نیازمند شکل‌گیری نگرشی نو در مطالبات قرآنی هستیم / ضرورت ورود فراکسیون قرآن جهت حمایت
کد خبر: 3978713
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۴
احمدی بیان کرد:

نیازمند شکل‌گیری نگرشی نو در مطالبات قرآنی هستیم / ضرورت ورود فراکسیون قرآن جهت حمایت

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت «مشرق انتظار» اراک اظهار کرد: برای هرچه قدرتمندتر شدن فعالیت‌های قرآنی باید نگرشی نو و کارآمد در راستای پاسخگویی به نیازها و مطالبات شکل گیرد.

مجید احمدی، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت «مشرق انتظار» اراک و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، با اشاره به اینکه اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی فرهنگی قرآن و عترت باید فعالیت‌های محتوایی مؤثر برای مؤسسات و خانه‌های قرآنی حتی در دورترین نقاط رقم زند، اظهار کرد: اتحادیه باید در حوزه خلق رویدادهای کلان، بنیادین و پژوهش‌محور گام بردارد و در هدایت و نظارت اهداف اثرگذار باشد.

وی با بیان اینکه برای موفق بودن در حوزه فعالیت‌های قرآنی طرح‌های این بخش باید در سه گام ناظر بر گذشته، درک و تحلیل درست از اکنون و نگاه بر آینده تنظیم و در دستور کار قرار گیرد، تصریح کرد: برای پیشرفت در برنامه‌های فعلی و آینده باید ارزیابی منصفانه و منطقی از عملکرد داشته باشیم؛ چراکه با بررسی دقیق عوامل مؤثر از عوامل کمتراثرگذار مشخص می‌شوند.

احمدی با اشاره به اینکه برای آماده‌سازی فضای قرآنی باید نسبت به ظرفیت‌ها، داشته‌ها و امکانات فعلی خود اشراف کامل داشته باشیم، اضافه کرد: برای پیشرفت در امور قرآنی باید فعالیت‌های بدون تأثیر را کنار گذاشت و با تکیه بر درک درست از شرایط و مطالبات سیاست‌گذاری مطلوب صورت گیرد.

وی با بیان اینکه مؤسسات قرآن از اتحادیه انتظاراتی دارند که باید مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: انتظارات در بخش‌های سازمانی و ساختاری، مدیران و سیاست‌گذاران بر طرح‌ها تعریف می‌شود. برای هرچه قدرتمندتر شدن فعالیت‌های قرآنی باید نگرشی نو و کارآمد در راستای پاسخگویی به نیازها و مطالبات شکل گیرد، برای شکل‌گیری این نگرش نیازمند حضور جوانان خلاق در کنار پیشکسوتان باتجربه هستیم.

تغییرنگاه به قرآن از سطحی‌نگری به کارکردگرایانه

احمدی ضرورت نهادینه شدن مبانی قرآنی در جامعه به ویژه خانواده‌ها را مورد تأکید قرار داد و گفت: نگاه به مبانی قرآنی از نگاهی سطحی باید به نگاه کارکردگرایانه تغییر پیدا کند. اقشار مختلف جامعه باید نتیجه مبانی قرآنی را در زندگی شخصی و اجتماعی به وضوح لمس کنند و اینکه می‌گوییم مضامین و آموزه‌های قرآنی کارگشا هستند این امر را بعینه در زندگی احساس کند.

مدیر مؤسسه قرآن و عترت «مشرق انتظار» اراک همچنین سبک زندگی، آسیب‌های اجتماعی، ازدواج، طلاق، تربیت فرزند، همسرداری، رابطه بین فرزندان با والدین، اقتصاد، فرهنگ و ... را از عمده مشکلات امروز برشمرد و بر لزوم بهره‌گیری از مبانی قرآنی جهت رفع این مشکلات تأکید کرد و افزود: نگاه‌ها در حوزه رفع مشکلات نباید تک‌بعدی باشد، استفاده از مبانی قرآن و عترتی باید توأمان و به صورت یکسان باشد.

احمدی از ریزش حضور قرآن‌آموزان در مؤسسات قرآنی گلایه و با بیان اینکه سیاست، طرح و برنامه‌های قرآنی باید متمرکز و متضمن شناسایی و رفع مشکلات باشد، اظهار کرد: نبود درآمد پایدار مالی، فقدان مکان مناسب و امکانات، داشتن نگاه آماری و کمی نه کیفی به فعالیت‌ها، پایین بودن کیفیت فعالیت مؤسسات قرآن، عدم حمایت بیمه‌ای تنها بخشی از عواملی است که کاهش تعداد مخاطبان مؤسسات قرآن را به دنبال دارد. به نظر می‌رسد کاهش مخاطبان معنادار است که باید مورد واکاوی قرار گیرد.

این فعال قرآنی تشکیل اتاق فکر و یا شورای مشاوران با حضورصاحب‌نظران و اساتید دلسوز و باتجربه بابهره‌گیری از استعدادها را متذکر شد و افزود: فراکسیون قرآن و عترت مجلس باید قوی‌تر، باانگیزه‌تر و مؤثرتر عمل کند تا طرح‌های کاربردی با شتاب بیشتر پیش رود و حمایت لازم از فعالیت‌های قرآنی بشود.

احمدی بیان کرد: مؤسسات دارای ظرفیت و اشراف به فعالیت‌های تخصصی با اولویت رفع نیازهای جامعه به ویژه جوانان برطرف شدن مشکلات حوزه ازدواج، خانواده، تربیت فرزند، ارتقای مهارت‌های ارتباطی را با تکیه بر مؤلفه‌های قرآنی و عترتی در دستور کار قرار دهند. لازم است اتحادیه انجام حمایت‌های بنیادین و پایدار از مؤسسات قرآنی را در دستور کار قرار دهد.

انتهای پیام
captcha