من دختری رأی اولی هستم / الفبای اسلام در جامعه تبیین شود
کد خبر: 3976825
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۷
به انگیزه ولادت حضرت معصومه (س) /

من دختری رأی اولی هستم / الفبای اسلام در جامعه تبیین شود

به مناسبت سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه(س)، روز دختر و تقارن این مناسبت با انتخابات ۱۴۰۰ نشستی با رأی اولی‌های اراکی انجام شده است که تقدیم مخاطبان می‌شود.

ایرانی نو با رأی اولی‌ها / از تبیین الفبای فرهنگ اسلامی تا قرآن گمشده برنامه کاندیدها

من دختری رأی اولی هستم، آماده، خدمتگزار، ولایی و انقلابی. در هیاهوی انتخابات امسال سهمی دارم به وسعت انتخاب سرنوشت ایران. در انتخابات 1400 به بلوغ سیاسی رسیده و تکلیف خود را برای ایران عزیزم انجام خواهم داد. ما دختران رأی اولی در دوره‌ای گزاره‌ای هستیم که به ما توجه می‌شود، اما آیا این توجهات تنها برای رأی ما و حضور پرشور و پرهیجان است؟ آیا افرادی که ما را تشویق به حضور می‌کنند برای آینده من و دخترانی که سال‌های بعد به بلوغ سیاسی می‌رسند برنامه‌ای دارند؟

دختران جوان و بانوان نیمی از افراد جامعه را تشکیل می‌دهند و برای رسیدن آنان به حق واقعی خود باید برنامه داشت، اما متأسفانه تنها در روزهای خاص همچون میلاد حضرت معصومه(س)، حضرت فاطمه(س) و حضرت زینب(س) یادی از آنان می‌شود و تا سالی دیگر در چنین روزهایی نام این قشر از جامعه در گنجه تاریخ تاحدی خاک می‌خورد. آیا درد جامعه بانوان نگاه سطحی به آنان است و این نگاه به آن معناست که این قشر را هنوز نمی‌شناسند. دخترانی که می‌توانند هریک سرداری همچون بی‌بی مریم برای نبرد با فساد و تباهی باشند.

ایکنای استان مرکزی، به انگیزه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و روز دختر و به منظور آشنایی با دغدغه جوانان و رأی‌اولی‌ها و انتظارات آنان با مینا نادری، دانشجوی روانشناسی اراک، نگین آبایی، دانشجوی روانشناسی دانشگاه اراک، مژده بهادری، دانشجوی رشته ریاضی دانشگاه فرهنگیان لرستان، زهرا نعیمی، دانش‌آموز سال دوازدهم و زینب نبیونی، طلبه سال سوم حوزه علمیه ریحانةالنبی(س) اراک انجام داده است که در ادامه می‌خوانید:

مژده بهادری، دانشجوی رشته دبیری ریاضی دانشگاه فرهنگیان لرستان، در این نشست از دغدغه‌های خود گفت و با اشاره به اینکه امید به رفع مشکلات حوزه بانوان در عرصه‌های مختلف دارد، مهم‌ترین دلیل خود برای شرکت در انتخابات را تغییر در دولت بیان کرد و افزود: یکی از بزرگ‌ترین اهداف من این است که حس و حال ما در دولت جدید بهتر از این باشد که هست.

وی تصریح کرد: آسیب‌هایی در جامعه وجود دارد که باید برطرف شود و دولت نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشد. ما رأی اولی هستیم و برای شرکت در رقم زدن سرنوشت کشور لحظه‌شماری می‌کنیم، اما دوست دارم دولت نیز برای رفع مشکلات جامعه به همان اندازه که ما اشتیاق حضور داریم، دغدغه داشته باشد. دشمن سعی دارد حس و شور انتخابات را از مردم بگیرید، وقتی ما سکوت کنیم، سکوتمان نشان از رضایت‌مندی دارد، به نظر من برای اعتراض به شرایط موجود و خواستار شرایط بهتر باید حضور حداکثری باشد.

بهادری که شرکت در انتخابات را حق همه واجدان شرایط می‌داند از مردم به‌ویژه رأی اولی‌ها خواست تا این حق را با گوش سپردن به فضای مسموم شبکه‌های معاند از خود نگیرند و با انتخاب اصلح در تغییر شرایط و بهبود وضعیت سهیم باشند. انسانی که خواستار تغییر است باید بپا خاسته و تصمیم درست را اتخاذ و مورد تأیید همه قرار گیرد.

ایرانی قوی با رأی اولی‌ها / از تبیین الفبای فرهنگ اسلامی تا قرآن گمشده برنامه کاندیدها

شاید وعده دادن لازمه پیروزی در انتخابات باشد و کاندیدها مناظرات را به جای طرح برنامه‌ها به میدان وعده‌های رنگارنگ تبدیل کرده‌اند و آن‌طور که باید  شاید شاهد برنامه‌ها و چشم‌اندازها نبودیم. این دانشجوی رشته ریاضی نیز در این باره می‌گوید: نامزدها وعده می‌دهند تا رأی بیاورند، در مقابل وعده‌های کاندیداها و گاه وعده‌های توخالی مردم نیز وظایفی دارند که باید به بهترین شکل عملیاتی کنند، تحقیق درست و اکتفا نکردن به مناظرات یکی از تکالیف عمومی است، مردم کارنامه کاری کاندیداها را با وعده‌هایی که می‌دهند مورد قیاس قرار دهند.

وی که توجه به جوانان را از سوی دولت‌مردان کمرنگ می‌داند، در تشریح این موضوع گفت: دولت مقتدر، دولتی است که جوانان و نیاز آنان را به خوبی شناخته و درصدد رفع آن برآید. قطعاً مشکل بانوان فقط رفتن به ورزشگاه و ... نیست. جوان امروز، پدر و مادر فرداست. وعده‌ها را فراموش نکنند و پس از چند سال با بهانه نمی‌توانیم و نشد با مردم صحبت نکند و مردم را مقصر نتوانستن خود بداند.

بهادری ضرورت ارتقای سطح امید در جامعه را مورد توجه قرار داد و افزود: سطح امید زمانی در جامعه بالا می‌رود که مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه برطرف شود. مهم‌ترین ویژگی نامزدها مدیر و مدبر بودن است. برای انجام طرح‌ها برنامه‌ریزی می‌شود، اما متأسفانه مرجعی برای نظارت وجود ندارد. به نظر من روند مناظرات مطلوب نبود، چراکه بیشتر نامزدها سعی بر تخریب یکدیگر داشتند و کمتر به طرح پرداختند.

وی با بیان اینکه در کشوری اسلامی زندگی می‌کنیم و لازم است برای رشد و آبادانی آن دختر تراز انقلاب و اسلام تربیت کنیم، اظهار کرد: دختران نوجوان و جوان نیاز جامعه را شناخته و بداند از چه طریق می‌تواند به رشد خود و جامعه اطراف کمک کند. ما دختران باید دست در دست هم بگذاریم و برای ایرانی بهتر تلاش مضاعف داشته باشیم. مسئولان و متولیان امر فرهنگ از تربیت دینی و تقویت هوش دینی دختران غافل نشوند.

بهادری از غفلت دولتمردان به حوزه زنان به‌ویژه دختران را مورد انتقاد داد و افزود: از ظرفیت دختران جوان و توانمند به نحو احسن استفاده نمی‌کنیم. توانمندی آنان در هاله‌ای از غفلت قرار دارد. بی‌نظمی‌های مدیریتی در کشور یکی از مهم‌ترین غفلت‌هایی است که صورت گرفته و کسی پاسخگو نیست. و تنها تعداد کمی از مدیران نظم را اجرایی کردند. دولت جدید موظف است نظم را به جامعه بازگرداند.

فرهنگ اسلامی؛ گمشده جامعه امروز

مینا نادری، متولد 80 و دانشجوی روانشناسی دانشگاه اراک، بیان کرد: دختران بعد از اینکه خود را شناختند باید بتوانند اهداف و آرمان‌های دینی که برای انقلاب اسلامی تعریف شده است را به خوبی تحلیل کنند تا در بین راه اسیر وسوسه‌های دشمنان نشوند.

ایرانی قوی با رأی اولی‌ها / از تبیین الفبای فرهنگ اسلامی تا قرآن گمشده برنامه کاندیدها

وی تصریح کرد: انقلاب ما دارای قالب جمهوری و محوریت اسلامی دارد و این امر بدان معناست که می‌توانند خودشان برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند. مردم در انتخابات باید به کارنامه و برنامه توأمان توجه داشته باشند و ضرورت حضور می‌طلبد که هیچ‌یک از ما نسبت به سرنوشت کشور و نظام بی‌تفاوت نباشیم.

نادری در خصوص انتظارات رأی اولی‌ها از رئیس‌جمهور، اظهار کرد: فرهنگ، گمشده جامعه امروز است و دولت جدید باید در این حوزه ورود جدی داشته باشد، نظام ما جمهوری اسلامی است و باید فرهنگی متناسب با همین امر داشته باشد، اما متأسفانه فرهنگ اسلامی آنچنان که باید و شاید در جامعه امروز نمود عینی ندارد. ضروری است نوجوان امروز هویت دینی و اجتماعی خود را بشناسد و هدف را انتخاب کند.

وی ضرورت سرمایه‌گذاری روی فرهنگ را مورد تأکید قرار داد و افزود: کمبودهای وضعیت موجود را نمی‌توان به انقلاب مرتبط دانست، چراکه در طول 42 سال مدیرانی روی کار آمده‌اند که نباید می‌آمدند. برای انتخاب اصلح نیاز به تحقیق نیست، زیرا عملکرد و کارنامه نامزدها کاملاً مشخص است و تحقیق فقط برای تعدادی از کاندیدها لازم بوده است و رسانه نیز تا حدی زیادی به شناخت اصلح کمک کرده است.

نادری ابراز کرد: با اینکه در مناظرات کلی‌گوی شد، اما به شناخت مردم از نامزدها کمک کرد و همین‌که مردم متوجه اهداف کاندیداها و قصد و هدف‌ها آنها شدند به شناخت اصلح و انتخاب کمک می‌کند. سیر مناظرات کاملاً مثبت است و مردم متوجه هستند که چه گزینه‌ای صاحب برنامه و عملکرد مطلوب است، اما نحوه برگزاری مناظره صحیح نیست، بهتر است سؤالی مطرح و همه نامزدها درباره آن اظهارنظر کرده و برنامه‌های خود را اعلام کنند.  

نادری در پاسخ به این سؤال که وضعیت قرآنی جامعه را چطور مشاهده می‌کنید، اظهار کرد: مدتی بسیار کوتاه مربی مهد قرآن بودم و کودکان بین 4 تا 6 سال شور و شوق دانستن و آموختن دارند، اما هیجان با محتوایی که تدریس می‌شود تناسب ندارند و محتوا خردسالان را سیراب نمی‌کند. فعالیت‌های قرآنی باید از حالت تفریحی خارج و به جنبه تربیتی منتج شود. در مهد قرآن تنها به حفظ توجه می‌شد و به جنبه تربیتی کمتر پرداخته می‌شد.

وی با اشاره به اینکه فهم و درک از آیات قرآن در مدارس و دانشگاه صورت نمی‌گیرد، تصریح کرد: معلمان ما به دنبال تربیت دینی دانش‌آموزان نیستند و فهم درست دلیل شیعه بودن و توسعه اخلاق اسلامی تبیین نمی‌شود. اگر در مدارس ابتدایی پاسخ بسیاری از سؤالات دانش‌آموزان داده شود، مانع بسیاری از کج‌روی‌ها و آسیب‌ها در سنین نوجوانی و جوانی می‌شود. تربیت قرآنی حلقه مفقوده‌ای است که وجود دارد و برای رفع آن باید برنامه داشت.

شاخصه دختر تراز انقلاب

زهرا نعیمی، دانش‌آموز سال دوازدهم، روز دختر و میلاد حضرت معصومه(س) را تبریک گفت و با اشاره به اینکه ایشان الگوی همه دختران و بانوان جهان اسلام هستند، اظهار کرد: مهم‌ترین بحث در مناظرات این است که اجازه هرگونه توهین از نامزدهای ریاست جمهوری گرفته شود. جلوگیری از توهین به افزایش نظم مناظره کمک قابل توجهی می‌کند و مردم باید دقت کنند کسی که برای بالا رفتن خود دست به تخریب می‌زند، چطور می‌تواند برای سرنوشت ملتی تصمیم بگیرد.

ایرانی قوی با رأی اولی‌ها / از تبیین الفبای فرهنگ اسلامی تا قرآن گمشده برنامه کاندیدها

وی تصریح کرد: ما دختران رسالت بسیار سنگین بردوش داریم و مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب توصیه‌های بسیار به دختران نوجوان و جوان دارند. بانوان کانون خانواده هستند و پرورش نسلی انقلابی، متعهد، اسلامی و .... از دل خانواده بیرون می‌آید و اگر ما دختری با تراز انقلاب می‌خواهیم باید در گام اول بیانیه ایشان در گام دوم انقلاب با دقت مطالعه شود.

نعیمی بیان کرد: درست است که ما رأی اولی هستیم، ولی مطالبات رأی اولی امروز با رأی اولی سال‌های قبل کاملاً متفاوت است. درخواست من از رئیس‌جمهور این است که جامعه را به معنای واقعی اسلامی و الفبای اسلام را در جامعه تبیین کند، اختلاس، ربا، رانت و فساد نباید در جامعه اسلامی جایگاهی داشته باشد. ما دختران نوجوان و جوان و فرزندان ما آینده‌ای خوب می‌خواهیم. فساد باید از ریشه درست شود.

وی بیان کرد: تاریخ اسلام نقش بسیار مهمی در حفظ حکومت اسلامی دارد و بانوان دوشادوش مردان در حفاظت از این حکومت سهیم هستند. در تمامی انتخابات واژه‌ رأی اولی وجود دارد که این کلمه پرمحتوا توأم با طراوت، تازگی، امید و انرژی است و این جوانان همین مفاهیم را با حضور پررنگ خود به صندوق‌های رأی روانه می‌کنند و شاید همین دلیل است که هر انتخابی را رنگی نو و تازه می‌بخشد.

نعیمی رأی ملت را به مثابه انگشت اقتدار پای سرنوشت ایران توصیف کرد و افزود: ضرورت حضور در انتخابات باید به خانواده‌ها انتقال داده شود و متأسفانه رسانه در خصوص اهمیت حضور ضعیف عمل می‌کند که البته ضعف رسانه در همه عرصه‌ها زیاد است و اطلاع‌رسانی در حوزه‌های مختلف در حد صفر است.

وی با اشاره به اینکه دستاوردهای نظام در بخش‌های پزشکی، نظامی و ... غیرقابل چشم‌پوشی است، اظهار کرد: در آموزش و پرورش ضعف‌هایی وجود دارد که باید برطرف شود، در حوزه‌های اقتصادی، ازدواج جوانان، اشتغال، تربیت فرزند، کاهش آسیب‌های اجتماعی، تأمین مسکن و ... کمبودهایی وجود دارد که باید جبران شود.

نعیمی در بخشی از سخنان خود به شرایط اقتصادی پیش آمده و تأثیر آن روی ازدواج جوانان گلایه کرد و افزود: جوان امروز جرئت ازدواج و تشکیل خانواده ندارد. چراکه انجام این امر را باری اضافه بر دوش می‌پندارد و تن به انجام آن نمی‌دهد. مشکل اصلی و مهم جامعه امروز اقتصاد است و اگر در لحظه به لحظه از فرامین رهبری تبعیت کنیم قطعاً از سد مشکلات خواهیم گذشت.

وی از تکرار نام بانوان و اهداف بی‌پایه و اساس نامزدها برای این قشر از جامعه انتقاد و اظهار کرد: برخی نامزدها حرف برای گفتن ندارند، بانوان را ملعبه دست خود می‌کنند، آیا دغدغه ما این است که چند نماینده در کابینه دولت داشته باشیم، در دولت‌های قبل بانوان در کابینه بوده‌اند و بسیار هم خوش درخشیدند و اگر از بانوان به عنوان بازیچه برای به دست آوردن رأی استفاده شود، کار درستی نیست و توهین به بانوان است.

ضرورت هویت‌بخشی به دختران جوان

زینب نبیونی، طلبه حوزه علمیه ریحانةالنبی(س) اراک، با تبریک روز دختر، تصریح کرد: نقش بانوان و دختران در سرنوشت کشور اثرگذار است و هریک از کاندیدها برای جلب نظر این قشر صحبت‌هایی می‌کنند. حضور ما رأی اولی‌هاست که به انتخابات شور و هیچان بیشتر می‌بخشد و برای شرکت در این مسیر سرنوشت‌ساز اسیر وسوسه‌های دشمن نخواهیم شد. چراکه بعد از 42 سال دشمنان را به خوبی می‌شناسیم.

ایرانی قوی با رأی اولی‌ها / از تبیین الفبای فرهنگ اسلامی تا قرآن گمشده برنامه کاندیدها

وی ضرورت هویت‌بخشی به نوجوانان و جوانان به‌ویژه دختران را مورد توجه قرار داد و افزود: دختران تأثیر بسزایی در جامعه دارند و علاوه بر اینکه باید خودمان انسانی کامل باشیم، نیاز است برای تکامل جامعه نیز بکوشیم، برخی افراد همچون شهید سلیمانی دنیا را تکان می‌دهند و از طرف دیگر برخی‌ها هستند که برای رسیدن به پست و مقام دست به هرکاری می‌زنند.

نبیونی با اشاره به اینکه دختر تراز انقلاب اسلامی با مطالعه بسیار باید جامعه را تحت تأثیر قرار دهد، بیان کرد: محور انتظارها، تکراری‌ترین مباحثی است که این روزها می‌شنویم و در این زمینه درد همه مردم با یکدیگر یکی است، اشتغال، مسکن و داشتن رفاه اجتماعی نسبی نیاز امروز همه مردم که متأسفانه رنگ هدف به خود گرفته است.

وی فرهنگ و اقتصاد را مشکل اساسی جامعه امروز دانست و اضافه کرد: فرهنگ غرب رو به روز بیشتر جایگزین فرهنگ اسلامی می‌شود و مسئولان نیز واکنشی نشان نمی‌دهند. امروز نیاز به احیا و زنده شدن دوباره اسلام و فرهنگ اسلامی داریم.

نبیونی با بیان اینکه مناظرات با همه بداخلاقی‌ها، مطالب خوبی داشت، تصریح کرد: شاید عده‌ای از مردم حرف برخی از نامزدها را باور کنند، اما قطعاً مورد تأیید همه نیست، نحوه برگزاری مناظره درست نیست، نامزدها حتی 20 دقیقه هم فرصت صحبت ندارند. مردم از حرف‌های تکراری خسته شده‌اند و انتظار عمل دارند.

دولت پشت میزنشین نباشد

نگین آبایی‌هزاوه، دانشجوی ترم دوم روانشناسی دانشگاه اراک، بیان کرد: ضرورت حضور در انتخابات بستگی به میزان حب‌الوطن دارد و باید بدانیم برای پاسداری از خون شهدا  بزرگانی همچون سردار سلیمانی باید چه کنیم. درست این است که با رأی خود به اقتدار و صلابت ایران کمک کنیم.

ایرانی قوی با رأی اولی‌ها / از تبیین الفبای فرهنگ اسلامی تا قرآن گمشده برنامه کاندیدها

وی اضافه کرد: حکم جهاد، امروز شرکت در انتخابات است و باید به فرمایشات ولی‌امر خود گوش فرا دهیم. انتظار ما از دولت این است که به معنای واقعی قوه مجریه باشد، عادت به پشت میز نشستن نداشته باشد و از زیر بار مسئولیت سنگین کشورداری شانه خالی نکنند و برای هر تصمیم به عقبه ایران و پیشینه آن توجه کند.

آبایی بیان کرد: مناظرات صحنه سوء‌استفاده نیست و متأسفانه شاهدیم از آزادی به عنوان طعمه و حربه برای رسیدن به اهداف استفاده می‌شود که اصلاً درست نیست و در دوره‌های قبل برخی استفاده کردند و رأی را به نفع خود برگرداندند. آینده کشور قطعاً درخشان است، اما برای درخشان‌تر شدن باید از فرمایشات رهبری تبعیت کرده و در سرنوشت کشور سهیم باشیم.

وی در پایان قرآن را گمشده در مناظرات و برنامه کاندیدها خواند و تصریح کرد: متأسفانه فعالیت‌های قرآنی در مدارس کافی نیست، تا سال گذشته که دانش‌آموز بودم فعالیت‌ها فقط در مسابقات قرآن خلاصه می‌شد و فعالیت چشمگیری ندیدم و در دانشگاه نیز فعالیت‌ها بسیار محدود است.

انتهای پیام
captcha