همه‌چیز در شأن مسابقات کشوری قرآن است / لزوم افزایش سطح مسابقات معارفی رشته نهج‌البلاغه
کد خبر: 3752779
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۴
گفت‌وگوی ایکنا با داوران بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن؛

همه‌چیز در شأن مسابقات کشوری قرآن است / لزوم افزایش سطح مسابقات معارفی رشته نهج‌البلاغه

گروه فعالیت‌های قرآنی - حجت‌الاسلام محمدصادق نصراللهی با اشاره به اینکه سطح مسابقات معارفی رشته نهج‌البلاغه به مراتب بالاتر خواهد رفت، اظهار کرد: این دوره از مسابقات در مرحل مقدماتی به میزبانی قم انجام شده است و نفرات برگزیده در مرحله فینال در اراک با هم رقابت کردند.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، دومین روز مسابقات در رشته‌های معارفی به اتمام رسید. مسابقات این رشته از روز 10 مهرماه آغاز شده و تا دیروز، 11 مهرماه ادامه داشت.
ایکنا با داوران بخش معارف و حفظ حدیث و حفظ موضوعی قرآن و معارف مصاحبه‌ای ترتیب داد که منتشر می‌شود.

همه‌چیز در شأن مسابقات کشوری قرآن است / لزوم افزایش سطح مسابقات معارفی رشته نهج‌البلاغه

مسابقات نهج‌البلاغه سابقه زیادی ندارد
حجت‌الاسلام محمدصادق نصراللهی، داور بخش معارف چهل و یکمین دوره مسابقات قرآن اوقاف اراک در این گفت‌و‌گو گفت: مسابقات در سطح 110 حکمت نهج‌البلاغه برگزار شد. مسابقات نهج‌البلاغه سابقه زیادی ندارد طبیعتا انتظار اینکه بتواند خود را به مسابقات رشته‌های قرآنی برساند زود است اما قطعا به زودی به این امتیاز دست می‌یابد.

لزوم افزایش سطح مسابقات معارفی رشته نهج‌البلاغه
وی با اشاره به اینکه سطح مسابقات معارفی رشته نهج‌البلاغه به مراتب بالا خواهد رفت، اظهار کرد: این دوره از مسابقات در مرحل مقدماتی به میزبانی قم انجام شده است و نفرات برگزیده در مرحله فینال با هم رقابت کردند.
حجت‌الاسلام نصراللهی ادامه داد: انتظار داشتیم متسابقان مرحله مقدماتی در برخی رشته‌ها همچون انتخاب و تشخیص حکمت‌ها قوی‌تر ظاهر شوند. دوستان در مرحله فینال بیشتر کار کرده و قوی‌تر عمل کردند. البته نباید از حساسیت و فشار مسابقات در سطوح بالاتر غافل ماند.

تقدیر از میزبانی مطلوب اراک
وی از میزبانی اراک در این دوره مسابقات تقدیر کرد و افزود: شرکت‌کننده‌ها در بهترین هتل شهر ساکن هستند. از نظر پذیرایی نیز همه چیز مطلوب برگزاری مسابقات است و در واقع همه چیز در شأن مسابقات کشوری قرآن است. امید است همچنان که مسابقات قرآن در کشور نهادینه و فراگیر شده است مسابقات حدیث و نهج‌البلاغه هم همه‌گیر شود.

آمادگی بهتر متسابقان نسبت به سال قبل
به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام محمد رضازاده جویباری، داور مرحله سراسری بخش معارفی مسابقات قرآن اوقاف اراک گفت: مسابقات بخش معارف خوب بود و همه افراد نخبه با آمادگی حضور داشتند. مسابقات در رشته حدیث و معارف نهج‌البلاغه امسال برای دومین بار برگزار می‌شود و خوشبختانه متسابقان از اطلاعات خوبی برخوردارند. نسبت به سال قبل تعداد شرکت‌کنندگان بیشتر و آمادگی آنان نسبت به سال قبل خیلی بهتر بود.

مردم به برنامه‌های قرآنی علاقه‌مندند
وی اظهار کرد: مسابقات تا 23مهر ادامه دارد بسیار امید دارم مردم این استان به ویژه شهروندان اراکی از این فرصت درست و به نحو احسن استفاده کنند. امروز استقبال مردم از مسابقات با توجه به اینکه دومین روز بود قابل قبول بود. یکی از موارد مهم حضور دانش‌آموزان در کنار سالمندان بود که نشان از علاقه عموم مردم از برنامه‌های قرآنی دارد.
حجت‌الاسلام رضازاده ادامه داد: نهج‌البلاغه در کشور امیرالمؤمنین(ع) و در نظامی که مبتنی بر حاکمیت علوی است انتظاری که از مسئولان فرهنگی و مردم به ویژه جوانان می‌رود این است که با نهج‌البلاغه و معارف آن بیشتر انس بگیرند. رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی در این زمینه بسیار تأثیرگذار هستند.

این دوره از مسابقات تغییر قابل توجهی داشته است
به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام حسین صدیقی، دبیر بخش معارف چهل و یکمین دوره مسابقات کشوری اوقاف، تصریح کرد: امسال این دوره از مسابقات تغییر قابل توجهی داشته است. با توجه به اینکه در سال اخیر نه تنها نفرات اول بلکه با توجه به حد نصابی نفرات برتر استان‌ها آمدند باعث شد نفرات قوی‌تری به مرحله کشوری راه پیدا کنند. در مرحله مقدماتی رشته تفسیر خواهران و برادران 45 نفر متسابق داشتیم که اکثریت افراد تحصیل‌کرده همچون هیئت علمی دانشگاه، قاضی، پزشک، رئیس شعبه، معلم، جامعه روحانیت بودند.

همه‌چیز در شأن مسابقات کشوری قرآن است / لزوم افزایش سطح مسابقات معارفی رشته نهج‌البلاغه

رقابت در رشته تفسیر بسیار تنگاتنگ بود
وی بابیان اینکه حضور افراد باسواد و فرهیخته در مسابقات معارف قرآن برای ما بسیار ارزشمند و حائز اهمیت است، اظهار کرد: حضور این افراد در مسابقات زمینه‌ساز ارتقای سطح مسابقات شد. رقابت در رشته تفسیر بسیار تنگاتنگ بود. مسابقات تفسیر جز نفر اول که فاصله قابل توجهی با بقیه داشت 5 نفر بعدی همه حول و حوش یک نمره بودند و با اختلاف‌های صدم از هم جدا شدند. امید است برای سال آینده با اطلاع‌رسانی مناسب سطح مسابقات ارتقا یابد.
حجت‌الاسلام صدیقی اظهار کرد: به احتمال زیاد برای سال آینده مسابقات معارفی اوقاف همزمان با آزمون طرح ملی تربیت حافظان برگزار می‌شود. احتمال همزمانی به دلیل تبلیغات و حضور گسترده متسابقان در این آزمون است.
وی در مورد میزبانی اراک در این دوره از مسابقات گفت: با توجه به دومین روز مسابقات قضاوت برای بیان چگونگی میزبانی زود است. استان‌ها با محدودیت‌هایی همراه هستند. ما قبلا هم پیشنهاد دادیم که اگر مسابقات به صورت سراسری و از طریق مرکز برگزار می‌شد راحت‌تر اجرا می شد. تغییرات هر ساله ستاد اجرایی خود به خود سختی‌هایی دارد اما از طرف دیگر دارای مزایای مختلفی همچون بهره‌مند شدن مردم از عطر قرآن در شهر وجود دارد. قطعا ما انتظاری که از مرحله بین‌المللی داریم از مرحله کشوری که برعهده استان می‌گذاریم نداریم.
حجت‌الاسلام صدیقی عنوان کرد: مسابقات بهانه‌ای باشد تا افراد بیشتری با مفاهیم قرآن درگیر شده و ما هم با تشویق‌ها و برنامه‌هایی که داریم جمع بیشتری را با خود همراه کنیم. ما از اینکه مسابقه‌ای را برگزار کرده و افرادی را حذف کنیم خوشحال نیستیم چراکه افرادی که در مسیر قرآن و اهل‌بیت(ع) قدم بر می‌دارند بازنده نیستند همه به قرآن وارد می‌شوند و کسی حذف نمی‌شود.

باید روح قرآن بین شرکت‌کنندگان حاکم شود.
دبیر بخش معارف چهل و یکمین دوره مسابقات کشوری اوقاف ادامه داد: 220 نفر شرکت کننده معارف در مرحله کشوری داشتیم، تمام تلاش ما در طول برگزاری مسابقات معارف این بود که حس مسابقه را به حداقل ممکن رسانده و حس همدلی و انس را جایگزین حس رقابت ناسالم کنیم. در واقع قصد داریم روح قرآن بین شرکت‌کنندگان حاکم شود.

بخش معارفی در قالب جشنواره‌ای برگزار شود
صدیقی ادامه داد: دوستانی که در بخش معارف هستند با دیگر شرکت‌کنندگان متفاوت هستند. اگر بتوانیم در سال‌های آینده قالب مسابقات معارف را به صورت جشنواره‌ای برگزار کنیم تا بتوانیم از نفرات برتر در اقصی نقاط کشور تقدیر کنیم. تا مردم به سمت معارف حرکت کرده و در زندگی به کار گیرند. سؤالات امسال حتی در قالب بخش‌های مشاوره، زندگی با قرآن تعریف شده است.
وی  در پایان اضافه کرد: مسابقات نیز بخشی از زندگی است. بنده قبل از اعلام نتایج به متسابقان گفتم در حال حاضر چه حکمتی از نهج‌البلاغه به شما کمک می‌کند که به حکمت 66 نهج‌البلاغه که می فرماید؛ «إِذَا لَمْ يَكُنْ مَا تُرِيدُ، فَلَا تُبَلْ كَيْفَمَا كُنْتَ» اشاره کردند. وظیفه همه ما که در حوزه مسابقات فعالیت داریم این است که علاوه بر قالب‌های صوری برای مفاهیم نیز فکری کنیم.
انتهای پیام

مطالب مرتبط
captcha