آغاز تألیف مقالات دانشنامه دفاع مقدس خوزستان/ جمع‌آوری بیش از ۲ هزار کلیدواژه
کد خبر: 3828418
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۲

آغاز تألیف مقالات دانشنامه دفاع مقدس خوزستان/ جمع‌آوری بیش از ۲ هزار کلیدواژه

گروه فرهنگی ــ مسئول تدوین دانشنامه دفاع مقدس خوزستان از منبع‌یابی و تشکیل پرونده‌های علمی برای مداخل دانشنامه دفاع مقدس خبر داد و افزود: حدود ۳ هزار مدخل برای این دانشنامه تصویت شده است و مقاله‌نویسی برخی مداخل نیز آغاز شده است.

آغاز تألیف مقالات دانشنامه دفاع مقدس خوزستان/ جمع‌آوری بیش از ۲ هزار کلیدواژه

علیرضا شیخ‌رباط، مسئول تدوین دانشنامه دفاع مقدس خوزستان در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان، گفت: در حال حاضر مرحله تشکیل پرونده‌های علمی برای مداخل دانشنامه دفاع مقدس آغاز شد و کار رو به جلو است. سفارش تألیف مقاله‌ برای برخی مداخل انجام شده و مداخل انتخابی به نویسندگان و استادان علاقه‌مند ارائه شده که مقالات خود را تألیف کنند.

وی اعلام کرد: تاکنون تعداد 2987 مدخل(کلیدواژه) گردآوری و تصویب شده است. در کنار آن 400 پرونده علمی و منبع‌یابی نیز برای این مداخل تشکیل شده است. در این پرونده‌ها، منابع علمی و مستند مرتبط و موردنیاز در تألیف مقالات شناسایی و گردآوری می‌‌شوند.

شیخ‌رباط اظهار کرد: این دانشنامه دارای یک شورای علمی ـ برنامه ریزی متشکل از اساتید برجسته دانشگاهی، پیشکسوتان یگان‌های نظامی و مدیران گروه‌های عملی است که مأموریت شاخص‌های دانشنامه نویسی، بررسی کارشناسی، تصویب مداخل و نظارت کلان علمی بر دانشنامه دفاع مقدس را بر عهده دارند. این شورا مشتمل بر 15 نفر از استادان و پیشکسوتان است که بنا به ضرورت و به صورت مستمر تشکیل جلسه می‌دهند. این گروه‌های علمی تاکنون 544 جلسه تشکیل داده‌اند.

مسئول تدوین دانشنامه دفاع مقدس خوزستان بیان کرد: علاوه بر این گروه‌های علمی، 32 پژوهشگر در زمینه منبع‌یابی و تألیف مقاله با این دانشنامه دفاع مقدس همکاری می‌کنند. به منظور افزایش سطح کمی و کیفی دانشنامه تاکنون 4 کارگاه علمی و تخصصی تشکیل شده است؛ آموزش مدخل‌گزینی دانشنامه دفاع مقدس، منبع یابی و تشکیل پرونده‌های علمی و تألیف مقالات دانشنامه از جمله موضوعات این کارگاه‌های علمی بودند.

گفتنی است؛ پیش از این میثم معزی، رئیس مرکز آموزشی درمانی گلستان اهواز اعلام کرده بود که بیمارستان بزرگ گلستان اهواز روزگاری از حضور رزمندگان و دلاورمردان غیور ایران زمین معطر و مفتخر بوده است لذا برای ماندگاری این گنجینه، شایسته دانستیم تا بهترین فعالیت‌ها در قالب طرح ساماندهی و تدوین آرشیو دوران دفاع مقدس اجرایی شود.

وی ضمن بیان این مطلب افزود: وجود بیش از ۴۰۰ هزار کارت ارجاع دوران جنگ تحمیلی، حدود ۵۰ هزار پرونده مجروحیت و بالغ بر ۱۱۴ دفتر پذیرش و امداد رزمندگان و مجروحان بمباران‌ها و حمله‌های موشکی، بیانگر نقش کلیدی و مؤثر بیمارستان گلستان اهواز در آن دوران است که در این طرح کوشیده شده مطابق استاندارد، تحت نگهداری و بایگانی قرار داده شود.

معزی در خصوص دیگر مراحل ساماندهی اسناد پزشکی ایثارگران در بیمارستان گلستان اهواز گفت: به غیر از توسعه‌ فضای فیزیکی، فعالیت‌های مؤثری همچون ایجاد فضای استاندارد و با تهویه مناسب برای بایگانی و اسکن پرونده‌های دوران دفاع مقدس که تا پیش از این با وجود رطوبت، گرمای شدید و آلودگی هوا، شرایط نامناسبی داشت، افزایش ضریب امنیت اسناد در مقابل تهدیدهایی همچون سرقت، جعل و دستبرد، جعل، و همچنین رطوبت، گرما، گرد و غبار و آتش‌سوزی را تا حد قابل توجهی بالا برده است.

انتهای پیام

captcha