دهیاری‌ها و ساختمان‌های بلااستفاده روستایی در خدمت خانه‌های قرآنی
کد خبر: 4058739
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۴

دهیاری‌ها و ساختمان‌های بلااستفاده روستایی در خدمت خانه‌های قرآنی

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی با تأکید بر هم‌افزایی هرچه ببشتر دستگاه‌ها و ادارات متولی قرآن، اظهار کرد: با همکاری مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قرار بر این است که ساختمان‌های دهیاری و ساختمان‌های بلااستفاده روستایی در اختیار خانه‌های قرآنی روستایی قرار گیرند.

حجت  الاسلام جواد فراهانی، رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی مرکزی

حجت‌الاسلام جواد فراهانی، رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی، در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، با اشاره به تشکیل گروه‌های جهادی قرآنی در استان، اظهار کرد: تفاهم‌نامه‌ای با بسیج سازندگی و بسیج مستضعفین به امضا رسیده است که گروه‌های قرآنی بتوانند در قالب گروه‌های جهادی فعالیت داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه تا رسیدن به نتیجه مطلوب در تشکیل گروه‌های جهادی قرآنی فاصله داریم، ادامه داد: گروه‌های جهادی باید موضوع محور باشند و زیرساخت‌های لازم جهت انجام این کار در حال آماده شدن است. کارگروه بخش مفاهیم، رسانه‌ای، آموزشی شکل گرفته است، اما نیازمندیم تا این کارگروه‌ها علاوه بر قوی‌تر شدن، نقشه راهی برای ادامه مسیر آنان ترسیم شود تا کارگروه‌ها بتوانند در قالب گروه‌های جهادی فعالیت خود را آغاز کنند.

فراهانی در ادامه توضیحات خود گفت: اقدامات مطالعاتی، زیرساختی و صحبت‌های اولیه در خصوص فعالیت گروه‌های جهادی قرآنی صورت گرفته است و افراد پای کار هستند، امروز 28 نفر از فعالان جامعه هدف فعال در مراکز قرآنی با اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی به طور مستقیم فعالیت دارند و با در نظر گرفتن تمام مفاد و شرایط کار جهادی در این مسیر گام برمی‌دارند.

فراهانی در رابطه با برگزاری شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی در استان، گفت: یکی از اولویت‌های اداره کل تبلیغات اسلامی اتحاد و هم‌افزایی هرچه بیشتر و بهتر با دستگاه‌های متولی امور قرآنی است در این فضا نیز اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است و نشست‌های مختلفی نیز در این رابطه برگزار شد. برگزاری این شورای قرآنی در استان مطالبه ما و فعالان قرآنی است که در گردهمایی قاریان و حافظان از استاندار درخواست شد، استاندار نیز انجام این امر را به مدیرکل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری سپرد.

وی ادامه داد: پس از برگزاری گردهمایی جلسه‌ای با حضور دکتر جعفری، مدیرکل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری برگزار شد و در این جلسه مقرر شد تا ادارات و دستگاه‌های متولی قرآن از جمله اداره امور قرآنی اداره کل اوقاف، فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری و شورای شهر ساز و کاری برای انجام کار مشترک در سطح اراک و استان تعریف و برنامه‌ریزی کنند.

فراهانی از انجام اقدامات و فعالیت‌های قرآنی با مشارکت سایر دستگاه‌ها ابراز خرسندی کرد و با تأکید براینکه گام بزرگی در حال برداشته شدن است، اظهار کرد: در سایه هم‌افزایی و اتحاد بیشتر می‌توان کارها را با قدرت پیش برد و به اهداف تعریف شده نزدیک‌تر شد.

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اضافه کرد: در راستای پرهیز از موازی‌کاری کار با ارشاد آغاز شده و بیش از 90 درصد اشتراک نظر داشتیم که یکی از این امور تشکیل بانک جامع فعالان قرآنی است که به زودی اخبار تکمیلی منتشر می‌شود. قدم اول و اصلی برای اتحاد هرچه بیشتر دستگاه‌های قرآنی برداشته شده است و امید است در این ماه آینده شاهد اتفاقات خوب قرآنی باشیم.

نبود مکان مناسب دلیل اصلی تعطیلی مراکز قرآنی

وی همچنین نبود مکان و فضای مناسب جهت تشکیل دوره‌های آموزش قرآن برای مؤسسات و خانه‌های قرآنی را یکی از دلایل اصلی غیرفعال شدن و تعطیلی برشمرد و ادامه داد: متأسفانه عمده مشکل مراکز قرآنی نبود مکان مناسب است. با توجه به اینکه اداره کل تبلیغات اسلامی متولی و مدیریت مساجد را برعهده گرفته است؛ از این رو ورود جامعه فعال قرآنی به هیئت امنای مساجد یکی از برنامه‌های اصلی است که در دستور کار قرار دارد.

فراهانی گفت: زیرساخت‌های لازم جهت ورود فعالان قرآنی به هیئت امنای مساجد فراهم است و فراخوان دعوت از فعالان این حوزه نیز اعلام شده است. با ورود جامعه هدف به مساجد زیرساخت‌های لازم جهت استفاده از این اماکن مذهبی برای استقرار مؤسسات و خانه‌های قرآنی میسّر خواهد شد. از هیئت امنای مساجد و مدیران مؤسسات خواهش داریم اگر مشاهده می‌کنند ظرفیتی در آن مکان برای فعالیت قرآنی وجود دارد اعلام کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: ما آمادگی داریم اگر مدیر مؤسسه یا خانه قرآنی شهری ظرفیت مسجدی را برای ادامه فعالیت‌های خود کافی می‌بیند به ما اعلام کند تا رایزنی‌های لازم انجام شود. طبق سند مدیریت مساجد، هر مسجد باید دارالقرآن داشته باشد و به پایگاه قوی برای توسعه فرهنگ قرآنی تبدیل شود.

وی در رابطه با فعالیت خانه قرآنی روستایی نیز گفت: با همکاری مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی قرار بر این است که ساختمان‌های دهیاری و ساختمان‌های بلااستفاده روستایی طی تفاهم نامه‌ای در اختیار خانه‌های قرآنی روستایی قرار گیرد تا این مشکل در روستاها نیز برطرف شود.

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان در پایان نداشتن برنامه و نبود حمایت‌ها را از دیگر عوامل تعطیلی مراکز قرآنی در شهرها و روستاها دانست و از تشکیل قرارگاه قرآنی برای رفع مشکلات در این حوزه خبر داد و افزود: قرارگاه قرآنی با همکاری سایر ادارات در حال راه‌اندازی است تا از انجام هرگونه موازی‌کاری پرهیز شود. قرار بر این است تا تمام فعالیت‌ها در قالب قرارگاه صورت گیرد و هیچ‌یک از ادارات خود تصدی‌گری نکنند و کارها به خانه‌های قرآنی و مؤسسات واگذار شود و دستگاه‌ها نقش نظارتی داشته باشند تا نظام توزیع عادلانه‌ای در این رابطه برقرار شود.

انتهای پیام
captcha