میزان سرطان در استان مرکزی از متوسط کشوری کمتر است
کد خبر: 3855666
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۷

میزان سرطان در استان مرکزی از متوسط کشوری کمتر است

گروه اجتماعی ــ معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میزان سرطان در ایران از متوسط جهانی کمتر و در استان مرکزی از متوسط کشوری کمتر است اما در تمامی دنیا از جمله کشور ما سرطان‌ها شدت رو به افزایش دارند.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صبح امروز، 18 آبان‌ماه در آیین نکوداشت پروفسور اردشیر قوام‌زاده، پدر پیوند مغز استخوان ایران که به همت استانداری مرکزی، جهاددانشگاهی استان مرکزی، دانشگاه علوم پزشکی استان، خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مرکزی و دیگر دستگاه‌ها در سالن اجتماعات شهدای دانشجو دانشگاه علوم پزشکی اراک برگزار شد، اظهار داشت: نظم این استاد گران‌قدر الهام‌بخش بود، وی بخش پیوند مغز استخوان و بخش سرطان در بیمارستان شریعتی را به راه انداخت که بزرگ‌ترین بخش پیوند مغز استخوان و مرکز درمان سرطان در کشور شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: پروفسور قوام‌زاده علاوه بر فعالیت علمی از نقش‌های اجتماعی برخوردار بودند و با پشتکار فراوان مسئولین را می‌آوردند و این هم لازمه کار است، چراکه اگر در صدد انجام کاری هستیم باید آن را پیگیری کنیم.

معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: پروفسور قوام‌زاده از gide line و راهنمای بالینی استفاده می‌کردند به طوری که راهنمایان بالینی پروتکل بیمارستان شریعتی با استفاده از متون علم دنیا ایجاد کرده بودند و تخطی از آن ممکن نبود.

حریرچی اظهار کرد: سالانه ۱۱۰ هزار مورد سرطان در کشور وجود دارد که ۵۳ درصد متعلق به مردان و ۴۷ درصد به زنان است، میزان سرطان در ایران از متوسط جهانی کمتر و در استان مرکزی از متوسط کشوری کمتر است اما در تمامی دنیا از جمله کشور ما سرطان‌ها شدت رو به افزایش دارند.

معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص دلایل تاثیر‌گذار در افزایش سرطان بیان کرد: افزایش سن یعنی امید به زندگی که به عنوان یک دستاورد بهداشتی است با عوارض جانبی نیز همراه است. اکثر سرطان‌ها در سنین بالا اتفاق می‌افتد پس با افزایش امید به زندگی بیماری‌هایی مانند سرطان، آلزایمر، بیماری‌های قلب و عروقی افزایش پیدا می‌کند.

حریرچی کفت: عامل دوم و تاثیرگذار در افزایش سرطان، عوامل خطر زندگی ناسالم ناشی از زندگی غربی است. در حال حاضر ۶۰ درصد مردم ایران از مشکل چاقی و اضافه وزن رنج می‌برند، ۱۰.۵ درصد دخانیات مصرف می‌کنند، ۹۱ درصد پنج وعده در روز سبزی مصرف نمی‌کنند، ۳۰ درصد از تحرک ناکافی برخوردار هستند، ۵۲ درصد دارای کلسترول بالا، ۱۰.۵ درصد دارای قند بالا هستند. عامل سوم در افزایش سرطان‌ها عوامل محیطی مانند استرس، بحث‌های محیطی و... است.

معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: در ۲۰ سال آینده سرطان با رشد ۱۱۵ درصدی مواجه خواهد بود یعنی بیش از دو برابر افزایش پیدا می‌کند بنا‌براین سرطان مشکل دنیای امروز و کشور ما نیز محسوب می‌شود. در کل دنیا ۲ درصد تولید خالص ملی در حوزه  سرطان صرف می‌شود، سالانه در کشور ما هزینه مستقیم و غیر‌مستقیم سرطان ۱۰ هزار میلیارد تومان است که سه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان آن به طور مستقیم و نقدی در حوزه درمان هزینه می‌شود. سالانه یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۰ درصد برای داروهای شیمی درمانی صرف می‌شود.

وی افزود: بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی از هزینه‌های صرف شده برای سرطان باید ۵۰ درصد در زمینه جراحی، ۴۰ درصد رادیو‌تراپی و ۱۰ درصد برای داروهای شیمی درمانی صرف شود که یک فرمول استاندارد محسوب می‌شود و  بطور مثال این رقم در کشور سوئد ۱۰ درصد و آمریکا ۱۱ درصد است اما در کشور ما ۵۰ درصد است که حسن به شمار نمی‌رود.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف بسیاری از داروهای شیمی درمانی به ویژه داروهای گران‌قیمت آن درست نیست، نسخه‌های پروفسور قوام‌زاده در مقایسه با پزشکان دیگر در این حوزه  به مراتب ارزان‌تر است. با استفاده از داروهای خط اول و ارزان قیمت و با چند ۱۰ هزار تومان می‌توان شیمی درمانی را انجام داد اما جوانان تازه‌کار رشته‌های مختلف از همان ابتدا درمان سرطان را با داروهای گران‌قیمت آغاز می‌کنند که به اندازه دارو‌های خط اول موثر نیستند.

وی گفت: پروفسور قوام‌زاده همواره این موضوع را درنظر می‌گیرند که بین درمان با هزینه گران‌قیمت و درمان مطابق با استطاعت بیمار تفاوت وجود دارد. در کشور ما نیز سرطان افزایش پیدا خواهد کرد پس بهتر است از هم اکنون برای آن آماده شویم.

حریرچی بیان کرد: پروفسور قوام‌زاده نیازی به این مراسم‌ها ندارد بلکه ما به این نکوداشت‌ها نیاز داریم تا بتوانیم نام وی را گرامی و راهش را ادامه دهیم و دانشجویان پزشکی تصمیم بگیرند کاری انجام دهند که نام دکتر قوام‌زاده در تاریخ ماندگار باشد.

رونمایی از تمبر نکواشت استاد قوام‌زاده، نامگذاری کلینیک فوق‌تخصصی بیمارستان امیرالمومنین(ع) اراک به نام استاد قوام‌زاده و بازدید از بیمارستان آیت‌الله خوانساری اراک از دیگر بخش‌های جانبی این آئین بود.

انتهای پیام
captcha