پویایی تفکر اصیل مهدویت در جهان / سردار سلیمانی مهدی‌یاور حقیقی بود
کد خبر: 3931192
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۳
به انگیزه آغاز امامت حضرت مهدی(عج)؛

پویایی تفکر اصیل مهدویت در جهان / سردار سلیمانی مهدی‌یاور حقیقی بود

عضو جامعه مبلغان کشور معتقد است که تفکر اصیل مهدویت برای همیشه در دل‌ها زنده است و همین تفکر مردم را صلح‌جو، عدالت‌خواه و ظلم‌ستیز می‌کند.

مقوله امامت و جانشینی پیامبر اکرم(ص) همواره به عنوان یکی از مباحث مهم اعتقادی مسلمانان در طول تاریخ مطرح بوده است. ۸ ربیع‌الاول ۲۶۰ مصادف با شهادت امام حسن عسکری(ع) و آغاز امامت آخرین ذخیره الهی حضرت مهدی(عج) است و تا امروز ۱۱۸۲ سال از امامت آن حضرت می‌گذرد. آغاز دوره امامت حضرت حجت(عج) از حوادث مهم و حساس تاریخ تشیّع به شمار رفته و به همین دلیل این تاریخ برای شیعیان جهان حائز اهمیت است. ایکنا شعبه مرکزی برای پرداختن به بخشی از ابعاد امامت حصرت ولی‌عصر در دنیای امروز با حجت‌الاسلام ابوالفضل صابری اراکی، عضو جامعه مبلغان کشور و خطیب برجسته، گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانید؛

ایکنا - حکومت حضرت مهدی(عج) چگونه حکومتی است؟

وجود مقدس حضرت بقیة‌الله اعظم(عج) خلاصه همه انبیای الهی است. خداوند در آیه 4 سوره مبارکه «قلم» می‌فرماید: «وَإِنَّكَ لَعَلىٰ خُلُقٍ عَظيمٍ، و تو اخلاق عظیم و برجسته‌ای داری!» اهل‌بیت(ع) ادامه‌دهنده نور الهی و نبوت هستند و خلاصه کرامت حضرات معصومین و انبیای الهی در حضرت مهدی(عج) متجلی پیدا کرده است. این نکته بسیار مهم و محوری است آنان در راه تزکیه نفس و عدالت گام برداشتند، اما به دلیل گزند دشمنان و ظالمان در مسیر عدالت گستری به معنای واقعی تحقق پیدا نکرد، دولت کریمه مهدویت و امام زمان(عج) همان خاستگاه انبیاء و اولیای الهی است که به بهترین شکل ممکن انجام می‌شود.

انبیاء و اوصیای الهی برای رشد عقلی و به دور از شهوت‌زدگی و دنیازدگی انسان‌ها مبعوث شدند. عقل در سایه تعالیم و آموزه‌های وحیانی رشد پیدا می‌کند، در جامعه امروز شاهدیم غالباً سن‌های شناسنامه‌ای برخی از افراد جامعه بالا رفته است، اما مانند کودکان مهدکودکی زندگی می‌کنند با این تفاوت که در آن سن با ماشین‌های کوکی و پلاستیک بازی می‌کردند و امروز با ماشین‌های واقعی و سنددار سرگرم هستند و با گران شدن اجناس و لوازمی همچون زمین، مسکن، ماشین، سکه، ارز و ... خرسندند و علاقه دارند از مسیر اشتباه ثروتمند شوند، قطعا این افراد رشد عقلی نکرده و در آتشی که ایجاد شده است بنزین ریخته و از زبانه کشیدن آن لذت می‌برند.

در زمان امامت حضرت ولیعصر(عج) مردم رشد عقلی پیدا می‌کنند، در حال حاضر برخی افراد جامعه با استناد به آیه 179 سوره «اعراف» که می‌فرماید: «أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِكَ هُمُ الْغافِلُونَ، آنها مانند چهارپایانند بلکه بسی گمراه‌ترند» پست‌تر از چهارپایان هستند، چراکه حیوانات براساس غریزه حرکت کرده و نیازهای خود را برآورده می‌کنند و تنها انسان است که قابلیت خلیفه‌اللهی دارد و با شرایط بی‌عقلی که برخی دارد نه تنها به این مقام دست پیدا نمی‌کند، بلکه به فرمایش خداوند در قرآن پست‌تر از حیوانات چهارپا هستند و چون قابلیت اختیار دارند خیلی خطرناک‌تر عمل می‌کنند. در حکومت امام زمان(ع) رشد عقلی ایجاد می‌شود و به تناسب رشد عقلی بسیاری از مردم در رفاه زندگی می‌کنند. در حکومت مهدوی عکس دنیای امروز «من» وجود ندارد و همه تبدیل به «ما» می‌شوند، اما متأسفانه بخی از افراد که مطالعه ندارند حکومت ایشان را حکومت فقر معرفی می‌کنند در صورتی که در روایات آمده است در زمان حکومت آن حضرت برکات به وفور در زمین وجود دارد که همه مردم می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

ایکنا - اعتقاد به مهدویت در جهان چه پویش و پویایی را ایجاد می‌کند؟

برای پرداختن به مقام و منزلت امام زمان(عج) باید عبارت‌های کوتاه، مهم و تأثیرگذار را به کار بریم، حکومت ایشان حکومتی جهانی است. مهدویت پویایی و پویشی جهانی به راه خواهد انداخت، حکومت آن حضرت عدالت گستر و ظلم‌ستیز هستند. لذا معتقدان به مهدویت داشته باشد همگی مدافع مظلومان و ظلم ستیز هستند. به طور مثال مردم نیجریه پیام امام حسین(ع) و انقلاب ایران که برگرفته شده از راه و مکتبی حسینی و مهدوی است را شنیدند و عاشقانه در قلب آفریقا حرکتی انقلابی کرده و در برابر ظلمی که به آنان برای تیرگی پوست آنان از سوی فرعونیان زمان شده است ایستاده و جان دادند. دشمنان به گمان خود می‌توانند شیعیان را ساکت نگه دارند، در حالی که تفکر اصیل مهدویت برای همیشه در دل‌ها زنده است و همین تفکر مردم را صلح‌جو، عدالت‌خواه و ظلم ستیز می‌کند.

شناخت آن حضرت در عصر حاضر بسیار مهم است، ایشان را نباید تنها در سختی یاد کرد، مهدی‌باوران و مهدی‌یاوران باید در جامعه افزایش پیدا کنند. مهدی‌باوران افرادی هستند که به امام زمان(عج) برای تحقق دکترین مهدویت، ایجاد عدالت و ریشه‌کن کردن ظلم ارادت دارند و در این مسیر حرکت می‌کند حال اگر خود در این مسیر به شهادت رسند آرزوی دیرینه آنان است که محقق شده است و در این میان می‌توان از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان سربازی مهدی‌باور و مهدی‌یاور حقیقی نام برد. مهدی‌باوران بسیارند و مهدی‌یاوران کم. در مسیر مهدی یاوری افرادی همچون حاج قاسم تربیت شده و در این مسیر نیز به شهادت می‌رسند، اما برخی از افراد به این امام همام ارادت و علاقه دارند، اما گرانفروشی نیز می‌کنند، مهدی باوری باید در کنار مهدی یاوری باشد. در سطح بین‌المللی مهدویت سبب بیداری مردم می‌شود وقتی بیدار شدند دیگر حکام ظالم همچون ترامپ و ترامپ‌ها توان ظلم بر آنان را نداشته و قادر نیستند افکار خود را در جامعه حاکم کنند.

ایکنا - نقش امام زمان(عج) را در گسترش وحدت مسلمانان چگونه است؟

وحدت بین شیعه و سنی که از مسائل مهم در حکومت اسلامی است از آغاز انقلاب اسلامی از سوی امام راحل تاکید شد و پس از آن مقام معظم رهبری این اصل را مورد تأکید قرار داده اند. هوشمندی حضرت امام(ره) در نامگذاری هفته وحدت راه بر هرگونه اختلاف و سو استفاده دشمن از اختلافات بست تا از رسالت اصلی باز نمانده و دل مشغول اختلافات نباشیم. ما از اصول اصلی و حقانیت شیعه همچون غدیر خم حتی یک گام عقب‌نشینی نخواهیم کرد ولی در شرایط امروز برنده دامن زدن به اختلافات برنده تنها اسرائیل و وهابیت است آنان به واسطه شیوع اختلافات قصد دارند اصل ولایت و امامت را خاموش کنند. از این رو ما با ایجاد وحدت از بروز هرگونه گسیختگی جلوگیری و برای حفظ این شاخصه مهم از نقاط مشترک که کم نیز نیست استفاده می‌کنیم.

برخی از افراد وحدت را درست معنا نمی‌کنند؛ شیعیان به هیچ‌ وجه از اصول اصلی خود عقب‌نشینی نمی‌کنند. شاهدیم رهبر فرزانه انقلاب برای رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در ایام کرونا و برای0 جلوه گری بیش از پیش رعایت حق الناس بدون حضور مردم در حسینیه تنها با حضور یک مداح و سخنران عزای حسینی را اقامه کردند و این بدان معناست که با وجود هر شرایط سختی حافظ دین اسلام هستیم. مهدویت؛ محوری وحدت‌بخش در جهان اسلام است.

ایکنا - نقش رسانه در معرفی امام زمان(عج) چگونه است؟

برای پرداختن به ابعاد وجودی ایشان باید مقدماتی لحاظ شود. مقدمه شناخت پیامبر(ص) خداشناسی و مقدمه امامت پیغمبرشناسی است این مقدمات باید طی شود تا بتوان امام زمان(عج) را به درستی معرفی کرد، برخی از افراد در مقدمات اولیه مانده و متأسفانه سؤال نکرده و طالب مطالعه و دانستن نیز نیستند و چون آگاهی نداشته و سطحی‌نگر هستند. ازاین رو با مشکل مواجه می‌شوند.

صدا و سیما برنامه‌هایی با محوریت مهدویت تولید و به حد خود از کارشناسانی استفاده می‌کند، اما باید حوزه فعالیتی خود را در این بخش افزایش دهد. بسیاری از کارشناسان رسانه در سطح مطلوبی درباره مهدویت صحبت می‌کنند در حالی که همه مخاطبان رسانه ملی در آن سطح قرار ندارند، مباحث مطروحه باید برای فردی که اعتقادی به وجود امام عصر(عج) ندارد کاربردی و جذاب باشد. از طرح شبهات نباید ترسید، برای اشاعه فرهنگ مهدوی باید شبکه‌ای پرمخاطب برنامه‌ای ویژه و مستمر از صفر تا صد به این محور بپردازد و آرشیوی در شبکه‌های اجتماعی یا سایت داشته باشند تا در صورت لزوم افراد به آن مراجعه کنند.

ایکنا - امام زمان(عج) را چگونه به کودکان و نوجوانان معرفی کنیم؟

در گام اول خانواده‌ها اطلاعات خود را از شناخت حضرت مهدی(عج) بالا برند و بخشی از کتاب کودکان با محوریت مهدویت انتخاب شود. برای معرفی ایشان به کودکان و نوجوانان باید برنامه‌هایی متناسب با سن و روحیه آنان در نظر گرفت و لازم است نویسندگان در این عرصه ورود بهتر و پررنگ‌تری داشته باشند. کودکان فطرتا با خدا هستند و خیلی بهتر از ما بزرگترها با خدا انس دارند، اما وقتی با بزرگترها انس بیشتری گرفته و ارتباطات بیشتری آغاز می‌شود با وجود رفتار و اعمال اطرافیان از خدا دور می‌شوند.

امام زمان(عج) را باید با مهربانی‌ها به کودک معرفی کرد، آموزه‌های دینی و الهی در وجود کودکان نهادینه شده است، آنان تجسمی از دروغ ندارند  این امر را از اطرافیان می‌آموزند، ولی متأسفانه ایشان را با خشونت معرفی کرده و می گویند امام زمان وقتی آمد گردن می‌زند و این گردن زندن برای کودک قابل قبول و درک نیست. آیت‌الله بهجت فرمودند «امام زمان(ع) از پدر و مادر هم مهربان‌تر هستند» ازاین رو فرد به این مهربانی را باید با بهترین واژگان معرفی کرد تا برای همیشه در ذهن کودکان باقی بماند.

انتهای پیام
captcha