پرداخت زکات فطره به سفره محرومان رونق می‌بخشد
کد خبر: 3817345
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۶

پرداخت زکات فطره به سفره محرومان رونق می‌بخشد

گروه اجتماعی - نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهادکشاورزی، به مطالبه عفت و پاکدامنی در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: متأسفانه مرزهای عفت توسط فضای مجازی شکسته می‌شود.

شکسته شدن عفت توسط فضای مجازی/پرداخت زکات فطره به سفره محرومان رونق می‌بخشدبه گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی، امروز در سخنان پیش از خطبه نماز عید فطر در مصلای اعظم امام خمینی (ره) تبریز با تبریک این عید به مسلمانان جهان اظهار کرد: امروز یکی از روزهای بسیار مهم دینی است زیرا این رسم است تا در میان ملت‌ها اگر موفقیتی حاصل شود آن را در قالب عید در جامعه تثبیت کنند.

وی افزود: مردم روزهای عید را بزرگ دانسته و گرامی می‌دارند و چرایی بزرگداشت اعیاد در هر قومی بر اساس فرهنگ و اعتقادات آنها است.

نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهادکشاورزی بیان کرد: عید فطر بعد از یک ماه روزه‌داری و عید قربان بعد از بخش مهمی از انجام اعمال حج انجام می‌گیرد البته در فرهنگ دینی هر روزی که مسلمانان معصیت نکنند آن روز را باید عید دانست.

وی با تاکید بر اینکه عید اسلامی یعنی تربیت جان، موفقیت در جهاد نفس، خاطرنشان کرد: پهلوان پهلوانان کسی است که پشت نفس را خاک کند و بزرگترین و خطرناک‌ترین دشمن در درون ما قرار دارد و آن نفس اماره می‌باشد.

حجت‌الاسلام تقوی ادامه داد: روزه و روزه‌داری در ماه رمضان مبارزه با این دشمن درونی یعنی نفس اماره است.

وی متذکر شد: این نفس وسوسه‌گر بسیاری مهمی است که بسیاری از گناهان و هنجارشکنی‌ها به خاطر تحریک نفس و تسلیم انسان در برابر نفس است.

نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه عید فطر عید موفقیت در برابر جهاد نفس است، گفت: عید اسلامی یعنی تبدیل رذائل به فضائل بوده و امروز در پایان یک ماه مبارزه موفق عید می‌گیریم و عیدمان را نیز با نماز اعلام می‌داریم که پر از مفهوم می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد: عید فطر به قدری بزرگ و باعظمت بوده که امروز خداوند را در قنوت‌های خود یاد می‌کنیم و به حق این روز خدا رو صدا می‌زنیم.

حجت‌الاسلام تقوی بیان کرد: امروز روز پاداش نیکوکاران بوده و حتی امام علی (ع) فرموده است که نیکوکاران جایزه خود را در عید فطر گرفته و تبهکاران ناامید و زیان‌کار خواهند بود و نمی‌توانند عیدی داشته باشند.

نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهادکشاورزی اظهار کرد: عید فطر روز تکبیر و تهذیب بوده و با زیبایی زینت یافته است و البته از یک منظر دیگر روز فقرا و محرومان نیز است.

وی با اشاره به اینکه با پرداخت زکات فطره به سفره محرومان رونق بخشیده می‌شود، خاطرنشان کرد: پرداخت زکات یک آزمایشی برای اغنیا و کمکی به فقرا و نیازمندان است.

حجت‌الاسلام تقوی ادامه داد: در روز عید فطر پیامبر اکرم (ص) به جارچی‌ها فرمودند که بروید و جار بزنید تا مردم زکات‌شان را بپردازند و به تبع آن نمازشان قبول شود؛ پس قبولی نماز عید فطر وابسته به پرداخت زکات می‌باشد.

وی با تاکید بر اینکه محاسبه طبق فرامین اهل بیت (ع) یک موضوع توصیه شده است، گفت: همیشه به محاسبه کردن روزانه اعمال توصیه شده و رمضان نیز فرصتی بسیار مغتنم برای این امر می‌باشد.

نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهادکشاورزی به کلاس‌های شهید بهشتی در قم اشاره کرد و گفت: این عالم بزرگ مدام تاکید داشتند که مهم‌تر از هر چیزی حفظ سرمایه است و در ماه مبارک رمضان خداوند به ما فرصت داده تا به درگاه او رفته و از او بپرسیم.

وی ادامه داد: درخواست بهره‌مندی از رمضان نیز از دعاهای رمضان بوده و اگر در طول یک ماه رمضان نتوانیم گناه‌های خود را پاک کنیم دیگر پاک کردن آن در ماه‌های دیگر سخت است.

حجت‌الاسلام تقوی با استناد به فرمایش رسول اکرم (ص) مبنی بر اینکه سزاوار شقاوت کسی است که ماه رمضان بیاید و بگذرد ولی گناهانش بخشیده نشود، افزود: اگر در ماه مبارک رمضان آمرزیده نشویم پس در چه ماهی امید به بخشودگی داریم؟

وی ابراز کرد: در ماه مبارک رمضان اعمال غیر اختیاری روزه‌دار از جمله نفس کشیدن و خوابیدن و غیره نیز عبادت است.

نماینده ولی‌فقیه در جهادکشاورزی ادامه داد: در ماه مبارک رمضان از خداوند خواستیم تا ما را از خواب غفلت بیدار کند و حال سوال اینجاست که آیا واقعاً از خواب غفلت بیدار شدیم؟

وی تاکید کرد: خسارت‌بارترین موضوع برای انسان غفلت است زیرا که غفلت همه چیز انسان را از بین می‌برد و چه بد که وقتی برف پیری روی انسان نشست با افسوس از غفلت خود پشیمان باشیم.

حجت‌الاسلام تقوی اظهارکرد: مقام معظم رهبری همیشه بر امر بصیرت‌افزایی تکیه دارند زیرا که اگر جمعی بصیرت خود را از دست دهند به سقوط محکوم می‌شوند.

وی متذکر شد: در ماه مبارک رمضان از خداوند خواستیم تا لوح دلمان را زنگارزدایی کند و این خواسته‌ای است که در طول این ماه به زبان آوردیم ولی نکته قابل توجه این است که آیا بعد از یک ماه نورانیت در دل احساس می‌کنیم؟

نماینده ولی‌فقیه در جهاد کشاورزی اضافه کرد: اگر لوح دل غبارزدایی شود و آینه دل شفاف شود حتماً این خوبی‌ها را خواهیم دید ولی برعکس اگر هوش دل هوشیار نباشد نه می‌توان دید و نه می‌توان زیبایی را حس کرد.

حجت‌الاسلام تقوی خاطرنشان کرد: تا وقتی فردی زکام است هر چقدر فضا را گلابگون کنیم اثری ندارد و ابتدا باید مریضی بهتر شود و این شامل افرادی است که هنوز قلب و دلشان مریض است و توانایی دیدن زیبایی واقعی را ندارد.

وی بیان کرد: خانه خداوند قلب انسان مؤمن است و این شامل قلبی است که نورانی می‌باشد نه قلبی که انباشت اوهام، تلخی‌ها و بدی‌ها است.

نماینده ولی‌فقیه در جهاد کشاورزی افزود: قلب پاک را باید در ماه مبارک رمضان خانه تکانی کرده و خدا را جای می‌دادیم.

حجت‌الاسلام تقوی به مطالبه عفت و پاکدامنی در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: متأسفانه مرزهای عفت توسط فضای مجازی شکسته می‌شود.

وی ادامه داد: شریف‌ترین صفات عفت است و سرآمد همه نیکی‌ها عفت است و به عبارتی زکات فقر و جمال فقر هم عفت است.

نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهادکشاورزی به راه‌هایی برای افزایش عفت از قبیل غیرت و شکیبایی در برابر خواسته‌های نفسانی اشاره کرد و گفت: دختران و زنان جامعه باید به عفت بیشتر توجه کنند.

حجت‌الاسلام تقوی متذکر شد: شخصیت یک زن قرار دادن خود در برابر چشم‌چران‌ها نیست بلکه زن باید عفیف باشد زیراکه عفت همانند کجاوه محافظ زنان است و زنان می‌توانند با عفت در همه جایگاه‌ها فعالیت کنند.

وی قناعت را دیگر خواسته مؤمنان در ماه مبارک رمضان برشمرد و گفت: اسراف، تزویر و چشم هم چشمی غلط است و مؤمن باید از این موضوعات دور شده و در سایه قناعت عزت خود را حفظ کند.

نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهادکشاورزی تاکید کرد: در اقتصاد مقاومتی قناعت یک گوهر ارزشمندی بوده و عزت‌آفرین می‌باشد.

حجت‌الاسلام تقوی با تاکید بر اینکه در نظام اسلامی کارها و خدمات زیادی انجام می‌گیرد ولی گاهاً با هر کسی صحبت می‌شود ابراز رضایت ندارد، توضیح داد: یکی از ویژگی‌های انسان مؤمن این است که باید زبان سپاس‌گذاری هم داشته باشیم و با یک بدی همه خوبی‌ها نباید پاک شود.

انتهای پیام

captcha