جلسات خانگی قرآن شناسنامه‌دار و سطح‌بندی شود
کد خبر: 4044634
تاریخ انتشار : ۰۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۹
معرفی جلسات خانگی قرآنی/ ۱

جلسات خانگی قرآن شناسنامه‌دار و سطح‌بندی شود

معصومه شادمان، فعال قرآنی و برگزارکننده جلسات خانگی در ساوه معتقد است که اگر محافل قرآنی خانگی شناسنامه‌دار و سطح‌بندی شده و مورد حمایت مادی و معنوی قرار گیرند، قطعاً در ایجاد جریان‌سازی قرآنی اثرگذار خواهد بود.

جلسات خانگی قرآن در ساوه

برپایی جلسات خانگی قرآن یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری است که از سوی مربیان و اساتید قرآنی در سطح استان اداره می‌شود و وظیفه رسانه‌ها انعکاس و بازنشر این محافل است. ایکنای استان مرکزی پیرو رسالت خطیر خود در حوزه قرآن انعکاس این اخبار را برعهده داشته و سعی بر معرفی این جلسات دارد.

به همین منظور گزارشی از یک جلسه قرآنی در ساوه تقدیم مخاطبان می‌شود.

معصومه شادمان، فعال قرآنی و برگزارکننده جلسات خانگی در شهرستان ساوه، اظهار کرد: برپایی جلسات خانگی قرآنی یکی از سنت‌هایی است که از دیرباز تاکنون مورد توجه بوده و هست. از سنین پایین در محافل قرآنی و مذهبی به همراه مادرم شرکت کرده و علاقه بسیار داشتم.

وی با اشاره به تأسیس جلسه خانگی قرآنی از سال 83، ادامه داد: فعالیت قرآنی بنده از همان سال از خانه‌های سازمانی سپاه آغاز شد. همسایه‌ها برای شروع این جلسه کمک بسیار کردند و تقریباً سه‌شنبه هر هفته جلسه قرآن و ختم صلوات داشتیم. زمانی که همسرم بازنشسته شد محل سکونت خود را به محله فعلی تغییر داده و با کمک همسایه‌ها جلسه قبل را ایجاد کردیم.

شادمان اضافه کرد: اوایل فعالیت برای ختم صلوات با کمبود تسبیح مواجه بودیم، اما کمبود مانعی برای ادامه فعالیت نبود و برای شروع کار از نخود استفاده کردیم به طوریکه به ازای هر تسبیح نخودی را درون کاسه می‌انداختیم. حتی تعداد شرکت‌کنندگان در جلسه قرآن و ختم صلوات بسیار کم بود، ولی با گذشت زمان به تعداد آنها افزوده شد. برکت جلسات قرآن این است که افرادی مثل خودم که توان قرائت صحیح قرآن را نداشتند امروز قرآن را کاملاً صحیح و بدون اشکال تلاوت می‌کنند.

وی به نحوه برگزاری مجالس اشاره کرد و افزود: خانه ما عزاخانه اباعبدالله الحسین(ع) است و آن را وقف فعالیت‌های حسینی و قرآنی کرده‌ایم. با همسرم عهد بسته‌ایم تا زمانی‌که زنده هستیم مراسم‌ اهل‌ بیت(ع) در این خانه برگزار شود. چندین سال است که با شروع ماه مبارک رمضان هر روز قرآن در منزل ما تلاوت می‌شود و در ایام محرم و صفر نیز در کنار جلسات قرآن از برپایی روضه‌های خانگی غافل نیستیم.

شادمان کمک به همشهری‌های نیازمند را یکی از برکات جلسات خانگی قرآن بیان کرد و گفت: در این جلسات صله‌رحم نیز انجام می‌شود و ما از حال همسایه و بستگان مطلع می‌شویم، اگر نیازمند یا گرفتاری وجود داشته باشد با کمک سایر بانوان سعی بر این است تا گرفتاری‌ها برطرف شود.

این فعال قرآنی در رابطه با سختی‌ها و مشکلات دانش‌آموختگان قرآنی اظهار کرد: با گذشت زمان و افزایش تعداد شرکت‌کنندگان رفت و آمد برای بسیاری از آنها سخت شد تصمیم گرفتیم که هر محله یک جلسه قرآن و ختم صلوات را برگزار کند و این امر ادامه داشت تا جاییکه در حال حاضر بیش از 10 محله این جلسات را برگزار می‌کنند.

وی با بیان اینکه تلاوت و تمسک به کلام وحی تأثیرات مثبتی در تحکیم بنیان خانواده دارد، اضافه کرد: وقتی که خانواده‌ای قرآنی باشد و تلاوت روزانه داشته باشند، قطعاً سایر بستگان نیز به سمت این مصحف شریف گرایش خواهند داشت و این چرخه تا نسل‌های بعد ادامه خواهد داشت.

شادمان ضرورت عمل به دستورات الهی در خانواده‌ها به ویژه در بین نوجوانان و جوانان را مورد تأکید قرار داد و افزود: مسلمان واقعی باید در راه قرآن گام بردارد، نه یک قدم عقب‌تر و نه یک قدم پیش‌تر. راه سعادت انسان در مسیر قرآن و اهل‌بیت(ع) ترسیم شده است و باید این مسیر به درستی تبیین شود.

این بانوی قرآنی با اشاره به شناسنامه‌دار شدن جلسات خانگی قرآن، بیان کرد: برپایی جلسات قرآن کار هر فردی نیست، چراکه باید به صورت کارشناسی شده و با استفاده از مربیان حاذق و متخصص اداره شود. اگر این محافل شناسنامه‌دار و سطح‌بندی شده و مورد حمایت مادی و معنوی قرار گیرند، قطعاً در ایجاد جریان‌سازی قرآنی اثرگذار خواهد بود.

فاطمه زیور، یکی از شرکت‌کنندگان جلسات قرآن، برکات قرآن را توصیف‌ناپذیر دانست و تصریح کرد: حدود 25 سال است که در جلسات قرآن شرکت می‌کنم، اوایل به دلیل اینکه سواد خواندن و نوشتن نداشتم فقط صلوات ختم می‌کردم، اما امروز قادرم قرآن را بدون اشکال و بسیار روان تلاوت کنم.

مریم حاجیلو، خواهر شهید حسین حاجیلو، نیز گفت: شهدا جان خود برای قرآن دادند و وظیفه ما این است که از ارزش‌ها و آرمان آنان دفاع کنیم. مقام معظم رهبری بارها در مورد آثار و برکات جلسات خانگی قرآن و روضه‌های خانگی تأکیداتی داشتند، تکرار این موارد از سوی ایشان بیانگر این است که مسئولان به وظایف و مسئولیت‌های خود اشراف کامل ندارند و لازم است در این امر دقت نظر بیشتری اعمال کنند.

انتهای پیام
captcha