وقف قرآنی را از خودمان شروع کنیم
کد خبر: 3946685
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۴

وقف قرآنی را از خودمان شروع کنیم

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل اوقاف مرکزی با بیان اینکه وقف، سنت امروز و دیروز نیست و سبقه آن به زمان صدر اسلام باز می‌گردد گفت: برای توسعه وقف به‌ویژه وقف قرآنی باید از خودمان شروع کنیم.

حجت‌الاسلام حسن دهقان، رئیس اداره امور قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی، در گفت‌و‌گو با ایکنا از مرکزی، توجه به موقوفه‌های قرآنی در استان را ضروری برشمرد و اظهار کرد: وقف، سنت امروز و دیروز نیست و سبقه آن به زمان صدر اسلام بازمی‌گردد، برای توسعه وقف به ویژه وقف قرآنی باید از خودمان شروع کنیم، همکاران ما در اداره اوقاف هریک می‌توانند به نوعی خیر و یا واقف قرآنی شوند و برای شرکت در این امر خداپسدانه لازم نیست حتماً زمین یا منزل مسکونی داشت.

وی با اشاره به اینکه اطلاع‌رسانی در حوزه وقف در سال‌های اخیر مطلوب بوده است، اما برای توسعه آن باید تدابیر حکیمانه و کاربردی‌تر در نظر گرفت، تصریح کرد: فعالان قرآنی استان، باید دست در دست یکدیگر نهاده و چهره مهجوریت را از موقوفه‌های قرآنی بردارند. چراکه آنان با ابعاد و نیازهای قرآنی استان آشنا هستند و بهتر می‌توانند در مشارکت عموم سهیم باشند.

حجت‌الاسلام دهقان اضافه کرد: فعالیت‌های فرهنگی، قرآنی و مذهبی باید دارای پشتوانه مالی قوی باشند تا با ایجاد نوسانات اقتصادی با کمبود و ریزش مواجه نشوند و وقف بهترین منبع مالی پایدار برای فعالیت‌های قرآنی و رونق آن است. نخبگان و اساتید قرآن، مبلغان توسعه وقف‌های قرآنی هستند.

این مقام مسئول با بیان اینکه وقف‌های مشارکتی و جمعی مقوله ناشناخته‌ای برای مردم نیست، اما باید رسانه‌ها به این مهم بیشتر بپردازند، ادامه داد: واقعاً یک دست صدا ندارد. همکاری مردم و مؤسسات قرآنی با سازمان اوقاف قطعاً به نتیجه مطلوب توسعه فعالیت قرآنی منتج خواهد شد و نتیجه مثبت آن را در سال‌های آینده خواهیم دید.

وی از اصحاب رسانه، واقفان و خیرین به عنوان قوی‌ترین مروجان امر وقف نام برد، اظهار کرد: وقف‌های قرآنی باید به دغدغه و نیاز جامعه تبدیل شود، اگر احساس نیاز و کمبود در مردم به وجود آید، بی‌شک مشکلات این حوزه برطرف می‌شود. خوشبختانه مردم و خیرین در حوزه مدرسه‌سازی وارد شده و بخش اعظم مشکلات در سال‌های گذشته برطرف شده است. با وجود اینکه مقام معظم رهبری از فرهنگ به عنوان هوا واکسیژن یاد کردند، اما متأسفانه برخی مردم در امور فرهنگی و قرآنی کمی بی‌تفاوت هستند و احساس خفگی برای نبود و یا کمبود هوای فرهنگی به آنان دست نمی‌دهد.

دهقان اضافه کرد: اگر فعالیت‌های قرآنی منوط به همین اعتبارات باشد، باید به صورت قطره‌چکانی کار کرد و آن هم گاه تاحدی قربانی سلیقه فردی و شخصی برخی مدیران که اولویت اول و دغدغه آنان قرآن نیست خواهد شد. برای فعالیت‌های قوی فرهنگی و قرآنی نباید تابع برنامه‌های سلیقگی باشیم، وجود منبع پایدار وقف قطعاً به رشد مبانی قرآن در جامعه کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه رشد فعالیت‌های قرآنی استان جزو برنامه‌های مهم اوقاف است، تصریح کرد: برای توسعه فعالیت قرآنی باید سرمایه‌گذاری کرد، برخی استان‌ها سرمایه‌گذاری کرده و همچون کارخانه مولد هر سال در زمینه‌های مختلف می‌درخشند، کسب رتبه‌های برتر و معرفی چهره‌های جدید از جمله اقداماتی است که می‌تواند مورد توجه قرار گیرد و استان مرکزی دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی است که با داشتن برنامه موفق می‌توان به اهداف رسید.

حجت‌الاسلام دهقان از فعالان قرآنی بخش‌های خصوصی، فعال در شرکت‌هایی همچون پتروشیمی، پالایشگاه، صنعت و ... دعوت به همکاری کرد و افزود: اگر هدف‌گذاری درست با برنامه‌ای مدون در دستور کار قرار گیرد، آنان نیز بهتر می‌توانند از منابع مالی بخش فرهنگی بهتر استفاده کنند. حتی می‌توانند برای نیروی انسانی زیرمجموعه خود هدف‌گذاری کرده  و قاریان و حافظان خوبی تربیت کنند.

انتهای پیام
captcha