مدیر قرآنی باشیم نه مدیر امور قرآنی/ کارهای پژوهشی ظهور و بروز بیرونی داشته باشد
کد خبر: 3858265
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۳
شوشتری در گفت‌و‌گو با ایکنا:

مدیر قرآنی باشیم نه مدیر امور قرآنی/ کارهای پژوهشی ظهور و بروز بیرونی داشته باشد

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور با تأکید بر اینکه باید مدیر قرآنی باشیم نه مدیر امور قرآنی، گفت: مسئولان قرآنی باید در وهله اول بدانند خودشان چقدر از قرآن متنعم شده‌اند و تأثیر قرآن در زندگی آنان چه اندازه بوده است، زیرا مردم در همه حال به مدیران قرآنی توجه و رفتار آنان را رصد می‌کنند.

سیدمحمد‌جواد شوشتری، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، با اشاره به استقبال خوب بانوان از محافل و جلسات قرآنی، اظهار کرد: وجود محدودیت‌ها و داشتن فرصت کافی باعث می‌شود تا بانوان از فضایی امن همچون جلسات و محافل قرآنی بیشتر استقبال کنند.

وی تصریح کرد: پرداختن به موضوع قرآن شاخصه‌هایی دارد، همچون داشتن نگاه مدیریت جهادی به فعالیت‌های قرآنی که باید به آن توجه کرد. برخی از مسئولان قرآنی مدیران امور قرآنی هستند. ای کاش مدیران قرآنی بودند؛ چراکه اگر مدیر قرآنی باشند نیاز به بودجه و اختیار ندارند و در هر صورت تلاش می‌کنند تا برنامه‌های قرآنی را پیش ببرند.

نتوانستیم قرآن را به زندگی مردم وارد کنیم

شوشتری ادامه داد: همه ادعا داریم قرآن کتاب زندگی است، اما چقدر توانسته‌ایم مبانی این مصحف شریف را به مردم معرفی کنیم؟ یکی از موارد خلأ اینجاست که نتوانستیم قرآن را به زندگی عموم مردم وارد کنیم. به قول بزرگی با نهج‌البلاغه انقلاب کردیم و مدیریت با نهج‌البلاغه را ادامه ندادیم.

وی تصریح کرد: برخی از افراد گمان می‌کنند انجام فعالیت‌هایی همچون برگزاری همایش، نمایش و مسابقات قرآن کفایت می‌کند، در صورتی که اصلاً اینطور نیست. برای انجام فعالیت‌های مختلف در حوزه قرآن باید برنامه‌ریزی دقیق صورت گیرد.

شوشتری گفت: شبکه قرآن به دلیل وجود برخی محدودیت‌ها و نبود خلاقیت و هنر یکی از مهجورترین شبکه‌های صداوسیماست. به دلیل اینکه نمی‌دانیم چطور باید از قرآن و اهل‌بیت(ع) استفاده کنیم. وقتی با موضوع قرآن و اهل‌بیت(ع) رو‌به‌رو می‌شویم بوی عدم رسیدگی به مشام می‌رسد.

رصد رفتار مدیران قرآنی

این مقام مسئول اضافه کرد: مسئولان قرآنی باید در وهله اول بدانند خودشان چقدر از قرآن متنعم شده‌اند و تأثیر قرآن در زندگی آنان چه اندازه بوده است، زیرا مردم در همه حال به مدیران قرآنی توجه و رفتار آنان را رصد می‌کنند.

شوشتری گفت: ایجاد موج قرآنی تنها مستلزم آن نیست که مردم قرآن را با صوت و لحن بسیار زیبا تلاوت کنند، بلکه مهم این است که قرآن در بطن زندگی ما به معنای واقعی اجرا شود.

وی با بیان اینکه روخوانی صحیح و بدون اشکال برای عموم شهروندان ضرورت دارد، لزوم پرداختن به تدبر در قرآن را مورد تأکید قرار داد و افزود: یکی از برکات تدبر در کلام وحی این است که حلقه وصل بین خالق و مخلوق را ایجاد کند. در ادامه تدبر باید به تفسیر نیز پرداخت. متأسفانه در این بخش در سطح بسیار پایینی قرار داریم.

مدیر جمهوری اسلامی باید قرآنی باشد

شوشتری تأکید کرد: مدیران فعال در عرصه متولی‌گری امور قرآنی باید خودشان قرآنی باشند و حتی مدیران دستگاه‌های غیرقرآنی هم باید قرآنی باشند. در واقع مدیر جمهوری اسلامی باید قرآنی باشد.

مدیرعامل خبرگزاری ایکنا ادامه داد: باید توجه کرد از چه خلاقیتی برای ورود قرآن در بطن جامعه استفاده می‌کنیم. متأسفانه شاهد خلاقیت و نوآوری‌ نیستیم. قرآن و هنر، قرآن و ادبیات، قرآن و مدیریت، قرآن و رسانه، قرآن و سلامت در جامعه خیلی محدود است. قرآن و عترت قادر است که در همه زمینه‌ها راهکاری را ارائه بدهد. حال چقدر از این راهکارها برای برون‌رفت از مشکلات استفاده کرده‌ایم.

شوشتری افزود: اگر جوان امروزی برای ازدواج و انتخاب شغل از قرآن راهنمایی بگیرد، قطعاً در سال‌های آینده شاهد آسیب در این حوزه‌ها نیستیم. باید کارشناسانی که در امر قرآن دستی بر آتش دارند وارد عمل شوند و اجازه ندهند که جوان و نوجوان امروز از قرآن فاصله بگیرد و گمان ببرد که قرآن فقط برای سفره عقد، سفره هفت‌سین و سر مزار است.

راه‌اندازی پژوهشکده قرآنی

وی اضافه کرد: یکی از برنامه‌های ایکنا این است که فرمایشات مقام معظم رهبری را با آیات قرآن تطبیق می‌دهد. عمده فرمایشات رهبری الهام گرفته از آیات این مصحف شریف است. چند درصد از ما در هر پست و مقامی که هستیم قرآن را در زندگی و کار خود عملیاتی می‌کنیم. برای نهادینه شدن این مهم باید از نوجوانان آغاز کرد و جوانان با انگیزه و با مطالعه را که لحظه‌لحظه زندگی آنان الهام گرفته از قرآن است به کار گرفت. باید مدیر قرآنی باشیم نه مدیر امور قرآنی.

شوشتری در بخش دیگر از سخنان خود از راه‌اندازی پژوهشکده قرآنی خبر داد و افزود: سازمان قرآنی دانشگاهیان هیئت علمی دارد و به زودی پژوهشکده قرآنی هم افتتاح می‌شود.

وی در پایان گفت: در سه رشته قرآن و سلامت، قرآن و رسانه و قرآن و علوم تربیتی نیز اقدامات پژوهشی در حال انجام است. مجله علمی تخصصی نیز در حال فعالیت است. همچنین با تعدادی از دانشگاه‌ها در حال انجام پژوهش‌های علمی هستیم. این اقدامات خوب است اما کافی نیست و باید تکمیل شود. تمام تلاش ما این است که کارهای پژوهشی ظهور و بروز بیرونی داشته باشد، نه اینکه کار پژوهشی انجام شود و در گنجه بماند.

انتهای پیام
captcha