سهامدار با اهلیت برای آذرآب در نظر گرفته شود
کد خبر: 3851500
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۰

سهامدار با اهلیت برای آذرآب در نظر گرفته شود

گروه سیاست و اقتصاد ــ نماینده مردم اراک در خانه ملت با تأکید بر اینکه سهامدار با اهلیت برای آذرآب در نظر گرفته شود، گفت: سهامداران باید احساس مسئولیت کنند و طبق قانون به وظایف خود عمل کنند.

سهامدار با اهلیت برای آذرآب در نظر گرفته شود

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، سیدمهدی مقدسی، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی امروز، 29 مهر در یکصد و چهاردهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان که در سالن غدیر استانداری برگزار شد، گفت: استان مرکزی قابلیت‌های بسیاری دارد و در شرایط تحریم واحدهای صنعتی استان در حال فعالیت هستند و اگر دو یا سه واحد تولیدی داریم که براثر بی‌تدبیری دچار بحران شدند، نمی‌توان مزیت‌ها برای سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذار را نادیده گرفت.

وی تصریح کرد: استان دارای قابلیت‌هایی برای صادرات دارد و توانمندی‌های چشمگیری برای حوزه نفت و گاز در این استان وجود دارد، همچنین واحدهای صنعتی قادرند در حوزه ریلی نیاز واگن کشور را تأمین کنند. در حوزه‌های مختلف ظرفیت‌ها و قابلیت‌هایی وجود دارد که اگر دولت اسباب استفاده از این ظرفیت را بیش از گذشته فراهم کند، ما صادرات مطلوبی را خواهیم داشت.

مقدسی بر لزوم معرفی جاذبه‌ها و قابلیت‌‌های استان تأکید کرد و افزود: جذب سرمایه‌گذار باید انجام شود، رخدادهای اخیر این دو واحد صنعتی نمی ‌تواند مانع از بیان قابلیت ها و توانمندی استان در حوزه های مختلف باشد.

وی ادامه داد: باید پذیرفت فرصت‌سوزی شده است و اگر بنده وزیر بودم فرصت‌سوزی نمی‌کردم، مشکل آذرآب و هپکو خیلی زودتر قابل حل بود اما نسخه هایی که در سال گذشته در نظر گرفته شد. اگر همان‌ها به موقع اجرایی می‌شد، شاهد وضعیت هپکو و آذراب بدین شکل نبودیم.

این مقام مسئول خواستار استفاده تام از اختیارات ستاد اقتصاد مقاومتی شد و اظهار کرد: با پیگیری شما(وزیر تعاون) و معاونان شما ما به آینده امیدوارتر می‌‌شویم. حال هپکو با مسکن تزریقی کمی خوب است، ولی با قرارداد و رونق تولید حال آن بهبود پیدا می‌کند.

مقدسی با بیان این نکته که بخش سهامداری موقتاً حل شده است، افزود: دولت نباید وقت را تلف کند باید هرچه زودتر تعیین تکلیف کند تا با از بین رفتن اثر مسکن با مشکل مواجه نباشیم تا وقت از بین نرفته است هپکو را با تدبیر و با تصمیم مناسب راه را برای رونق فراهم کنیم، هپکو با سهامداری و تزریق خوب منابع می تواند سر پا بایستد.

وی افزود: آذرآب به دلیل بی تدبیری به اینجا رسیده است، اگر سهامدار یک سال گذشته ضمانت نامه ها را داده بود از رونق نمی ایستاد، اگر مدیران توانمند بودند و سهام دار وظیفه خود را به درستی انجام می داد در حال حاضر شاهد این وضعیت نبودیم. آذراب به دلیل داشتن نیروهای متخصص و تجهیزات مناسب در خاورمیانه هنوز هم بی نظیر است و قابلیت دارد در این شرایط سخت کشور نقش‌آفرینی کند.

نماینده مردم اراک در خانه ملت گفت: سهامدار با اهلیت برای آذرآب در نظر گرفته شود. سهامداران باید احساس مسئولیت کنند و طبق قانون به وظایف خود عمل کنند تزریق منابع و انعقاد قراردادها باید انجام شود. کارگران ما همان هایی هستند که در زمان جنگ نقش آفرینی کردند، مشکلات این دو واحد صنعتی صنفی است لذا موج سواران آن را به مشکلات سیاسی تبدیل نکنند. ثبات شغلی برای جامعه کارگری مشکل آفرین شده است، اگر قصد داریم به تولید رونق ببخشیم باید به همه جهات توجه کنیم.

به گزارش ایکنا؛ علی ابراهیمی، نماینده مردم شازند در خانه ملت نیز گفت: محور اقتصاد مقاومتی کشاورزی است و این مهم در سالهای اخیر و با تحریم دشمنان به اثبات رسیده است.

وی تصریح کرد: با کاهش ارز و پایین آمدن ارزش پول ملی فروش محصولات کشاورزی توجیه دار شد و زمینه ای برای رشد بخش کشاورزی فراهم شد. حال اینکه سیستم دولتی با ممنوعیت صادرات درب بازار صادارات تولیدکنندگان و کشاورزان را بست قابل تأمل است، ما اعتقاد داریم با نظام تعرفه ای می توانستیم نیاز داخل کشور را به نوعی مدیریت کرد و ممنوعیت صادرات جزو اشتباهاتی بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام داد، امیدست در سیاستگذاری های بعدی این فرصت از کشاورزان گرفته نشود.

ابراهیمی گندم را کالایی مهم و استراتژیک خواند و اضافه کرد: قیمت غیر کارشناسایی و غیر منطقی این کالا توسط دولت در سال زراعی جاری لطمات خود را زده و خواهد زد همه می دانند ما می توانستیم 11 میلیون تن گندم خریداری کنیم ولی وقتی قیمت غیر واقعی بود و از علوفه هم ارزان تر بود بخش زیادی از گندم در انبارها و یا در دست واسطه ها ماند.

این مقام مسئول در خصوص جریانات خصوصی ادامه داد: مشکلاتی که ما در صنایع مادر که در خاورمیانه مطرح بودند باید رفع شود. زمزمه هایی که در خصوص واگذاری پالایشگاه های دولتی به بخش خصوصی شنیده می شود دارای چه توجیهی است؟ چرا از پالایشگاه آبادان شروع نمی کنند، اگر ما در زمینه بنزین وابسته بودیم آیا می توانستیم در برابر تحریم ها تاب آوری داشته باشیم؟ چرا این امکانی که در اختیار حاکمیت است به بخش خصوصی واگذار شود؟ آیا نهاد اهلیت دار داریم تا مدیریت این مراکز مهم را به آنان سپرد؟

ابراهیمی با تأکید بر اینکه پرداختن به مبحث خصوصی کردن صنایع مادر همچون پالایشگاه ها با آسیب هایی رو به رو خواهد شد، به وضعیت پتروشیمی ها هم اشاره کرد و افزود: بیشترین ارز آوری بعد از نفت از طریق پتروشیمی ها تأمین می شود، آنچه در خصوص پتروشیمی ها تغییر روش ندهیم شکست آنان هم بعید نیست مخصوصا پتروشیمی هایی که خوراک مایع دارند. پتروشیمی هایی که خوراک مایع دارند زیان ده هستند و باید برای آنان فکر اساسی کرد.

وی بر لزوم پرداختن جدی به اقتصاد مقاومتی تأکید کرد و افزود: اگر قصد داریم رونق تولید در جامعه افزایش داشته باشد باید مدیران صنایع مهم مستقیم و از نزدیک مدیریت داشته باشند، نه اینکه دفاتر آنان در تهران مستقر باشد و ماهی دوبار برای سرکشی به استان سفر کنند، وجود اینگونه مدیران با هیچ منطقی سازگار نیست، وجود دفاتر در تهران توجیهی ندارد.

نماینده مردم شازند در مجلس تصریح کرد: بیش از یک سال و نیم است که پتروشیمی مسئولیت اجتماعی را پذیرفته است اما مسئولیت خود را انجام نداده است، عدم مسئولیت پذیری باعث بدبینی مردم نسبت به حاکمیت می شود. بیش از یک سال است که با کارشکنی و دروغ این مجموعه مواجه هستیم، اینکار درست نیست دو تا از سهامداران شرکت پتروشیمی از عوامل زیرمجموعه وزارتخانه تعاون هستند باید در مورد مسئولیت اجتماعی جدی تر باشند، اینکه کالای حمایتی را در قالب سبد کالا به شهروندان می دهند چه مشکلی از مردم حل می کند، گویا مردم را به تمسخر گرفتند ما این توهین را به تصمیم گیران این اقدام باز خواهیم گرداند.

به گزارش ایکنا؛ عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گفت: عملکرد استان درخصوص منابع اختصاص یافته به استان مرکزی ویژه طرح اشتغال پایدار روستایی مطلوب است.

وی بااشاره به اینکه عملکرد استان در حوزه تخصیص منابع به رسته‌های اولویت‌دار طرح تکاپو خوب است، اما در برخی از شهرستان‌ها عملکرد خوبی گزارش نشده است، تصریح کرد: اگر ظرفیت یک شهرستان در حوزه دام زیاد نیست نباید بخش عمده‌ای از منابع را به سمت دام و طیور و ... هدایت کرد، براساس شیوه‌نامه مواجهه با مغایرت‌ها انتظار می‌رود کمیته نظارت استان با دست‌اندرکارانی که چارچوب را رعایت نمی‌کنند، برخورد کند.

منصوری اظهار کرد: زمان آن فرارسیده است که با مغایرت‌ها برخورد شود، براساس تمام‌شماری و داده‌های سامانه ناظر، مغایرت‌هایی را در استان مرکزی شاهد هستیم. حدود ۱۱ درصد طرح‌ها با اخذ وثیقه مازاد توسط بانک‌ها تسهیلات دریافت کردند.

این مقام مسئول افزود: لازم است که مسئولان بانکی استان قواعد را رعایت کنند، همچنین گاهی در این استان پرداخت وام به متقاضیان به صورت مستقیم انجام شده است که با قواعد بانک سازگار نیست و در حوزه محل اجرای طرح نیز حدود دو درصد مغایرت وجود دارد.

منصوری گفت: در حوزه ایجاد اشتغال، علیرغم اینکه طرح‌ها هنوز تمام نشده، اما آمار بالایی اعلام شده است و باید در این بخش نیز دقت شود. حتما دقت شود تسهیلات ثبت شده در سامانه کارا با واقعیت مطابقت داشته باشد، گاهی شاهد مغایرت‌هایی هستیم که باید کمیته نظارت در این حوزه اقدام و نتیجه را اعلام کند.

وی اضافه کرد: براساس اختیار و دسترسی هر استان، یک نفر عضو کمیته فنی استان به امکان ویرایش در سامانه کارا دسترسی دارد و باید از این ظرفیت استفاده و مغایرت‌ها رفع شود.

منصوری با اشاره به اینکه در مناطق روستایی و خارج از ناحیه‌ها و شهرک‌های صنعتی امکان پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش صرف وجود دارد، اظهار کرد: ابلاغیه اخیر وزیر تعاون درخصوص تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام تا ۴۰ درصد پیشرفت، شامل طرح‌هایی که فقط نیازمند تسهیلات سرمایه در گردش هستند، نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در شیوه‌نامه مواجهه با مغایرت‌ها و انحرافات، موارد، مشخص شده است و این چنین نیست که تمامی مغایرت‌ها بلافاصله به دادگاه ارجاع شوند، گفت: برای ایجاد مشاغل خانگی صرفا نباید به سراغ پرداخت وام رفت بلکه باید از الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی استفاده کرد.

منصوری با بیان اینکه وزارت کار اصولا با پرداخت وام برای خرید خودرو موافق نیست مگر اینکه وزارت راه در بسته‌های خود برای نظم دادن به مباحث حمل و نقل طرح‌هایی داشته باشد و طرح‌های نهادهای حمایتی ذیل آن قرار گیرد، گفت: مجموعه استان مرکزی بارها اعلام کرده است که ۳۰ درصد اشتغال استان توسط نهادهای حمایتی ایجاد می‌شود، اما تاکنون گزارشی در این خصوص ارائه نکردند، باید حتما گزارشی در این راستا ارائه شود تا حداقل بازدیدی در این خصوص انجام شود، چراکه از یک بُعد اقدام مثبتی صورت گرفته است و از یک سو این رقم نگران‌کننده است و نشان از تعداد بالای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی دارد.

این مقام مسئول در خصوص عملکرد استان در حوزه سیاست‌های فعال بازار کار اظهار کرد: استان مرکزی در این راستا به صورت نسبی جزو استان های اول نیست و باید در این راستا تلاش‌های بیشتری صورت گیرد. آنچه برای وزارتخانه اولویت دارد، تثبیت شغل است. به جای پرداخت وام برای ایجاد مشاغل جدید، باید ابزارهای در اختیار در راستای حفظ و تثبیت اشتغال موجود مورد استفاده قرار گیرد.

حاتم شاه‌کرمی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم تصریح کرد: با توجه به شاخص های موجود از نظر مسایل کارگری، وضعیت کارگری استان مرکزی مطلوب است. متأسفانه در چند واحد بزرگ استان به دلایل عمده مشکل مدیریتی شاهد اعتراضاتی بودیم که در جلسات هیات تسهیل این موارد بررسی شد. جلسه آینده ستاد تسهیل تشکیل و تصمیمات خوبی برای آذرآب گرفته می شود.

شاه‌کرمی ادامه داد: مباحث مشاغل سخت و زیان آور در حضور وزیر تعاون و اتاق بازرگانی ایران مورد بررسی قرار گرفته است و در جلسه ای با اتاق ایران توافق کردیم و آیین نامه آن اصلاح شده است و در جلسه آتی پس از تایید در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی برای تصویب به دولت ارجاع می شود.

وی در خصوص موضوع قراردادهای موقت کار اظهار کرد: در این خصوص تدوین آیین نامه تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار در شورای عالی کار تصویب و به دولت ارسال شده و کمیسیون های تخصصی دولت نیز برگزار شده و امیدواریم با تایید این کمیسیون ها این آیین نامه نیز در دولت تصویب و ابلاغ شود.

معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان گفت: در خصوص اصلاح ترکیب هیات های تشخیص و تجدید نظر وصول مطالبات تامین اجتماعی بنا به دستور وزیر تعاون در حال بررسی این موضوع هستیم و امیدواریم ترکیب این هیات ها نیز اصلاح شود.

انتهای پیام
captcha