جای «موزه علم» در کشور خالی است  
کد خبر: 3857962
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۴

جای «موزه علم» در کشور خالی است  

گروه فرهنگی – مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی باتأکید بر اینکه جای موزه علم در کشور خالی است، گفت: یکی از ضروریات برای استان داشتن موزه علمی است، در این موزه غرفه‌هایی برای معرفی مشاهیر و بزرگان در نظر گرفته می‌شود تا کودک و نوجوان ملموس‌تر با فرهیختگان استان خود و کشور آشنا شود.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجت‌الاسلام عباس دانشی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی امروز، 27 آبان در مراسم استانی تجلیل از کتابداران، کتابخوانان و مروجان کتاب که در سالن اجتماعات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان برگزار شد گفت: ما برای دست‌یابی و داشتن دانایی و معرفت، علم و تجربه و تاریخ پیشینیان چاره‌ای جز مطالعه کتاب نداریم.

وی تصریح کرد: رمز و راز دانایی هر ملت در دل مطالعه و کتاب نهفته شده است، کتاب تعالی‌دهنده ابناء بشر، گشاینده راز و رموز الهی، پیوند دهنده نسل نو با نسل گذشته است، جوانان و نوجوانان با مطالعه کتب مختلف می‌توانند اطلاعات کافی در زمینه‌های مختلف داشته باشند.

حجت‌الاسلام دانشی بازیابی به سرمایه کهن با کتاب را مورد توجه قرار داد و افزود: جوانان امروز با مطالعه کتب دینی و مذهبی می‌توانند به شبهات ایجاد شده از سوی دشمنان پاسخ دهند، جبران عقب ماندگی و پیشرفت جوامع در سایه مطالعه کتاب محقق می‌شود.

وی ادامه داد: کتاب کالای لوکس و در حاشیه زندگی نیست، کتاب باید به بطن زندگی مردم وارد شود، مطاله باید در برنامه‌ریزی‌های زندگی جایگاه ویژه‌ای داشته باشد. سرانه 13 دقیقه مطالعه در روز برای جامعه اسلامی ما زیبنده نیست باید همه تلاش کنیم تا سرانه مطالعه افزایش پیدا کند.

دانشی بابیان این نکته که افزایش سرانه مطالعه در کشور نیازمند فرهنگ‌سازی است، اضافه کرد: با انجام امور فرمایشی و تبلیغاتی نمی‌توان در حوزه فرهنگ‌سازی گامی برداشت، برنامه‌ریزی دقیق و درازمدت، همیشگی و نافذ می‌تواند در ارتقای فرهنگ مطالعه کمک کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به سرانه 120 دقیقه مطالعه برخی کشورها، اظهار کرد: قطعا این کشورها با انجام امور تبلیغاتی تنها به این سرانه دست نیافتند، کودکان و نوجوانان باید در سیستم آموزشی علاوه بر حضور در مدرسه در کتابخانه نیز حاضر باشند.

حجت‌الاسلام دانشی باتأکید بر اینکه جای موزه علم در کشور خالی است، گفت: یکی از ضروریات برای استان داشتن موزه علمی است، در این موزه غرفه‌هایی برای معرفی مشاهیر و بزرگان در نظر گرفته می‌شود تا کودک و نوجوان ملموس‌تر با فرهیختگان استان خود و کشور آشنا شود.

وی بابیان این نکته که تنها با گفتن ارتقای سرانه مطالعه محقق نخواهد شد، افزود: حتی با ساخت کتابخانه و تولید کتاب و ... رشد و توسعه در امر کتابخوانی محقق نمی‌شود بلکه باید روش‌های علمی دانش‌آموز را با فرهنگ مطالعه آشنا کرد. با استفاده از ابزار سمعی و بصری می‌توانیم به رشد و توسعه کتابخوانی نائل شویم، اگر این اتفاق صورت نگیرد ظلم بزرگی به تاریخ و تمدن شده است.

جای «موزه علم» در کشور خالی است  

به گزارش ایکنا، مجید رستگاری‌گوهر، سرپرست نهاد کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: گام اول انقلاب با هر سختی بود با رهبری امام راحل و رهبر معظم انقلاب پشت سر گذارده شد.
وی بابیان این نکته که برای تحقق گام دوم انقلاب باید حساب‌شده‌تر پیش برویم، تصریح کرد: لازمه موفقیت در گام دوم انقلاب داشتن همت، هوشیاری و سرعت عمل است که این موارد لازمه دستورکار همه جوانان ما در کتابخانه‌های عمومی باید قرار گیرد.
رستگاری‌گوهر ادامه داد: همکاران ما در نهاد کتابخانه‌های عمومی نسبت به این سه اصل باید توجه داشته باشند، لازمه داشتن همت وجود دغدغه است، اگر برای همت دغدغه نباشد، همت معنا پیدا نمی‌کند.
وی لازمه هوشیاری را دشمن‌شناسی به‌موقع و به‌هنگام دانست و اظهار کرد: دشمن‌شناسی در سایه مطالعه تحقق پیدا می‌کند، هرچند فضای مجازی قسمتی از زندگی روزمره همه آحاد جامعه را در برگرفته است اما کتاب اثر خود را دارد و با ارتقای سرانه مطالعه می‌تواند در حوزه دشمن‌شناسی وارد شد.
رستگاری‌گوهر اضافه کرد: سرعت عمل و ابتکار لازمه وقوع همت و هوشیاری است، اگر هر سه این عناصر در کنار هم قرار گیرند گام دوم با سرعت بیشتری محقق می‌شود، گام دوم در سایه مسئولیت‌پذیری تحقق پیدا می‌کند.
سرپرست نهاد کتابخانه‌های عمومی استان افزود: شانه خالی نکردن از زیربار مسئولیت برای نسل جوان اصلی بسیار مهم است که دوستان جوان ما باید به این نکته توجه کنند، کتابداران در مشاوره‌هایی که به اعضا می‌دهند این مهم را برای مردم تفهیم کنند.
رستگاری‌گوهر در پایان تصریح کرد: بهره‌گیری از تجربه گذشتگان بسیار حائز اهمیت است و نباید از این مهم به راحتی گذشت، داشتن روحیه انقلابی به توسعه در تمامی حوزه‌ها کمک می‌کند.

انتهای پیام
captcha