سامانه «سجام» آماده دریافت گزارش‌های مردمی
کد خبر: 3925793
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۹

سامانه «سجام» آماده دریافت گزارش‌های مردمی

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: والدین و دانش‌آموزان عدم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی برای مقابله با کرونا در مدارس را به «سجام» گزارش دهند.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، محسن خیرمند، سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی امروز، ششم مهر ماه در نشست خبری اظهار کرد: سامانه جامع اطلاع رسانی مردمی«سجام» به نشانی الکترونیکی www.sajam.scpd.ir  با رویکرد پیشگیری راه‌اندازی و فعالیت می کند.

وی بیان کرد: در سامانه سجام شرط سن تعریف نشده و والدین  وحتی دانش‌آموزان هم می‌توانند در این سامانه گزارش خود را ثبت کنند، گزارش‌های عدم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در  مدارس جهت رسیدگی و برطرف کردن آن به مدیرکل آموزش و پرورش انتقال داده و اگر مشکل حل نشود، موضوع در ستاد کرونا استان مطرح و در نهایت امکان تعقیب قضایی وجود دارد.  

خیرمند گفت: یکی اهداف ایجاد این سامانه این است که مردم اخبار و جرایمی که حوزه‌بندی شده را به دادگستری اعلام کنند تا قبل از آنکه پرونده‌ای تشکیل شود موضوع به دستگاه مربوطه باتوجه به حوزه مشخص شده اعلام شود و در نهایت جلوی تخلفات گرفته شود. اما مهم‌ترین هدف از تشکیل این سامانه افزایش قدرت مطالبه‌گری، مسئولیت‌پذیری اجتماعی و افزایش سرانه اعتماد سازی در بین مردم جامعه است و مردم باید بدانند می‌توانند به راحتی و بدون نگرانی گزارش‌های خود را منعکس کنند تا در سطح عالی‌ترین مقام اجرایی این گزارش پیگیری شود.

وی اضافه کرد: کاهش مراجعات مردمی، ایجاد قدرت مسئولیت‌پذیری و مسئولیت‌سازی در سطح جامعه از اهداف عالی معاونت اجتماعی و پیشگیری از  وقوع جرم است البته این فقط وظیفه قوه قضائیه و معاونت اجتماعی نیست، بلکه و ظیفه تمامی دستگاه‌ها است، اما باتوجه به اینکه طبق فرمایشات مقام معظم رهبری مردمی کردن یکی از مهم‌ترین اولیت‌های دستگاه قضا است.

خیرمند ادامه داد: بیش از پنج سال است که سامانه سجام در استان مرکزی راه اندازی شده است، اما آنچه ما در خصوص این سامانه توقع داریم اتفاق نیفتاده است. این عدم موفقیت صرفا به خاطر عدم آشنایی مردم با این سامانه نیست، بلکه علت آن به پایین بودن شاخص‌های سرمایه اجتماعی استان بازمی‌گردد؛ چراکه هرچه میزان شاخص اجتماعی در بین مردم بالاتر باشد به همان میزان مسئولیت‌پذیری مردم و اعتماد به مسئولان بیشتر است و مردم دغدغه‌مندتر خواهد و به راحتی اخبار و گزارش‌های خود را اعلام می‌کنند. برای اینکه بتوانیم مردم را مجاب به فعالیت در سامانه کنیم باید روی سرمایه اجتماعی افراد جامعه بیشتر کار کنیم.

این مقام مسئول گفت: مردم در بحث اطلاعات حقوقی و دانش قضایی ضعیف هستند و این باعث می‌شود از گستره جمعی و کلی استان نتوانیم نتیجه حقوقی و قضایی درستی بگیریم الزاما وقتی شخصی بابت موضوعی به دادگستری مراجعه می‌کند نسبت به یک سری فاکتورها حساسیتش بیشتر می‌شود  و باتوجه به تجربه‌ای که برای افراد ایجاد می‌شود دغدغه فرد نسبت به سایر افراد بیشتر است.

وی تصریح کرد: هنوز بسترهای لازم برای نه تنها این سامانه بلکه برای سامانه‌های دولت الکترونیک هم به خوبی فراهم نشده است، مردم در استان مرکزی با سیستم‌های اینترنتی و موبایلی هنوز هم خیلی آشنا نشده‌اند که یکی از دلایل آن عدم پوشش کافی شبکه موبایلی در استان است حتی در سطح شهر اراک هم اینترنت در بعضی از نقاط ضعیف است ما در استان هنوز روستاهایی را داریم که اصلا اینترنت ندارند حتی شبکه‌های مخابراتی در آنها مشکل دارد و سیگنال‌های تلویزیونی را ضعیف دریافت می‌کنند.

خیرمند ادامه داد: شوه سنتی طومار نویسی هنوز هم در اراک استفاده می‌شود و متأسفانه جامعه دغدغه‌مند ما دیگر جامعه جوان ما نیست و  نمی‌توانیم به جامعه‌ای که از زمان آموزش پذیری‌‌اش گذشته است به راحتی آموزش در خصوص نحوه استفاده از اینترنت و اپلیکیشن‌های موبایل بدهیم؛ لذا یکی از مباحث مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد ایجاد مسئولیت‌پذیری افراد است همچنین معاونت اجتماعی دادگستری به دنبال آن است تا سامان پیامکی را جهت ارسال گزارش‌های مردمی راه اندازی کند.

وی تأکید کرد: سامانه سجام زیرمجموعه معاونت اجتماعی و پیشگری از وقوع جرم است و هویت خبردهنده جایی فاش نمی‌شود. حتی خود ما هم به آن دسترسی نداریم برای این معاونت صحت و سقم موضوع اهمیت دارد. روند گزارش دهی در این سامانه به دو صورت است یک مورد شخص به عنوان دیده‌بان در این سامانه ثبت نام می‌کند یا اینکه شخص بدون ثبت نام وارد سامانه می‌شود و خبر خود را ثبت می‌کند و در این صورت هیچ دسترسی به هویت شخص وجود ندارد . پس از ثبت، خبر جهت بررسی صحت و سقم موضوع  به اداره مربوطه گزارش و پیگیری‌های لازم صورت می‌گیرد.

خیرمند با اشاره به اینکه معاونت اجتماعی به دنبال اخذ اخبار و اطلاعات صحیح و افزایش قدرت مطالبه‌گری و مسئولیت‌پذیری است، گفت: بیشترین حجم گزارش‌هایی که تاکنون در این سامانه گزارش داده شده مربوط به تخلف در حوزه کرونا است. بیش از 200 گزارش در این خصوص در بازه زمانی فروردین ماه امسال در این سامانه به ثبت رسیده است. یکی از موضوعات مهمی که هم اکنون با اهمیت است موضوعات مربوط به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس است باتوجه به اینکه آموزش‌ها کاملا مجازی نیست سلامت دانش‌آموزان برای ما بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام
captcha