رسانه‌ها در حوزه‌ آسیب‌های اجتماعی مطالبه‌گر باشند/ تشریح فعالیت‌های قرآنی در زندان‌های استان مرکزی
کد خبر: 3861010
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۵

رسانه‌ها در حوزه‌ آسیب‌های اجتماعی مطالبه‌گر باشند/ تشریح فعالیت‌های قرآنی در زندان‌های استان مرکزی

گروه اجتماعی ــ سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی با بیان این مطلب که رسانه در آگاه ساختن عموم مردم و ارتقای سطح دانش آنان در حوزه‌های مختلف می‌تواند مؤثر عمل کند، افزود: آسیب‌های اجتماعی به چکش‌کاری خبری و اطلاع‌رسانی نیاز دارند و انتظار ما مطالبه‌گری رسانه‌هاست تا در حوزه آسیب‌های اجتماعی قدمی در راستای کاهش جرائم این حوزه برداریم.

محسن خیرمند، سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی، در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، لزوم دوسویه بودن ارتباط رسانه با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم را مورد تأکید قرار داد و گفت: باتوجه به اینکه حوزه کاری ما به مباحث اجتماعی باز می‌گردد خواه ناخواه با معضلات اجتماعی روبه‌رو هستیم که در تولید آن نقش نداریم، خبرها نیز زمانی به ما رسد که باید در مقام مقابله با آن‌ها برآییم.

وی نقش رسانه در امر پیشگیری را مهم توصیف کرد و افزود: خبرگزاری ایکنا با توجه به تخصصی بودن و داشتن ارتباط خوب با سایر دستگاه‌ها، مردم و دانشجویان بهتر می‌تواند در حوزه پیشگیری وارد شود، عدم مطالبه‌گری مردم باعث می‌شود مشارکت آنان در مباحث اجتماعی قابل توجه نباشد.

خیرمند مرز بین مطالبه‌گری و اغتشاش را تشریح کرد و گفت: در قانون اساسی هم آمده است تجمعات می‌توانند در چارچوب رعایت قانون و مقررات برگزار شوند، اما اینکه اعتراضات با تخریب اموال عمومی و دولتی همراه باشد قابل چشم‌پوشی نیست.

تشریح سامانه «سجام»

وی در تشریح سامانه سجام اظهار کرد: این سامانه تحت عنوان «سامانه جامع اطلاعات مردمی» تعریف شده است، پایه و بنای سامانه براین است که از عامه مردم اخبار در حوزه‌های مختلف جمع‌آوری شود، اما متأسفانه در استان مرکزی علی‌رغم اینکه تعداد اعضای سامانه زیاد است، اما فعالیت‌ها قابل قبول نیست. به نظر می‌رسد از رسانه باید انتظار داشته باشیم که سامانه را معرفی و مطالبه‌گری داشته باشد.

این مقام مسئول ادامه داد: انتظار ما این است که کُنش مطالبه‌گری از سمت رسانه بیش از پیش باشد، به دنبال انعکاس خوبی‌ها نیستیم، خدمات ارائه شده از سمت ما در حیطه وظایف کاری و انسانی ما تعریف شده است، اما آنچه برای ما اهمیت دارد این است که برخی اخبار از سوی معاونت اجتماعی منعکس شود و برخی اخبار از سوی رسانه.

وی با بیان این مطلب که رسانه در آگاه ساختن عموم مردم و ارتقای سطح دانش در حوزه‌های مختلف می‌تواند مؤثر عمل کند، از تشکیل اتاق فکر با حضور رسانه‌های فرهنگی اجتماعی خبرداد و افزود: آنچه به حوزه کاری ما در حوزه جرائم و آسیب‌های اجتماعی ارتباط دارد برآیند آن به جامعه باز می‌گردد. متأسفانه آمار جرائم با عامل خشونت در استان مرکزی بالاست که باید برای آن فکری شود و یا با وجود اینکه استان ما استان پایلوت ازدواج آسان است اما آمار ازدواج پایین است، این موارد به چکش‌کاری خبری و اطلاع‌رسانی نیاز دارد و انتظار ما مطالبه‌گری رسانه است تا در حوزه آسیب‌های اجتماعی قدمی در راستای کاهش جرائم این حوزه برداریم.

رسانه‌ها مددکار اجتماعی باشند

خیرمند تصریح کرد: معاونت اجتماعی به دنبال ارائه آمار و ارقام و گزارش عملکرد نیست، هدف ما این است مشکلات و آسیب‌ها را شناسایی کرده و بتوانیم در جهت کاهش آسیب‌ها و مشکلات عموم مردم قدمی برداریم. رسانه از نزدیک با «شلتر»، کمپ ماده 16 آشنا شود، رسانه می‌تواند مددکار اجتماعی باشد، انعکاس اخبار قابل نقل همچون عوامل وقوع سیل باید با پیگیری جدی رسانه همراه باشد.

فعالیت‌های قرآنی در زندان‌های استان مرکزی

سرپرست معاونت اجتماعی اداره کل دادگستری استان در خصوص انجام فعالیت‌های قرآنی در زندان‌ها بیان کرد: استان مرکزی، مبتکر اجرای فعالیت قرآنی در زندان‌ها در جهت بازاجتماعی کردن محکومان است، در حال حاضر در زندان اراک و اردوگاه کاردرمانی دو بند قرآنی داریم که افراد تحت قرار یا محکومان این دو بند همه قاری یا حافظ هستند.

وی از عقد تفاهم‌نامه دادگستری با سازمان زندان‌ها در جهت ارائه تخفیف و مرخصی برای حافظان زندانی خبرداد و افزود: تاکنون در استان برای تعدادی از محکومان به دلیل اینکه حافظ قرآن شدند، مجازات آنان با پیشنهاد عفو از سوی استان به مرکز ارسال شد و مجازات اعدام آنان به حبس مدت‌دار تبدیل شده است. رفتار قبل و بعد محکومانی که با قرآن آشنا می‌شوند به هیچ‌عنوان قابل مقایسه نیست. قرآن در میزان تخلفات محکومان هم تأثیرگذار بوده است بطوریکه پس از اجرای موفق این طرح در استان مرکزی در سایر استان‌ها نیز در حال اجراست.

بازاجتماعی شدن مجرمان

خیرمند بازاجتماعی شدن مجرمان را یکی از اهداف اصلی دانست و اضافه کرد: مدت زمان زندانی محکومان روزی به پایان می‌رسد و وظیفه ماست که افراد مددجو را برای زندگی اجتماعی و سالم آموزش دهیم و قرآن بهترین ابزاری است که باعث می‌شود محکومان از تخلفات بعدی پرهیز کنند.

رسانه‌ها در حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی مطالبه‌گر باشند/ تشریح فعالیت‌های قرآنی در زندان‌های استان مرکزی

وی ورود قرآن به مهد کودک را عامل مهم کاهش آسیب اجتماعی در سال‌های آتی برشمرد و اظهار کرد: سن 3 تا 8 سالگی کودکان بهترین سن برای اجتماعی‌شدن است، در این سن می‌توان خیلی اقدامات را صورت داد که مهدهای کودک یکی از آنهاست، که حضور کودکان در مهدکودک‌های قرآنی پاسخ مثبتی به اهداف ما است.

خیرمند ادامه داد: حسب فرمایش خداوند در قرآن کریم در برخی شهرها و روستاها برای رفع اختلافات زوجین حکَم مورد اعتماد تعیین شده است در این راستا طرحی تحت عنوان «مصلحین» با استفاده از ظرفیت روحانیون، معتمدان محلات، ریش سفیدان، صاحب نفوذ و تأثیرگذاران در جامعه به عنوان مصلح اجتماعی معرفی شدند.

تشکیل کارگاه‌های هویت و رفتار

این مقام مسئول در خصوص استفاده از مؤسسات فعال قرآنی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی هم اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در بروز جرائم عدم وجود هویت و اجتماعی‌شدن درست است. یکی از برنامه‌های اولویت‌دار ما هویت و رفتار است در این طرح پرونده افرادی که مرتکب جرائم 7 و 8 می‌شوند با تأکید بر موضوعات اخلاقی همچون بدحجابی و پوشش‌های نامتناسب، به دادگستری ارجاع داده نشود در عوض آنان را در کارگاه‌های هویت و رفتار تحت عنوان «هور» اصلاح کنیم، در این کارگاه به هویت‌شناسی افراد، ارتقای آموزه‌های دینی و تقویت رفتار اسلامی کمک می‌شود.

خیرمند با بیان این مطلب که تاکنون از ظرفیت مؤسسات فعال قرآنی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی استفاده نشده است، اظهار کرد: نیاز است در این حوزه از مؤسسات فعال و کارآمد قرآنی استفاده شود، این پیشنهاد به عنوان طرح در اولین جلسه هم‌اندیشی مطرح می‌شود. بهتر است برای توسعه حجاب اسلامی به مقاطع تحصیلی متوسطه رجوع کرده و دختران و پسران را با ذکر استدلال‌های قابل فهم به رعایت عفاف و حجاب ترغیب کرده و هویت‌شناسی را به آنان آموزش دهیم.

وی در خصوص شورای پیشگیری از جرائم انتخاباتی هم گفت: اولین جلسه شورای پیشگیری تشکیل شده است در این شورا مصوبه تشکیل کمیته حقوقی ذیل شورای پیشگیری اخذ شد، این طرح در کشور برای اولین بار است که اجرایی می‌شود و از تهران این طرح را به کشور ابلاغ شده است.

تلاش برای برگزاری انتخابات سالم

خیرمند به تشریح وظایف کمیته حقوقی پرداخت و اظهار کرد: ایجاد اخبار و خوراک برای رسانه‌ها یکی از مهمترین وظایف کمیته حقوقی است، منظور از خوراک، اطلاعات سیاسی نیست بلکه تبلیغاتی است. هدف این است که عموم مردم با نحوه تبلیغات درست و ... آشنا شده و از تخلفات انتخاباتی آگاه شوند تا ناخواسته مرتکب تخلف نشوند، هدف دیگر این کمیته تلاش برای برگزاری انتخابات سالم در عین داشتن شور انتخاباتی و بدون ارتکاب جرم است.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان ادامه داد: کمیته حقوقی باعث ایجاد وحدت رویه بین هیئت اجرایی و نمایندگان حقوقی شده و اختلافاتی که ممکن است به وجود آید را حذف می‌کند. ساماندهی اخبار حوزه انتخابات در دبیرخانه و کمیته حقوقی و برگزاری نشست با اصحاب رسانه و مدیران کانال‌های فضای مجازی از دیگر اقدامات صورت گرفته است. همچنین در 60 درصد شهرستان‌ها شورای پیشگیری از جرائم انتخاباتی تشکیل شده است و مابقی در روزهای آتی برگزار می‌کنند.

تشریح طرح «نماد»

وی در خصوص اجرای طرح نماد در استان از انجام طرح یاد شده در دو شهرستان اراک و محلات خبرداد و افزود: 16 جلد کتاب نماد هم در اختیار جامعه هدف طرح قرار می‌گیرد، در این طرح آموزش و پرورش همکاری خوبی داشته است، طرح‌های اجرایی به زودی استانی و کشوری نمی‌شود و در گام بعدی بازخوردگیری و اصلاح انجام می‌شود، تدوین کتاب‌های طرح نماد در سه ماه سوم سال به اتمام رسیده و ارسال می‌شود.

خیرمند ادامه داد: در طرح نماد علاوه بر دنبال کردن شاخص‌های مورد هدف، رفتارهای دانش‌آموزان در معرض آسیب در مدارس بهتر شده است. طرح نماد از جمله طرح‌هایی است که بازخورد آن به زودی آشکار نمی‌شود و تأثیر آن حداقل 7 سال بعد خود را نشان می‌‌دهد. هرچه در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم تأثیرات خوبی را مشاهده خواهیم کرد، همچنین اجرای طرح‌های مهارتی ویژه خانواده دانش‌آموزان از دیگر برنامه‌‌های اجرایی است.

وی در رابطه با فرهنگ‌سازی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق حاشیه‌نشین هم گفت: در این مناطق برنامه‌ها در قالب وضعی و اجتماعی و فرهنگی تعریف می‌شود. برنامه‌های وضعی زمینه ارتکاب به جرم را کاهش می‌دهد و جلوگیری از گسترش حاشیه‌نشینی و عقد تفاهم‌نامه بین شهرداری و جهاد کشاورزی اراک تحت عنوان نظارت بر حریم شهرها از جمله اقدامات است.

اجرای برنامه‌های فرهنگی در مناطق حاشیه‌نشین

خیرمند در خصوص اجرای برنامه‌های فرهنگی در مناطق حاشیه‌نشین هم اظهار کرد: طرح نماد و برنامه ویژه فرهنگیان در مناطق حاشین‌نشین برگزار می‌شود، متأسفانه یکی از معضلات در مناطق حاشیه‌ای دانش‌آموزانی هستند که بدون صبحانه در مدرسه حاضر می‌شوند، در استان موقوفه و خیّر به وفور وجود دارد اما خیّری که در حوزه پیشگیری کار کند صفر است. خیران در حوزه درمان ورود دارند، اما در حوزه پیشگیری خیر نداریم. هم‌اندیشی با استانداری انجام شده است تا در این حوزه ورود جدی‌تری داشته باشیم. تمام مدیران مدارس دانش‌آموزانی که مشکل دارند را شناسایی کرده و به معاونت اجتماعی ارجاع دهند تا گام‌ها برای رفع مشکل برداشته شود.

رسانه‌ها در حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی مطالبه‌گر باشند/ تشریح فعالیت‌های قرآنی در زندان‌های استان مرکزی

وی ادامه داد: معاونت اجتماعی در سند کاهش آسیب وظیفه خطیری برعهده دارد، در این سند وظیفه نظارت بر دستگاه‌ها برعهده ما گذارده شده است، آسیب‌ها در مناطق حاشیه‌نشین به مراتب بیشتر از دیگر مناطق است، برنامه تمام دستگاه‌ها در راستای انجام وظایفشان در سند کاهش آسیب تا پایان سال مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و ابایی نداریم که برخی از این موارد رسانه‌ای شود.

ظرفیت قانونی برای حمایت از بهبودیافتگان اعتیاد

خیرمند در خصوص انجمن حمایت از بهبود یافتگان از اعتیاد هم بیان کرد: برای حمایت از بهبودیافتگان از اعتیاد ظرفیت قانونی داریم، در قانون آمده است اگر فردی بهبودیافته از اعتیاد را حمایت کرد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سهم بیمه‌ای که باید توسط کارفرمایان پرداخت شود را پرداخت می‌کند. سیاست‌های تشویقی برای حامیان بهبودیافتگان وجود دارد اما باور داشتن این افراد بسیار مهم است که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: نظارت بر خروج افراد بهبودیافته از کمپ ماده 16 وظیفه ما است، در آیین‌نامه مراقبت مصوبه قوه قضاییه دستوراتی به دستگاه‌ها در راستای حمایت از بهبود یافتگان از اعتیاد محول شده است به طور مثال سازمان فنی و حرفه‌ای مکلف است افراد را آموزش و مدرک صادر کند و یا سازمان صمت رایزنی برای ایجاد شغل داشته باشد، حتی وزارت فرهنگ و ارشاد یا وزارت ورزش و جوانان مکلف هستند برنامه‌های فرهنگی آموزشی برای خانواده آنان برگزار کنند؛ چراکه عدم پذیرش افراد از سوی خانواده‌ها معضل دیگر به شمار می‌رود.

خیرمند در بخش پایانی سخنان خود در مورد برنامه‌های پیش‌رو گفت: قریب به 29 برنامه کشوری ابلاغ شده است که موظف هستیم انجام دهیم، علاوه بر برنامه‌های کشوری برخی برنامه‌ها هم متناسب با فضای استان یا دستور رئیس قوه حسب سفرشان به استان است که ما را مکلف به برگزاری کردند که از جمله می‌توان به سنگ فرش شدن خیابان حصار و داشتن پیوست فرهنگی، ساماندهی شهرک خودرو، رسیدگی به علل وقوع سیل و جلوگیری از اتفاقات بعدی، ساماندهی و رسیدگی به امور برخی اماکن خاص همچون مدارس و ادارات اشاره کرد. در مجموع علاوه بر انجام برنامه‌های کشوری 12 برنامه جانبی نیز در استان انجام می‌شود.

انتهای پیام
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۸/۰۹/۱۹ - ۱۷:۳۲
0
0
عالی بود
captcha