زمینه اصلاح نگاه مردم به فعالان رشته تفسیر فراهم شود
کد خبر: 3936556
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۳

زمینه اصلاح نگاه مردم به فعالان رشته تفسیر فراهم شود

دارنده مدرک درجه یک حفظ کل قرآن از کم‌توجهی مردم و مسئولان نسبت به رشته‌های مفاهیمی و تفسیری گلایه کرد و افزود: این نگاه اشتباه در جامعه ایجاد شده است و باید زمینه اصلاح آن از سوی فعالان و متولیان امور قرآنی فراهم شود.

مسعود اکبری، دارنده مدرک درجه یک حفظ کل قرآن کریم، در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، از کم‌توجهی مردم و مسئولان نسبت به رشته‌های مفاهیمی و تفسیری گلایه کرد و افزود: به قاریان بیش از حافظان توجه می‌شود، به طوری‌که در هر محفلی اول گزینه مورد نظر انتخاب قاری است و جای خالی حافظان در بیشتر محافل قرآنی احساس می‌شود. با وجود اینکه به رشته حفظ به اندازه قرائت اهمیت داده نمی‌شود، اما توجهی که به این دو رشته می‌شود به رشته تفسیر نشده و یا توجهات بسیار کمرنگ است.

اکبری همچنین از نوع نگاه مردم به فعالان رشته تفسیری و مفاهیمی ابراز تأسف کرد و افزود: عموم بر این باورند که افراد کم توان و کم استعداد به رشته تفسیر و مفاهیم گرایش داشته و افراد مستعد در رشته قرائت و حفظ فعالیت می‌کنند، این نگاه اشتباه در جامعه ایجاد شده است و باید زمینه اصلاح آن از سوی فعالان و متولیان امور قرآنی فراهم شود.

وی ادامه داد: فعالیت در رشته تفسیر فقط مطالعه چند کتاب نیست، این رشته بسیار سنگین است و برای موفق شدن باید بسیار زحمت کشید. هر رشته و هر نوع فعالیت باید سرجای خود باشد. قاری و حافظ محترم هستند و قرائت کلام وحی بسیار ارزشمند است، اما رشته تفسیر نیز در جایگاه خود دارای ارزش بسیار است.

اکبری اظهار کرد: فعالان رشته تفسیر با کمک مسئولان باید جایگاه واقعی خود را پیدا کنند. اصحاب رسانه به ویژه خبرگزاری ایکنا باید نسبت به این امر دغدغه داشته باشد و با معرفی فعالان این رشته آگاهی عموم را در ابعاد مختلف این رشته ارتقا بخشند.

اکبری ضرورت توجه به رشته حفظ حدیث و حفظ موضوعی را مورد تأکید قرار داد و اظهار کرد: طراحان مسابقات در این موضوع جدی‌تر وارد شوند، لازم است بخش تفسیر در رشته‌های مختلف همچون نهج‌البلاغه و صحیفه‌ سجادیه اضافه شود، نه اینکه رشته‌های قبلی نیز حذف شود، اگر قرار است شکوه و توسعه قرآنی اتفاق افتد باید همه دست به کار شوند. هدف از مسابقات فقط نخبه‌پروری و تربیت چندین رتبه اولی و گزارش کار برگزاری نیست، هدف از برگزاری مسابقات گسترش فعالیت‌های قرآنی در جامعه است، اما این امر تاحدی محقق نشده است و برای رسیدن به اهداف و انگیزه‌ها باید برنامه‌های دیگر دنبال شود. برای توسعه فعالیت‌های قرآنی در جامعه باید از اساتید خلاق، با تجربه و دارای ایده‌های نو و کاربردی استفاده کرد.

وی در پایان با تأکید بر اینکه کسب رتبه برتر در مسابقات و آزمون‌های مختلف نهایت کار یک فعال قرآنی نیست، بلکه شروع کار است، تصریح کرد: تا زمانیکه درجه یک را کسب نکرده بودم همواره تصور می‌کردم دارندگان مدرک درجه یک حفظ به انتهای خط رسیدند، اما حال که خود این مدرک را دارم متوجه شدم در اول راه قرار دارم و از خدا می‌خواهم همیشه مرا در مسیر نگه دارد.

انتهای پیام
captcha