نیرویی به ارزش مروارید / از اقتدار نیروی دریایی تا تربیت نخبگان قرآنی
کد خبر: 3937621
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۹ - ۰۲:۲۱
به بهانه روز نیروی دریایی؛

نیرویی به ارزش مروارید / از اقتدار نیروی دریایی تا تربیت نخبگان قرآنی

هفتم آذرماه یادآور عملیات پیروزمندانه‌ای است که طی آن، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن انهدام اسکله‌های نفتی البکر و الاُمیه چندین ناو جنگی و هواپیمای دشمن را به قعر دریا فرستاد که به یمن ایثار و جانفشانی پرسنل دریادل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مصاف با دشمن بعثی عراق در عملیات مروارید به ثبت رسیده است و حضرت امام خمینی(ره) این روز را به نام نیروی دریایی نامگذاری کردند.

هفتم آذرماه پس از انجام عملیات مروارید و به شهادت رسیدن تعدادی از نیروهای نیروی دریایی به نام سپیدپوشانی که برای حفظ امنیت و تمامیت ارضی از جان خود گذشته و دل به دریا زدند، نامگذاری شده است. نقش این نیرو در حفظ قدرت و سیادت دریایی جمهوری اسلامی ایران بی‌بدیل است. برای رسیدن به اوج اقتدار عوامل بسیار مهمی همچون فرماندهی کل قوا، فرماندهان تراز انقلاب و اسلام و نیروی انسانی خدوم، ولایتمدار، متعهد و متخصص دخیل هستند. خبرگزاری ایکنا شعبه مرکزی به پاس قدردانی از زحمات نیروی دریایی و گرامیداشت شهدای این نیرو مصاحبه‌ای با ناخدا دوم محمد عباسی، نماینده نداجا در استان مرکزی انجام داده است که در ادامه می‌خوانید:

ایکنا – چرایی نامگذاری هفتم آذرماه به نام نیروی دریایی را بفرمایید.

هفتم آذرماه یادآور عملیات پیروزمندانه‌ای است که طی آن، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن انهدام اسکله‌های نفتی البکر و الاُمیه چندین ناو جنگی و هواپیمای دشمن را به قعر دریا فرستاد که به یمن ایثار و جانفشانی پرسنل دریادل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مصاف با دشمن بعثی عراق در عملیات مروارید به ثبت رسیده است و حضرت امام خمینی(ره) این روز را به نام نیروی دریایی نامگذاری کردند. برای درک بهتر هفتم آذرماه باید مقداری به قبل از هفتم آذر یعنی سال 59 بازگردیم. در آن سال‌ها انقلاب اسلامی تازه به پیروزی رسیده بود که با دسیسه‌های استکبار جهانی مواجه شد که یکی از آنها درگیری‌های مرزی بود در این فضا، دشمن توطئه انحلال ارتش را برسر زبان برخی مسئولان داخلی انداخت، اما با دوراندیشی حضرت امام خمینی(ره) تمامی توطئه‌ها خنثی شد.

از آن پس استکبار جهانی، تحریک صدام برای حمله به ایران را در دستور کار قرار داد. صدام به‌دنبال اهداف شوم خود تصرف خلیج‌ فارس به‌ویژه تنگه هرمز را مدنظر قرار داد، چون می‌دانست این تنگه برای صادرات ایران نقطه استراتژیکی محسوب می‌شود و در صورت از دست دادن این تنگه، 95 درصد صادرات دچار اختلال جدی می‌شود. نیروی دریایی که از قبل دست دشمن را خوانده بود خطوط مواصلاتی آن را در اختیار گرفت و انهدام کامل نیروی دریایی عراق، قطع صادرات نفت این کشور و قطع راه‌های کمک استکبار به صدام را در دستور کار خود قرار داد.

نیرویی به ارزش مروارید / از اقتدار نیروی دریایی تا تربیت نخبگان قرآنی

در سحرگاه هفتم آذرماه سال 59 قهرمانان نیروی دریایی ارتش، درسی تاریخی، تلخ، سهمگین و جبران‌ناپذیر را به مزدوران نیروی دریایی عراق دادند. به‌طوری‌ که در لحظات اولیه این عملیات متهورانه دریایی(عملیات مروارید) توانستند هفت ناوچه مدرن و اژدرافکن عراق موسوم به ناوچه‌های اوزا در حوالی سکوهای نفتی البکر و الامیه که جنبه اقتصادی مهمی برای دولت عراق داشت به قعر دریا بفرستند. در ادامه این عملیات چند فروند دیگر از ناوها و قایق‌های دشمن توسط ناوچه پیکان نابود شدند و تعدادی از بالگردهای دشمن نیز که از ناوهای خود پشتیبانی می‌کردند، ساقط و چندین فروند از هواپیماهای جنگنده دشمن توسط تیزپروازان نیروی هوایی و ناوچه همیشه قهرمان پیکان سرنگون شدند و بسیاری از نفرات دشمن که بر روی ناوها و ناوچه‌های جنگی خود مستقر بودند به هلاکت رسیدند و بسیاری نیز خود را تسلیم نیروهای ایرانی کردند و سکوهای نفتی البکر و الامیه به دست نیروی دریایی ایران افتاد.

قهرمانان ناوچه پیکان در محل اصلی درگیری توانستند دو فروند بالگرد و یک فروند هواپیمای میگ عراقی را سرنگون کنند. در این عملیات نیروهای ایرانی به آخرین منطقه شمال خلیج فارس یعنی خور عبدالله در سواحل و مرز دریایی عراق هجوم بردند و بیش از 90 درصد از یگان‌ها و نیروهای پشتیبانی‌کننده ناوگان درگیر دریایی عراق را منهدم کردند. به این ترتیب صادرات و واردات عراق که از طریق بندر ام‌القصر که خارج از اروندرود بود غیرممکن شد و همچنین صادرات نفت عراق که از طریق سکوهای الابکر و الامیه انجام می‌شد غیر عملیاتی شد. سرانجام پس از ساعت‌ها نبرد بی‌امان هنگام ظهر هفتم آذرماه سال 59 در حالی که دلاورمردان نیروی دریایی آخرین گلوله‌های خود را به‌سوی دشمن نشانه می‌رفتند ناوچه همیشه قهرمان پیکان مورد اصابت چند موشک قرار گرفت و با پرسنل شجاع دل خود در شمال خلیج‌ فارس و در دل آب‌های گرم و نیلگون آن آرام گرفت. 

ایکنا – ضرورت وجود یادمان شهدای نیروی دریایی در استان را بیان فرمایید؟

استان مرکزی دارای شهدای سرافرازی است که به‌واسطه آنان پرچم نیروی دریایی همیشه بالاست. به‌منظور گرامیداشت یاد و خاطره  شهدای نیروی دریایی استان یادمانی در یکی از میادین اراک بنا نهاده شد. گاه از ما سؤال می‌شود، چرا باید یادمانی منتسب به این نیرو در استانی که دریا ندارد وجود داشته باشد و وظیفه ماست که به آن پاسخ صحیح دهیم. ماشین‌سازی اراک در دوران دفاع مقدس همکاری بی‌نظیری با نیروی دریایی داشته است و علاوه بر آن 24 نفر از مجموعه شهدای نیروی دریایی به استان مرکزی تعلق دارد که برخی از آنان شهدای شاخص بوده و از شهدای ناوچه جوشن، پیکان و مدافعان خرمشهر هستند. پیکر بسیاری از این شهدا در دل دریا آرام گرفته و هرگز به آغوش خانواده باز نگشته است. برای ما فرقی ندارد شهدا از کدام نیروهای مسلح باشد یا مردم. مهم این است که شهدا منتسب به استان هستند و در هیچ حالتی نباید غریب باشند و باید برای همه مردم به‌ویژه جوانان و نوجوانان معرفی شوند. آسایش و آرامش امروز ما مدیون شهدای انقلاب، دوران دفاع مقدس، مدافع وطن، مدافع حرم، مدافع امنیت و مدافع سلامت است و همه ما در هر جایگاهی که هستیم وظیفه داریم راه شهدا را ادامه داده و آنان را به بهترین شکل معرفی کنیم.

ایکنا – نیروی تراز انقلاب اسلامی دارای چه ویژگی‌هایی است.

مقام معظم رهبری نگاه ویژه‌ای به نیروی دریایی دارند و این نیرو را نیروی راهبردی معرفی فرمودند. چراکه نیروی دریایی، یک نیروی تخصصی است و تمام تخصص‌ها در آن وجود دارند. وقتی یک ناورزمی، ناوشکن و یا ناوچه‌ای با پرچم جمهوری اسلامی ایران از اسکله جدا و وارد آب‌های بین‌المللی می‌شود به منزله آن است که یک تکه‌ای از خاک ایران اسلامی وارد آب‌های بین‌المللی شده است این ناو رزمی علاوه بر اینکه اقتدار، امنیت و حفظ تمامیت ارضی را برای ما به ارمغان می‌آورد، بیانگر توانایی تجهیزاتی و تسلیحاتی نیروهای مسلح ما است که قدرت نظامی ما را به رخ جهانیان می کشاند.

نیروی دریایی بعد از پیروزی انقلاب با قبل از انقلاب قابل قیاس نیست. قبل از انقلاب نه تنها نیروی دریایی، بلکه سایر نیروهای مسلح از لحاظ تجهیزاتی به غرب وابسته بودند، پس از پیروزی انقلاب اسلامی تحریم‌ها از سوی جوامع استکباری آغاز شد و امام خمینی(ره) فرمودند: «به تجهیزات خود عمر انقلابی دهید». همین فرمایش از سوی ایشان کافی بود تا علاوه بر حفظ تجهیزات، نگهداری و تعمیر آنان در زمینه ساخت و نوسازی تجهیزات ورود پیدا کنیم وبا آموزش نیروها در مراکز آموزش داخلی نیروهایی خدوم، متعهد، ولایتمدار و انقلابی را آموزش داده و به دستاوردهای بسیار عالی در کل نیروهای مسلح در زمینه ساخت تجهیزات بومی دست پیدا کردیم.  تا جایی که پس از گذشت چندین سال به دستاوردهای خوبی دست پیدا کردیم و از وابستگی به خارج بی‌نیاز شدیم. نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی مفتخر است همواره در مسیر منویات مقام معظم رهبری حرکت کرده و فرمایشات ایشان را فصل‌الخطاب اقدامات خود قرار داده است. این مجموعه با در اختیار داشتن نیروهای متعهد، انقلابی، ولایتمدار و متخصص فعل خواستن را صرف کرده و در تمام زمینه‌های مرتبط بدون کوچکترین وابستگی خوش درخشید.

نیرویی به ارزش مروارید / از اقتدار نیروی دریایی تا تربیت نخبگان قرآنی

ایکنا – علاوه بر اقدامات نظامی چه اقدامات فرهنگی و قرآنی در نیروی دریایی انجام می‌شود.

از آنجایی که انقلاب ما با قرآن و اسلام گره خورده است افرادی که جذب نیروهای مسلح می‌شوند نیز نیروهایی انقلابی، متعهد و ولایتمدار هستند. به برکت انقلاب، نیروی دریایی ارتش دارای نیروهایی متدین، متخصص و مکتبی است. سازمان عقیدتی سیاسی نیروی دریایی علاوه بر توجه به مبانی نظامی از امور فرهنگی و قرآنی غفلت نکرده و این امر از دوران دفاع مقدس تاکنون همواره مورد توجه بوده است و با برگزاری دوره‌های معارف جنگ، بصیرت، کلاس‌های قرآنی و مراسم‌های مذهبی و مناسبتی نیروهایی مکتبی و ولایتمدار را آموزش داده است. پس از اتمام جنگ فعالیت‌های فرهنگی به‌ویژه قرآنی و مذهبی در راستای ارتقای آگاهی سیاسی و بصیرت‌افزایی با قوت بیشتر دنبال شد و این ارتقا به درجه‌ای از تعالیم معنوی رسیده است.

با توجه به اینکه فعالیت در حوزه قرآن محدود به افراد خاص نیست، از این رو نیروی دریایی در کنار تربیت نیروهای نظامی تربیت و آموزش قرآن به پرسنل را در دستور کار قرار داده و قاریان و حافظان نخبه‌ای را پرورش داده است. حتی فعالیت‌ها و برپایی جلسات قرآنی و انجام مناسک‌های دینی هنگام اعزام واحد به مأموریت تعطیل نشده و محافل انس با قرآن، احیای لیالی‌ قدر، عزاداری محرم، جشن میلاد ائمه اطهار(ع)، نماز جماعت و حتی راهپیمایی روز قدس و 22 بهمن برپا می‌شود. شنیدن صوت قرآن در دل دریا آرامش وصف‌ناپذیری به روح انسان می‌بخشد که سختی کار را آسان می‌کند. ارتقای مباحث دینی و قرآنی باعث تقویت توان نظامی و رزمی نیز شده است و همین عامل جرئت تعرض به خاک ایران را از دشمنان گرفته است. چراکه دشمنان می‌دانند آزموده را آزمودن خطاست و ایران اسلامی به‌واسطه نیروهای انقلابی امتحان خود را پس داده است.

ایکنا – چه ناگفته‌هایی از نیروی دریایی وجود دارد.

رهبر معظم انقلاب همواره به این مجموعه توجه ویژه داشته است. خوشبختانه با حمایت‌های فرمانده کل قوا و وجود نیروهای ولایتمدار، متخصص و انقلابی در بخش‌های مختلف سطحی، زیرسطحی و هوایی به دستاوردهای بسیار خوبی دست پیدا کردیم. بسیاری از کشورها برای ساخت و تجهیز شناورهای خود به دیگر کشورها نیازمندند، اما با اقتدار نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران از هرگونه وابستگی بی‌نیاز است. نیروهای خدمتگزار در نیروی دریایی توقعی جز احترام به شهدا، جانبازان ، ایثارگان و خانواده آنان ندارند. رسانه‌ها نیز موظف هستند که رشادت و دلیرمردی رزمندگان دفاع مقدس را برای نوجوانان و جوانان به تصویر کشند.

 پیامبراکرم(ص) می‌فرمایند: «ثواب شهادت در دریا دو برابر شهادت در خشکی است». بسیاری از شهدای نیروی دریایی ارتش بهشت زهرای آنها خلیج فارس، اروندرود، خورعبدالله است و پیکر این عزیزان به دست خانواده‌هایشان نرسیده و جاویدالاثر هستند.

ایکنا – کلام آخر

زنده نگاه داشتن یاد و خاطره شهدا که از تأکیدات مقام معظم رهبری نیز هست تکلیف ملی و شرعی است و هریک از ما وظیفه داریم در حد توان دین خود را به شهدا ادا کنیم. اکثر شهدای استان از شهدای مدافع خرمشهر، ناوچه جوشن و پیکان هستند، آنان در نبردی سخت توانستند چنان ضرب شصتی بر دشمنان وارد کنند که برای همیشه خاموش شوند و امروز پس از گذشت 40 سال هنوز نتوانستند از نظر دریایی به قدرت سابق بازگردند و این مجاهدت‌ها و خدمات را مرهون شهدایی همچون شهید ابوالفضل عباسی، علی زارع‌نعمتی، احمد مرادی، غلامرضا نقاشی، ابراهیم حرآبادی، اسماعیل شعبانی، دشتی ساسانی و دیگر شهدا عزیز هستیم. و خوشبختانه پرچم نیروی دریایی به‌واسطه وجود این شهدا همیشه بالاست. در بین شهدای نیروی دریایی شهید ناوسروان تکاور اسماعیل شعبانی با امیردریادار سیاری همرزم بوده است، نقل است که این شهید گفته است، هر بار دیدید صدای تیربار من خوابید بدانید من و تیربارم با یکدیگر شهید شدیم. زمانی که صدای تیربار قطع شد متوجه شدند که تیربار و خودش با یکدیگر به شهادت رسیده است، ما در کارنامه خود درخشش چنین انسان‌های شریفی را داریم که نباید نسبت به آنان کوتاهی کنیم. هریک از شهدا حماسه‌ای خلق کردند که باید برای نوجوانان و جوانان بازگو شود.

انتهای پیام
captcha