم و از مجموعه خداحافظی کرد و رفت.
وی ادامه داد: مسئولیت برگزاری مسابقات به گردن اوقاف است و سازمان انتظار دارد این مسابقات به نحو احسن برگزار شود، ایجاد فرهنگ غنی قرآنی یک بُعد مسابقات قرآن است و پذیرایی خوب و اسکان شایسته و ... بعد دیگر، اما اکثر اوقات به همین بعد دوم توجه می‌شود که شایسته نیست، ما به دوستان قرآنی استان پیشنهاد همکاری دادیم، اما آنطور که باید وشاید اجابت نشد، ما هم برای برگزاری مسابقات در چنین سطحی نمی‌توانیم معطل بمانیم، علی‌رغم اینکه از دوستان قرآنی خواهش کردیم در کنار ما باشند در کنارش کار خود را انجام می‌دادیم. کار به جایی رسید که استاد جیریایی که در هسته مرکزی فعالیت داشت به دلیل تهمت حق‌الجلسه گرفتن برخی از دوستان از حضور در جلسات خداحافظی کرد. 4 نفر از جامعه قرآنی خودشان اعلام کردند دوست داریم بدون هیچ چشم‌داشتی کمک کنیم و در هسته اصلی با انتخاب خود جامعه قرآنی مشغول به فعالیت شدند، در اولین جلسه تعدادی از افراد به صراحت وضعیت مالی مسابقات و دریافتی آنان از همکاری را مطرح کردند که مورد اعتراض برخی پیشکسوتان قرار گرفت.

از همکاری جامعه قرآنی استقبال می‌کنیم
حسینخانی ادامه داد: با مدیرکل اوقاف جهت تقدیر از فعالان در مسابقات صحبت کردیم و قرار است از فعالان در مراسمی باشکوه پس از اتمام مسابقات تجلیل به عمل آید، با گلایه راه به جایی نخواهیم برد، بستر برای فعالیت هر یک از دوستان باز است و ما استقبال می‌کنیم، کدامیک از دوستان قرآنی خواستند که باشند و ما ممانعت کردیم؟ سال گذشته قرآنیان دعوت به همکاری شدند و این حاکی از رغبت ما برای کار گروهی با حضور پیشکسوتان و اساتید بود. اما کارگروه‌ها دنبال نشد. گاه دوستان بیان کردند ما جلوی در مسجد بعد از نماز در مورد کارگروه صحبت کردیم آیا واقعا این نحوه تصمیم‌گیری یا کار فنی است؟ قرار بود کارگروه با حضور نماینده اوقاف برگزار و طرح و پیشنهادات مصوب شود تا اگر برنامه‌ای بار مالی داشت توسط اوقاف تأمین شود. اما کار جدی اعلام نشد.

همه‌جا از رتبه اولی‌ها و بهترین‌ها استفاده نکنید
به گزارش ایکنا؛ حبیب‌الله صابری‌نسب، پیشکسوت قرآن و چهره برتر قرآنی کشور، نیز در این جلسه گفت: خط اشاعه فرهنگ قرآن را به دست به صدا‌وسیما بسپاریم، شورای عالی قرآن مشکل دارد، فیلتر خاصی برای افراد دارند که در جاهایی حق است و جاهایی سخت‌گیر هستند. بنده اعلام کردم همه جا از رتبه اولی‌ها و بهترین‌ها استفاده نکنید، هستند افرادی در رده‌های پائین که خوب هستند، آنان نیز باید دیده شوند تا انگیزه پیشرفت پیدا کنند. ما در برنامه رادیو تلویزیونی، سد را شکستیم و از این قرآن‌آموزان در کنار رتبه‌آوران استفاده می کنیم. می‌توان تلاوت تمام تلاوت‌های مرتلان و حافظان را ضبط کرده و در طول سال استفاده کرد.

بررسی وضعیت میزبانی استان مرکزی از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حضور تنها فینالیست‌ها در اراک
وی تصریح کرد: بنده سال گذشته برای حضور در برنامه‌های اوقاف جهت برگزاری مسابقات قرآن اعلام آمادگی کردم ولی کسی با من تماس نگرفت، من در طول این مدت تنها یک پیامک از سوی آقای معصومی‌پویا مبتنی بر اینکه فردا 9 صبح اوقاف باشم داشتم اما برنامه‌ای داشتم و نتوانستم حضور پیدا کنم، برای شرکت در جلسه باید قبل از این زمان هماهنگ می‌شد.
صابری نسب ادامه داد: خوشحالیم مسابقات قرآن اوقاف به میزبانی استان مرکزی برگزار می‌شود، سال‌های گذشته مسابقه زندان‌های کشوری، نابیناها، آموزش‌وپرورش و دو دوره دانشجویان و یک دوره مسابقات قرآن اوقاف به میزبانی استان برگزار شده است، برای پیشکسوتان فرقی نمی‌کند پشت صحنه یا در دل صحنه باشند، راه را برای استفاده از تجربیات باز گذاشتیم، ما اگر در صحنه نباشیم تجربیات را به شما انتقال دهیم.

تبلیغات مسابقات از هم‌اکنون آغاز شود
وی اظهار کرد: مسابقات قرآن کار دستور‌العملی از سازمان است، داوران و نحوه اجرا توسط آنان تعیین می‌شود، جمع شدن ما برای دور‌هم بودن استفاده بهینه از این فرصت برای استان است. باید کاری کنیم اگر جمعیت 500 نفری از بهترین‌های قرآنی در استان حضور دارند بازتاب خوبی داشته باشد. جرقه‌های تبلیغی با علامت‌‌های سؤال در پلاکاردهای تبلیغاتی درج شود تا زمان برگزاری مسابقات در اذهان بماند.

برگزاری مسابقات به شیوه سنتی
صابری نسب به آیه 82سوره مبارکه«انعام» که می‌فرماید؛« الَّذِينَ آمَنُوا وَلَمْ يَلْبِسُوا إِيمَانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولَٰئِكَ لَهُمُ الْأَمْنُ وَهُمْ مُهْتَدُونَ» استناد کرد و افزود: آیات قرآن آرامش‌بخش است و اضطراب معنایی ندارد، استفاده از مشاور و روانشناس را داشته باشیم اما توجه بیش از حد نشود، دکتر تغذیه الزامی ندارد، حضور مشاور و دکتر تغذیه را آب و تاب ندهیم، امکانات پذیرایی و اسکان خوب است اما نه اینقدر که تمام فکر و ذهنمان بشود، نیازی به هتل‌های درجه یک همچون امیرکبیر نیست، برگزاری را ساده‌تر کنیم و به سیستم سنتی قدیم پیش برویم.

بررسی وضعیت میزبانی استان مرکزی از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حضور تنها فینالیست‌ها در اراک

حکم و ابلاغ به درد مسابقات نمی‌خورد
وی عنوان کرد: از مسئولان استان استفاده شود اما نه اینکه تمام تکیه‌گاه آنان باشند، حکم و ابلاغ به درد مسابقات نمی‌خورد از نظر مالی کمک کنند تا کارگشا باشند، برای حضور همه در مسابقات باید ظرفیت افراد در نظر گرفته شود، همه جامعه قرآنی دلشان برای فرهنگ قرآنی استان می‌سوزد و سعی دارند تا این فرهنگ نهادینه شود. به هر وسیله‌ای که امکان دارد به مردم اطلاع‌رسانی شود.
به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام حسینخانی، رئیس اداره قرآنی اداره کل اوقاف استان در در پاسخ به اظهارات چهره برتر قرآنی کشور گفت: ای کاش همه طرز تفکر شما را داشتند تا مسابقات خیلی تجملاتی نباشد ما هم موافق هستیم. به آقای ابوالمعصومی پیشنهاد دادیم تمام تلاوت‌ها و اذان‌ها ضبط شده و در طول سال از آن استفاده شود. تبلیغات را با رادیو و سیما آغاز کردیم که به زودی پخش می‌شود.
به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام دلاوری، مدیرکل اوقاف استان نیز در پاسخ به صابری‌نسب گفت: متسابقان امروز ما با متسابقین سال‌های قبل فرق دارد. گاه متسابق با متحمل شدن موج استرس شب مسابقات به بیمارستان منتقل می‌شود. مسابقه انگیزه است و هدف نیست مفاهیم قرآن باید به کودکان و نوجوانان بازگو شود.

لزوم احترام و تجلیل پیشکسوتان اراک
به گزارش ایکنا؛ صابری‌نسب، چره برتر قرآنی کشور در ادامه بحث با اشاره به اینکه پیشکسوتان و بزرگان عرصه قرآنی باید ارج نهاده شوند، اظهار کرد: در محافل قرآن از زنده نگاه داشتن یاد و خاطره بزرگان قرآنی در قید حیات و مرحوم‌شدگان غفلت نکنیم. هر کار برای اساتید انجام دهیم، کم است، بزرگان قرآن یک عمر قرآنی زندگی کردند بدون اینکه ریالی دریافت کنند، فرهنگ را درست کنیم، متأسفانه شاهد هستیم جوانانی که توسط ما بزرگ شدند از ما فاصله گرفتند.

خدمات قرآنی برای قرآن باشد نه مطرح شدن خودمان
به گزارش ایکنا؛ مرتضی مختاری، چهره برگزیده قرآنی کشور در سال 96 و داور مسابقات قرآن، نیز تصریح کرد: نشست‌ها در ارتقای فرهنگ قرآنی استان کمک و محصول آن منتج به سبک زندگی قرآن می‌شود، دقت داشته باشیم خدمات برای قرآن باشد نه مطرح شدن خودمان.
وی اظهار کرد: بنده در جلسه دی‌ماه نیز اعلام کردم، راه نجات ما رعایت تعادل و پرهیز از افراط و تفریط است، با توجه به تحولات اجتماعی به وجود آمده در نحوه برگزاری مسابقات بد نیست به موضوعات روانشناختی و اصول تغذیه پرداخته شود، باید پذیرفت نحوه برگزاری مسابقات امروز با دهه 60 و 70 تغییر کرده است. تلاوت‌های امروز بسیار فنی هستند که برای ارائه آن باید نگاه ویژه‌ای به اصول تغذیه شود، اما این دلایل نباید باعث شود متن را رها کرده و به حاشیه پرداخته شود.
مختاری در بخش دیگر از سخنانش به کارگروه‌های تشکیل شده اشاره کرد و گفت: برای حضور در کارگروه‌ها هیچ تماسی با ما گرفته نشد نه تلفن نه پیامک. تنها راه برای اطلاع از نحوه کارگروه اعضا حضور خودم در اوقاف بود، بنده در کمیته آموزش اعلام آمادگی کرده‌ام، اما کسی برای شرکت در کارگروه به بنده اطلاع نداد.

بررسی وضعیت میزبانی استان مرکزی از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حضور تنها فینالیست‌ها در اراک
وی ادامه داد: حرف‌هایی که می‌زنم از طرف خودم تنها نیست، عده‌ای از افراد قرآنی بر این حرف قائل هستند و می‌گویند هیچ‌گونه اتفاقی در مورد کارگروه‌ها نیفتاده است، شاید ساختار کارگروه آن روز(جلسه دی ماه) اشکال داشت و ضرورتی به این فرم دادن‌ها نبود، برنامه‌ها باید اصولی‌تر پیش می‌رفت.

برگزاری شیوه جدید مسابقات قرآن اوقاف برای استان آسیب است
داور مسابقات قرآن اظهار کرد: با سخنان آقای دلاوری در مورد شیوه جدید مسابقات که گفت؛ نخبگان می‌آیند و فرصت بهتری برای استفاده است موافق نیستم، با تغییر شیوه‌نامه و ساختار، مسابقات را تغییر دادند و حضور شمار کمتری از متسابقان به کمتر خسته شدن مردم ارتباطی ندارد، علاقمندان برای حضور هیچگاه خسته نمی‌شوند، اگر بخواهیم موضوع را دقیق‌تر مورد بررسی قرار دهیم برگزاری این نوع مسابقات برای استان مرکزی به عنوان اولین تجربه حضور تنها فینالیست‌ها آسیب است.
وی اضافه کرد: به نظر من کاش به سازمان بازخورد می‌دادیم که آمادگی برگزاری مسابقات قرآن در مراحل مقدماتی در استان را داریم، بهتر است از نظر اسکان و پذیرایی تعادلی را رعایت کنیم، الزاماً هتل‌های درجه یک نباشد اشکالی هم ندارد، می‌توان از دانشگاه‌هایی همچون فرهنگیان برای اسکان و پذیرایی استفاده کرد.

پیشنهاد اعزام سفیران قرآنی به مناطق مختلف استان
مختاری تصریح کرد: اینکه فینال در اراک برگزار می‌شود پیام خوبی نمی‌بینم اما بهتر است در همین فرصت کم نیز از جامعه قرآنی حاضر در استان نهایت استفاده را برای ایجاد موج قرآنی در استان ببریم. از 10 مهر تا 23همین ماه جایگاه خود را دارد، بهتر است اوقاف با اعزام سفیران قرآنی در قالب تیم‌های 2 یا 3 نفره به همراه قاری به مساجد و شهرستان‌ها برنامه‌های خود را قبل از برگزاری مسابقات آغاز کند. خانواده‌ها باید پابکار باشند و از این ظرفیت استفاده کنند با اطلاع‌رسانی در مساجد به اهداف خود می‌رسیم.
مختاری گفت: نگاه ما از مسابقات قرآن براساس ترویج سبک زندگی اسلامی دارای اهداف متعالی است که باید به همه آنان توجه شود. نهادینه شدن مفاهیم قرآن در رفتار و منش افراد، گسترش فعالیت‌های فرهنگی قرآنی در جامعه، جریان‌سازی و ایجاد هیجانات قرآنی در جامعه، نزدیک شدن بیشتر به مفاهیم و روح قرآنی و ایجاد زمینه انس با قرآن از دیگر اهداف برگزاری مسابقات است.

فست فودها مکانی برای تبلیغ مسابقات قرآن اوقاف!
وی پیشنهاد داد: قبل از شروع مسابقات بروشورهایی از سابقه مسابقات و تعداد افراد شرکت‌کننده تهیه شود. باید در نظر داشت همه مردم در مساجد نیستند برای آنان نیز باید فکری کرد، فست‌فودی‌ها به دلیل تجمع مردم یکی از اماکن تبلیغ هستند، باید برای فعالیت در این بخش از اصناف کمک بگیریم.
مختاری اضافه کرد: استفاده از داوران تهران خوب است، اما سازمان هیچ نگاه ویژه‌ای به داوران استانی ندارد، استان در جهت ساماندهی اوضاع داوری پیشقدم شود تا برای مرحله استانی مسابقات از داوران بومی استفاده کنیم. استان با وجود داوران مسابقات ملی پتانسیل خوبی برای داوری این مرحله از مسابقات قرآن اوقاف را دارد. مسابقات مرحله کشوری قرآن آهنگ خاص خود را دارد همه ما در حد توان در خدمت قرآن هستیم. اگر در کارگروه‌ها اتفاقاتی نیفتاده است به صورت مجزا آسیب‌شناسی شود.
صابری‌نسب، پیشکسوت قرآنی استان در ادامه اظهار کرد: سال‌های گذشته در برنامه‌ریزی آموزشی مسابقات قرآن کشوری اعمال نظر می‌کردم، آن دوران نیز از دکتر گلزاری استفاده کردیم با او از تمام چادرهای متسابقان بازدید داشتیم، درست است دهه‌ها با هم فرق دارد و ممکن است حضور مشاور و دکتر تغذیه مهم باشد اما این اقدامات را در اوج قرار ندهیم تا اصل مسابقات تحت‌الشعاع قرار گیرد.
کارگروه‌ها به وظایف خود عمل نمی‌کنند.

بررسی وضعیت میزبانی استان مرکزی از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حضور تنها فینالیست‌ها در اراک
رئیس اداره قرآن اداره کل اوقاف استان در جواب استاد مختاری گفت: در جلسه کارگروه قرار نبود ما تماس بگیریم و دعوتی صورت دهیم. هر ایرادی هست به مسئول کارگروه که از بین خودتان انتخاب شده است باز می‌گردد، بیشترین مشکل ما متوجه مسئولان کارگروه‌ها بود که در میدان نبودند. من با مستندات صحبت می‌‌کنم. تمام پیام‌ها در سیستم سامانه‌ای وجود دارد. مسئول گروه روز برگزاری جلسه را به ما اعلام کرده است ما هم پیرو تعهدات سالن و امکانات حضور را فراهم کردیم بعد متوجه می‌شویم مسئول کارگروه با کسی هماهنگ نکرده است. وقتی تماس می‌گیریم متوجه می‌شویم مسئول در مسیر کربلاست. مسئول کارگروه‌ها توسط افراد هسته مرکزی تعیین شدند. متأسفانه افرادی که مایلند با رغبت در میدان باشند به اندازه انگشتان دست هستند.
وی از بی‌نظمی تعدادی از جامعه قرآنی اراک گلایه کرد و افزود: حتی برای دوره آموزشی برگزار شده سه هفته قبل بیشترین مشکل ما با دوستان اراک بود، بچه‌های زرندیه و ساوه که از راه دور آمدند سر ساعت سر کلاس بودند اما بچه‌های اراک سر ساعت نمی‌آیند، مشکل ما فراتر از این حرف‌هاست ولی نمی‌خواهیم بپذیریم. قرار نیست تافته جدا‌بافته باشیم.

استان آمادگی میزبانی از همه متسابقان را داشت
حسینخانی در پاسخ به اعلام آمادگی استان برای برگزای دوره مقدماتی مسابقات قرآن اوقاف نیز گفت: اختتامیه ارومیه برگزار نشده بود که تدارک میزبانی اراک چیده شد، ما تا دو هفته پیش که سازمان اعلام نکرده بود؛ تنها فینالیست‌ها به اراک می‌آیند آمادگی پذیرایی از یک‌هزار متسابق و عوامل را داشتیم و شانه خالی نمی‌کنیم، استان مرکزی استانی است که ظرفیت و توانایی میزبانی در همه مراحل را داشت، تمام امکانات اسکان، پذیرایی، تشریفات و ... انجام شده بود. اما با کم شدن تعداد نفرات مشخص است که ما به 5 هتل نیاز نداریم.

در محافل قرآنی اسمی از برگزاری مسابقات قرآن مرحله کشوری اوقاف برده نشد
وی ادامه داد: جلسات اطلاع‌رسانی و تبلیغات محافل یکی از مصوبات در کمیته محافل است، قرار بود هر دستگاه یا مؤسسه‌ای محافلی برگزار می‌کند اسمی از برگزاری مرحله کشوری چهل و یکمین دوره مسابقات قرآن داشته باشد، اما متأسفانه در چند محفلی که خودم شرکت کردم هیچ کدام اندازه کلمه‌ای از مسابقات حرفی به میان نیاوردند.
به گزارش ایکنا؛ مجید جدیدی، قاری ملی، نیز در ادامه جلسه با اشاره به عدم ثبت‌نام برخی داوطلبان اراکی مسابقات قرآن اوقاف گفت: اینکه داوطلبان باید در مسابقات قرآن اوقاف ثبت‌نام کنند کاملا منطقی است، اما بهتر بود اوقاف تأکید می‌کرد که ثبت‌نام فقط از طریق سایت و در مدت زمان محدود انجام می‌شود تا کسی از شرکت در مسابقات جا نماند.

حضور تنها فینالیست‌ها در اراک آفت بزرگی است
وی ادامه داد: حضور تنها فینالیست‌ها در اراک آفت بزرگی است و علی‌رغم اینکه دلسردی ایجاد می‌کند مسابقات قرآن را به محفل قرآنی تبدیل می‌کند. درست است که قریب به 450 نفر در استان حضور دارند اما عملاً تنها 40 نفر برگزیدگان رشته قرائت ترتیل، تحقیق و حافظ را داریم که از این تعداد نیز 16 نفر که تلاوت دارند دیده می‌شوند. با این وجود شور و هیجانی که مدنظر اوقاف و جامعه قرآن است مشاهده نمی‌شود.
جدیدی اضافه کرد: سال‌های قبل مسابقات قرآن اوقاف جنبه آموزشی هم داشت، قاریان سراسر استان‌ها در دورهمی‌های شبانه یا فرصتی که در روز دست می‌داد از یکدیگر می‌آموختند، بنده خودم بیشترین آموخته‌های خود را از مسابقات به دست آوردم. آن دوران جلسه تخصصی حرفه‌ای در اراک نبود اما از همین مسابقات و دورهمی‌های غیر‌رسمی و دوستانه نکات آموزشی خوبی عنوان می‌شد.
وی با ابراز تأسف از اینکه دوره‌های آموزشی مسابقات قرآن اوقاف رفته رفته کمرنگ و از بین رفته است، اظهار کرد: امروز قاریان فقط به تلاوت خود فکر می‌کنند و تمام. مسابقات باعث رویش نسل جدید می‌شود. از مسابقات سال 74 اراک نسل دیگری را در مسابقات سال‌های بعد دیدیم. بنده از سال 75 در مسابقات شرکت کردم، نسل حافظ ما نیز از همان دوران وارد صحنه شد. مسابقات فرصتی است که اگر درست پرداخته و تبلیغات دقیق انجام شود قطعا اثرگذار خواهد بود اما با این شکل جدید نمی‌توان از مسابقات خیلی انتظار داشت.

بررسی وضعیت میزبانی استان مرکزی از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حضور تنها فینالیست‌ها در اراک

تشریفات، مشکل محافل قرآنی است
جدیدی گفت: تمهیداتی برای استفاده درست از این فرصت باید اتخاذ شود تمام ادارات، نهادها و جامعه را با فعالیت‌های قرآنی و مسابقات درگیر شوند، یکی از مشکلات محافل قرآنی این است که فانتزی شده و تشریفاتی پیش می‌رود. اصل برنامه تلاوت یک ربع است اما تمام فرصت و دغدغه، صرف زدن دکور، تبلیغات و ... می‌شود. چه تبلیغات انجام شود تا نشود به جمعیت مساجد اضافه نمی‌شود، گاهی نیاز به هزینه‌های اضافه نیست و از امکانات مساجد می‌توان برای برپایی محافل استفاده کرد، به جای چندین محفل یک محفل خوب برگزار شود تا هزینه‌ها محدود شود. از قاریان و داوران می‌توانیم در مساجد استفاده کنیم.


پیشنهاد حضور اساتید مطرح کشور در مدارس
جدیدی به کلاس درس استاد مشیری پیشکسوت قرآنی استان اشاره کرد و گفت: کلاس استاد مشیری جرقه قرآنی شدن را در ذهن من ایجاد کرد، فرض کنید دانش‌آموزانی که اسم استاد پرهیزکار را شنیدند وقتی ایشان وارد مدرسه‌ای شود شک نکنید دو سال بعد حافظ و قاری از آن مدرسه خارج می‌شود. علاقمندی مردم به فوتبال برای تبلیغاتی است که در حال اتفاق است. ما برای قرآن کاری نمی‌کنیم. ما در این حوزه کم‌کاری کرده و تبلیغ نکردیم، از توانمندی‌ها و پتانسیل‌هایی که وجود دارد به درستی استفاده نکردیم.

آموزش و پرورش نگاه ویژه‌ای داشته باشد و خودش را برای بهره‌برداری از اساتید آماده کند
وی ادامه داد: برای برگزاری هرچه‌بهتر مسابقات قرآن طرح ارائه شود، قرار نیست فردی مطرح شود ما قصد ایجاد جو قرآنی داریم، قاریان و داوران در زمان‌های مناسب به مدارس رفته و با آنان صحبت کنند. قطعا از دل همین مدارس بچه‌های مذهبی خارج می‌شوند. به جای اینکه خیلی درگیر مسابقات باشیم تربیت نوجوانان را یکی از اهداف اصلی مسابقات بدانیم، در استان گیلان شاید تنها 10 درصد مردم در مسابقات حضور داشتند. از هم‌اکنون به فکر حضور مردم باشید. یکی از آفت‌ها عدم حضور مردم است.

جامعه قرآنی را از دیگر اقشار جدا نکنیم
این قاری ملی اضافه کرد: حضور قاریان و داوران بنام قرآنی در بیمارستان و عیادت از بیماران اثر‌بخشی ماندگاری دارد. جامعه قرآنی را از دیگر اقشار جامعه جدا نکنیم. برای تبلیغات شهری از الان کار شود، در راستای آگاه‌سازی مسابقات قرآن برخی آیات کاربردی قرآن را در قالب هنر در تمام بنرهای سطح شهر بگنجانیم، با هماهنگی استانداری و شهرداری هیچ تبلیغات دیگری جز مسابقات در این ایام انجام نشود، حوزه هنری با استفاده از هنرمندان گرافیست می‌تواند طرح را طراحی کرده و اوقاف چاپ کند تا با تبلیغات، فضای شهر را قرآنی کنیم.

چیزی از فضای قرآنی دیده نمی‌شود، جو، جو قرآنی نیست
جدیدی گفت: صدا‌و‌سیما اماکن ضبط تلاوت داوران و قاریان حاضر در مسابقات از اماکن متبرکه امامزاده 72تن ساروق، آستانه، محمد عابد، امامزاده عبدالله(ع) را در دستور کار قرار دهد تا اماکن استان به سایر نقاط کشور معرفی شود. در جلسات استانداری حتما به مسابقات قرآن اوقاف اشاره شود، استانداری حمایت و مدیران را درگیر نماید، برخی کشورها برنامه‌های اقتصادی خود را در جای جای کشور نهادینه می‌کنند تا مردم از چشم اندازها عقب نباشند، بنده به عنوان عضو جامعه قرآنی خبری از فضای قرآنی نمی‌بینم، جو، جو قرآنی نیست.

بررسی وضعیت میزبانی استان مرکزی از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حضور تنها فینالیست‌ها در اراک
جدیدی ادامه داد: بخشی از گلایه اوقاف از جامعه قرآنی و بالعکس به برنامه‌ریزی دقیق‌تر اوقاف باز می‌گردد، برای من پیام آمد من جزو کارگروه نمایشگاه انتخاب شدم، اینکه یک شب همه را دعوت کرده، گروه‌بندی و شروع کنید تجربه نشان می‌دهد کارها اینطور پیش نمی‌رود، اعضا ضمانت اجرایی از تصمیمات حس نمی‌کنند.
وی افزود: من حس کردم بچه‌ها را گفتید تا گلایه نکنند، پس از تشکیل کارگروه‌ها باید پیگیر باشید، باید از هسته اصلی و کارگروه‌ها کار بخواهید، به آنان کار و میزان اعتبار را اعلام و مشورت بگیرید. نباید انتظار داشته باشیم بچه‌های قرآنی کار غیر‌قرآنی انجام دهند. بهتر بود برنامه‌ها از سوی کارگروه‌ها مطرح و از سوی اوقاف مدیریت می‌شد. اما هنوز هم خیلی دیر نشده است و می‌توان از افراد علاقمند برای ادامه کار استفاده کرد. برای تشریفات می‌توان از روابط‌عمومی‌ها که تجربه این‌کار را دارند استفاده کرد.
حجت‌الاسلام حسینخانی در جواب جدیدی گفت: زمان دقیق و سایت ثبت‌نام از طریق پیامک به دوستان قرآنی و داوطلبان اعلام شد، حتی زمان تمدید را نیز بار دیگر اعلام کردیم تا داوطلبی جا نماند اما عملا برخی از داوطلبان ثبت‌نام نکرده و روز مسابقه تقاضای شرکت در مسابقات داشتند که از سوی داوران رد شده است و ما نیز انجام آزمون بدون ثبت‌نام را تضییع حق ثبت‌نام‌شدگان می‌دانیم.
وی ادامه داد: در فرمایش شما که گفتید دوستان را حساب نکردیم و حضور آنان تنها برای جلوگیری از گلایه‌ها بوده است باید بگویم آنان را به حساب آوردیم، ضمانت اجرایی برای تمام طرح و برنامه‌ها بوده، هست و خواهد بود. وقتی گفتیم نماینده اوقاف در کمیته‌ها وکارگروه‌ها باشد برای ضمانت اجرایی بود که ما باشیم اگر برنامه‌ها بار مالی داشت هزینه‌های مالی از سوی اوقاف تأمین کنیم تا آنان کار تخصصی خود را دنبال کنند.
وی ادامه داد: برعکس شما که گمان می کنید باید از روابط عمومی‌ها برای کمیته تشریفات و استقبال استفاده کرد باید بگویم اتفاقا باید از جامعه قرآنی استفاده کرد، آنان با این فضا آشنا هستند و بهتر می‌توانند متسابقان وارد شده به استان را راهنمایی و استقبال کنند، این کار به آقای طباطبایی و دیگر اعضای کارگروه سپرده شده است.

اعضای کارگروه‌ها مطالبه‌گر باشند
حسینخانی ادامه داد: برای حضور اعضای کارگروه‌ها بنا نبوده دعوت از سوی اوقاف انجام شود، قرار شده بود اعضای کارگروه‌ها به ما برنامه دهند. اعضای کارگروه باید از رئیس کارگروه برای برگزاری جلسات مطالبه‌گری می‌کردند. بنا‌براین بود که مسئول کارگروه نظرات اعضا را جمع کرده و به ما برنامه دهد.

بررسی وضعیت میزبانی استان مرکزی از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حضور تنها فینالیست‌ها در اراک
مختاری، داور و مربی قرآن تصریح کرد: کار سازمانی در قالب چارت تعریف دارد. در رأس آن مرکز فعالیت‌های قرآنی، رؤسای کارگروه‌ها و بعد از آن اعضا هستند، اعضا نمی‌توانند از مسئول بخواهند چرا آنان را به جلسات دعوت نکردند، به طور مثال من آمادگی و علاقه خود برای فعالیت در کمیته مورد‌نظر را اعلام می‌کنم، اوقاف باید از رئیس کارگروه برنامه بخواهد و بگوید اگر توان ندارید فرد دیگری را جایگزین کنم، ما اعلام آمادگی کردیم و مدعی نیستیم.
حجت‌الاسلام حسینخانی گفت: اعضا حتی یک بار به خودشان اجازه ندادند از رئیس کارگروه سؤال کنند نتیجه فرم کارگروه‌ها و کمیته‌ها چه شد. ما از رؤسای سر‌گروه‌ها خواستیم اما اجابت نشد. ما نمی‌توانیم کار را معطل افراد بگذاریم، متاسفانه عده‌ای دنبال مباحث مادی خودشان هستند. برخی در همان جلسه اول بیان می‌کنند حق‌الجلسه چقدر به من می‌دهید تا باشم؟علنا اعلام کردند برای من مبلغ مشخص کنید. یا اینکه زمان برگزاری جلسه کارگروه را اعلام کردند اتاق جلسات اوقاف در آن ساعت پر بود سالن جلسات تبلیغات اسلامی را فراهم کردیم اما فقط دو نفر آمدند.

وظیفه پیگیری برنامه‌های کارگروه‌ها با اوقاف است
به گزارش ایکنا؛ صابری‌نسب در ادامه افزود: اگر کسی را شما(اوقاف) به عنوان سر گروه مشخص می‌کنید کنترل فرد با شماست. فقط برای من یک پیام آمده گفتند فردا صبح کارگروه داریم، برنامه‌ها باید از قبل هماهنگ باشد تا جای دیگر قول ندهیم، به نظر من باید اصلاح کنیم هیچ‌یک از ما قصد تخریب نداریم، بهتر بود شما نظارت مستقیم داشته باشید و برنامه‌ها را پیگیری کنید.
جدیدی، قاری ملی اضافه کرد: برگزار‌کننده باید از من برای فعالیت‌ها گزارش کار بخواهد، از رؤسای کارگروه‌ها جدول زمانبندی بخواهد تا اگر مسئولی به کارها نرسید برکنار کرده و مسئول دیگری را جایگزین نماید.

آمادگی کامل اوقاف جهت استفاده از نظرات جامعه قرآنی
حسینخانی ادامه داد: خود جامعه قرآنی اصرار دارند کسی باشد که خودشان می‌گویند، آقای جیریایی، جواد مختاری، اکبری و ربیعی را خود مجموعه انتخاب کردند اما رفتاری داشتند و گفتند این اعضا با اوقاف بستند که این افراد سمت ما نگاه هم نمی‌کنند، آخرین جلسه 12 نفر را دعوت کردیم تنها سه نفر آمدند، همه مسیرها برای حضور همه در برنامه‌ریزی مسابقات را رفتیم نزدیک دو ماه شاید 10 بار گروه‌ها بهم ریخت تا دوستان کارگروهی که علاقه و توانایی دارند باشند اما باز هم اجابت نشد. همین‌جا نیز اعلام می‌کنم تمام و کمال خدمت همه افرادی که تمایل دارند هستیم. آزادسازی نیروهای پابکار در دستور کار قرار دارد، متحدالشکل کردن لباس‌ها، لیست افراد پابکار تهیه شده و در اتاق فکر برای ادامه کار استفاده می‌شود.

بررسی وضعیت میزبانی استان مرکزی از مسابقات کشوری قرآن/ از گلایه‌های جامعه قرآنی تا حضور تنها فینالیست‌ها در اراک
صابری‌نسب اضافه کرد: هر کاری از دست ما برای برنامه‌ریزی برآید بدون چشم‌داشتی کوتاهی نمی‌کنیم، نیاز به نامه و نامه‌نگاری هم نداریم، اما بهتر است حرف دوستان قرآنی را گوش دهید کار قرآنی است و باید همه باشیم.
مختاری افزود: نیت اشخاص در مطالبه وجه یک طرف ماجراست و وظیفه کارگزاران طرف دیگر، باید بین این دو تعادلی ایجاد کرد، بنده اعتقاد دارم اگر بخواهیم کار سازمانی پیش رود شاید نیاز به تعداد کثیر نیروهای انسانی نباشد، به نظر من ابلاغ استانی در برگه‌ای تنظیم و برای نیروهای پابکار ارسال شود. در پایان سطر درج شود حق‌الزحمه شما پس از تأمین اعتبار پرداخت می‌شود.
وی افزود: در فعالیت‌های فرهنگی قرآنی گرفتن حق الزحمه خلط مبحث شده است، آن فردی که اعتراض مالی دارد در معنای دنیا‌طلب قلمداد می‌شود و آن فردی هم که بیخیال باشد حقش تضییع می‌شود، باید بین این دو را درست کنیم، این مباحث باید رفع شبهه شده و به عنوان آسیب مورد بررسی قرار گیرد. دنیا‌طلبی و دین را ابزار کار قرار دادن وزر و وبال و دکان بازاری است باید به مبانی قرآنی اصولی پرداخت تا مشکلی پیش نیاد.
به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام حسینخانی، رئیس اداره قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی در پایان گفت: گفته بودیم کارگروه‌ها ساعت بزنند تا برحسب فعالیت مورد تقدیر قرار گیرند، قرار بر این بود شکل سازمانی و اداری حفظ شود تا حقی از فردی ضایع نشود، تبلیغات شهری بر عهده کمیته تبلیغات است شهرداری است و آن‌ها عهده‌دار فضاسازی محیطی هستند، تبلیغات در فضای مجازی نیز آغاز می‌شود تا همه مردم نسبت به برگزاری مسابقات حساسیت نشان دهند.
انتهای پیام

مطالب مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۶ - ۱۸:۱۵
0
0
سلام
جالبه هیچ کدوم از این عزیزان رتبه اوقافی ندارند بعد درمورد کیفیت مسابقات نظر میدهند و دعوت میشوند.
کلیدواژه.... مسابقات ....است پس چرا حرفه ای ها دعوت نشدند؟
پاسخ روشنه . خخخخ چون اراک بانده و شما ایکنایی ها هم در خط باند هستید و به کم قانعید تا به حیاتتون ادامه بدید اینجوری اوقاف از شما راضی . آقای صابری نسب همیشه منتقد از شورای عالی راضی . آقا مجید که همیشه گله منده اما رتبه بیار نیست راضی و ...البته منهای استاد مختاری که اول اخلاق داره بعد علم .....
اراک روستای بزرگی است باور کنید
captcha