از افت شرکت‌کنندگان تا اعتراض به انتخاب قرعه‌ها
کد خبر: 3821227
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۰
ایکنا از مسابقات قرآن اوقاف اراک گزارش می‌دهد؛

از افت شرکت‌کنندگان تا اعتراض به انتخاب قرعه‌ها

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ بخش شفاهی مرحله شهرستانی چهل و دومین دوره مسابقات قرآن اراک از صبح جمعه، ۳۱ خردادماه در رشته‌های حفظ ۵ جزء، ۱۰ جزء، ۱۵ جزء، ۲۰ جزء و حفظ کل در دو بخش آقایان و بانوان آغاز شد و با رقابت شرکت‌کنندگان در رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، اذان و دعاخوانی در عصر همان روز به پایان رسید.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، بخش شفاهی مرحله شهرستانی چهل و دومین دوره مسابقات قرآن اراک از صبح جمعه، ۳۱ خردادماه در رشته‌های حفظ ۵ جزء، ۱۰ جزء، ۱۵ جزء، ۲۰ جزء و حفظ کل در دو بخش آقایان و بانوان آغاز شد و با رقابت شرکت‌کنندگان در رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، اذان و دعاخوانی در عصر همان روز به پایان رسید.

براساس این گزارش؛ در بخش شفاهی مرحله شهرستانی چهل و دومین دوره مسابقات قرآن اوقاف اراک ۲۴۳نفر شرکت کردند که داوری این دوره از مسابقات در بخش بانوان مریم سعیدی، عائده محبی، زهرا باقری‌اصل و اعظم تشیعی‌فرد و بخش آقایان با مرتضی مختاری، عبدالرضا هدایتی، مجید جیریایی و مسعود اکبری بود.

طبق اطلاع‌رسانی‌های صورت گرفته ساعت ۸ صبح زمان آغاز مسابقات بود که رقابت‌ها با یک ساعت تأخیر شروع شد و این موضوع اعتراض برخی شرکت‌کنندگان که به موقع در محل برگزاری آزمون حضور داشتند را برانگیخت.

گزارش ایکنا از مرحله شهرستانی مسابقات قرآن اوقاف اراک/ از افت شرکت‌کنندگان تا اعتراض به انتخاب قرعه‌ها

مرتضی مختاری، داور ملی مسابقات قرآن اوقاف در خصوص سطح برگزاری مسابقات گفت: در سطح برگزاری مسابقات اوقاف اشکالاتی شکلی و محتوایی وجود دارد، به طور مثال اعلام می‌کنند در سایت ثبت‌نام می‌شود اما صبح مسابقات اعلام می‌کنند هر فردی حاضر بود می‌تواند در مسابقات شرکت کند؛ لذا باید وحدت رویه‌ای اتخاذ شود، در مورد شرکت‌کنندگان باید گفت هر سال تعداد نفرات ثابتی در مسابقات حضور دارند.

گزارش ایکنا از مرحله شهرستانی مسابقات قرآن اوقاف اراک/ از افت شرکت‌کنندگان تا اعتراض به انتخاب قرعه‌ها

مجید جیریایی، داور مسابقات قرآن اراک هم گفت: نمی‌توان گفت مسابقات حفظ نسبت به سال‌های قبل بهتر یا کم‌رنگ‌تر بود شاید انتظار می‌رفت تعداد بیشتری از حفاظ در مسابقات شرکت کنند. دلیل عدم حضور را نمی‌دانم شاید یکی از دلایل این است که رقبا را قوی‌تر از خود می‌دانند و همین عامل انگیزه را از آنان می‌گیرد. آنان شرکتت‌کنندگان دیگر را می‌بینند که از آنان قوی‌تر هستند اما تمرین ندارند تا خودشان را به سطح رقبای اصلی برسانند به نظر می‌رسد اگر خود را از گردونه مسابقات خارج نکنند بسیار بهتر است و مسابقات می‌تواند برای آنان انگیزه باشد.

گزارش ایکنا از مرحله شهرستانی مسابقات قرآن اوقاف اراک/ از افت شرکت‌کنندگان تا اعتراض به انتخاب قرعه‌ها

مسعود اکبری، داور مسابقات قرآن اوقاف اراک هم اظهار کرد: برخی از دوستان به نحوه داوری اعتراض داشتند اعتراض این دوستمان را به هر فرد صاحب‌نظری اعلام فرمایید اگر حق را به ایشان دادند من داوری را رها می‌کنم. اعتراض دوستمان این است که چرا از جزء سی قرآن سؤال شد مگر این جزء جزو قرآن نیست، حافظ کل باید به همه قرآن مسلط باشد. بنده سؤالات را دسته‌بندی می‌کنم به نظر من یک سؤال باید سخت و دو سؤال دیگر متوسط باشد حال ممکن است داور دیگری سؤالات مرا سخت و داور دیگری آسان بداند، برخی‌ها جزء سی قرآن را راحت و عده‌ای دیگر سخت می‌دانند و نظرات متفاوت است. هدف اصلی از حضور در مسابقات قرآن متخلق بودن به آداب قرآنی است.

گزارش ایکنا از مرحله شهرستانی مسابقات قرآن اوقاف اراک/ از افت شرکت‌کنندگان تا اعتراض به انتخاب قرعه‌ها

عبدالرضا هدایتی، داور مسابقات قرآن اوقاف اراک اظهار کرد: در بخش حفظ که از ساعت ۹ شروع کردیم تا ظهر حضور خوب بود، برخی از دوستان پیشرفت بهتری داشتند و تقریباً ۷۰ درصد شرکت‌کنندگان به نظرم نسبت به سال‌های گذشته افت کرده بودند.

گزارش ایکنا از مرحله شهرستانی مسابقات قرآن اوقاف اراک/ از افت شرکت‌کنندگان تا اعتراض به انتخاب قرعه‌ها

فهیمه جفرسته، شرکت‌کننده رشته حفظ کل و نفر اول این رشته در مرحله شهرستانی چهل و دومین دوره مسابقات قرآن اوقاف اراک هم گفت: تلاوت خوبی داشتم و خدا را شکر اول شدم، مسابقات خوب بود آمار نسبت به سال قبل بیشتر بود و سطح آنان ارتقاء یافته است. کیفیت و کمیت بهتر از سال گذشته بود، داوری هم بسیار عالی بود. مسابقات بهانه‌ای است تا شرکت کنندگان حفظ را تثبیت کنند و بهتر است دوره‌های آموزشی برای آمادگی هرچه بیشتر متسابقان مرحله استانی برگزار شود.

گزارش ایکنا از مرحله شهرستانی مسابقات قرآن اوقاف اراک/ از افت شرکت‌کنندگان تا اعتراض به انتخاب قرعه‌ها

اعظم تشیعی‌فرد، داور ملی مسابقات قرآن اوقاف هم گفت: امسال نسبت به سال گذشته خیلی بهتر بود سال گذشته کل مسابقات حدود ۲ ساعت بیشتر برگزار نشد اما امروز از ساعت ۸ و نیم شاهد حضور حافظان متعدد بودیم. سطح مسابقات نسبت به سال‌های قبل خیلی بهتر بود، قرار بر این بود مسابقات بانوان در حسینیه برگزار شود اما با برنامه‌ ویژه حجاج تداخل داشت که محل برگزاری را به رستوران مسجد انتقال دادند که به نظر اینجا از لحاظ چینش صندلی و نور بهتر از حسینیه است.

عائده محبی، داور ملی مسابقات قرآن اوقاف هم اظهار کرد: حافظان حفظ را خوب انجام دادند و من که لحن را داوری کردم به نسبت خوب هستند اما نیازمندند که بیشتر کار و تمرین کنند، انتقال مکان برگزاری مسابقات از نظر نور و فضا خوب بود.

گزارش ایکنا از مرحله شهرستانی مسابقات قرآن اوقاف اراک/ از افت شرکت‌کنندگان تا اعتراض به انتخاب قرعه‌ها

زهرا باقری‌اصل، داور مسابقات قرآن اوقاف اراک و دبیر آموزش و پرورش هم گفت: امسال نسبت به سال گذشته در بخش حفظ به ویژه حافظان کل پیشرفت چشم‌گیر داریم از نظر صوت و لحن پیشرفت بهتری داشتند، شرکت‌کنندگان در رشته‌های حفظ در کلاس‌‌های آموزشی شرکت نمی‌کنند و بیشترین تلاش را به روزهای منتهی به مسابقات اختصاص می‌دهند و همین عامل باعث می‌شود در مرحله کشوری شاهد موفقیت حفاظ استان نباشیم.

از افت شرکت‌کنندگان تا اعتراض به انتخاب قرعه‌ها

حمید احمدی، شرکت‌کننده رشته حفظ کل هم که به روند برگزاری مسابقات اعتراض داشت گفت: شروع آزمون ساعت ۸ صبح اعلام شده بود که برخی از دوستان سروقت در محل برگزاری حاضر بودند اما متأسفانه مسابقات با تقریباً ۹۰ دقیقه تأخیر آغاز شد. سال گذشته هم با این مشکل مواجه بودیم، افرادی که سر ساعت حضور پیدا می‌کنند علاقه‌مند هستند مورد احترام واقع شوند و درست نیست در مسابقات قرآن شاهد بی‌نظمی باشیم.

وی به کم‌تجربگی یکی از داوران اشاره کرد و افزود: این داور تجربه مسابقاتی ندارد، مسابقات قرآن اوقاف با دیگر مسابقات متفاوت است و اگر قرار است فردی داوری مسابقات را برعهده بگیرد باید خود فرد مراحل مسابقات را طی کرده باشد. با نهایت احترامی که برای همه قائل هستم اما به نظر بنده باید فردی داوری را عهده‌دار شود که خودش مراحل مسابقات قرآن را طی کرده باشد و حداقل صاحب رتبه کشوری اوقاف باشد.

احمدی به انتخاب قرعه‌ها نیز گلایه داشت و در این رابطه گفت: چون داوران مسابقات خودشان در مسابقات حضور ندارند سؤال مرحله شهرستانی را به گونه‌ای مطرح می‌کنند که در فینال مسابقات کشوری هم این‌گونه سؤال نمی‌شود. بنده از سال ۶۹ در مسابقات مختلف شرکت کردم و با این سؤال‌ها مواجه نشده‌ام، اصلأ علاقه‌ای به ایجاد حاشیه ندارم اما وقتی می‌بینم سؤالات طوری مطرح می‌شود که متسابقان را بهم می‌ریزد انرژی منفی می‌گیرم.

وی که به نظم، نحوه برگزاری و عدم حضور کارشناس در برگزاری مسابقات نیز اعتراض داشت، ادامه داد: افراد برگزا کننده خودشان باید خاک مسابقات قرآن اوقاف را خورده باشند تا از دغدغه‌های متسابقان آگاه باشند و بدانند مسابقات چه استرسی به شرکت‌کننده وارد می‌کند.

احمدی در مورد کمرنگ‌بودن استقبال شرکت‌کنندگان هم گفت: از روزی که ثبت‌نام مسابقات شروع شده است هیچ تبلیغاتی صورت نگرفت، حتی یک بنر در سطح شهر مشاهده نشد، نامه‌ای هم به دستگاه‌ها جهت تبلیغات و فراخوان مسابقات ارسال نشد. امروز صبح تعدادی آمدند قرائت شرکت کنند در حالی‌که مسابقات قرائت از ساعت 14 به بعد آغاز می‌شود. سال‌های قبل ۴ روز مسابقات بود و ما هر چهار روز را در محل آزمون حاضر می‌شدیم و از فضا لذت می‌بردیم اما وقتی‌که با این فضا پیش می‌رود انگیزه را از شرکت کنندگان سلب می‌کند. بهتر است برگزاری مسابقات قرآن اوقاف به دست عده‌ای کارشناس قرآنی سپرده شود برخی از جامعه قرآنی همچون استاد عباس حبیبی تجربه خوبی در نحوه برگزاری مسابقات دارند که باید از آنان استفاده کرد.

انتهای پیام

captcha