موفقیت دانشمندان استان مرکزی در تولید واکسن سالک
کد خبر: 4059863
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۹

موفقیت دانشمندان استان مرکزی در تولید واکسن سالک

استاندار مرکزی با اشاره به خطرناک بودن بیماری سالک، اظهار کرد: امروز تولید واکسن بیماری سالک توسط دانشمندان استان مرکزی خبری خوش است که افتخار بزرگی برای سرزمین آفتاب محسوب می‌شود.

فرزاد مخلص الائمه، استاندار مرکزی

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، فرزاد مخلص‌الائمه، استاندار مرکزی، امروز، 5 خرداد در کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده که در سالن جلسات استانداری این استان، به بیماری سالک اشاره و این بیماری را بیماری خطرناک توصیف کرد و افزود: متأسفانه بیش از ۳۵۰ میلیون نفر در معرض خطر این بیماری هستند و ایران هم در معرض خطر است که باید اقدامات کنترلی با جدیت دنبال شود.

وی تصریح کرد: امروز تولید واکسن بیماری سالک توسط دانشمندان استان مرکزی خبری خوش است. تولید این واکسن از سوی دانشمندان و محققان استان در دستور کار قرار گرفته که افتخار بزرگی برای سرزمین آفتاب محسوب می‌شود.

مخلص‌الائمه بیان کرد: با توجه به خطرات بیماری سالک، تولید واکسن این بیماری دارای اهمیت بوده و در پیشگیری این بیماری نقش بسیار مهم دارد، همان‌طور که ایران اسلامی توانست در تولید واکسن کرونا موفقیت‌های بزرگی کسب کند در تولید واکسن سالک نیز می‌تواند سرآمد باشد و بار دیگر توانایی و ظرفیت نخبگان داخلی را به منصه ظهور رساند.

وی ادامه داد: این بیماری در مناطقی شیوع پیدا می‌کند که بهداشت کمتر مورد توجه قرار دارد و انتقال آن با نیش پشه به انسان صورت می‌گیرد و تا وارد شدن واکسن سالک به مجموعه درمان لازم است اقدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای مورد توجه متولیان بهداشت و درمان باشد. متاسفانه این بیماری در برخی شهرهای استان شیوع پیدا کرده است که ساوه یکی از آنان است.

این مقام مسئول اضافه کرد: در این راستا کمیساریای سازمان ملل در امور پناهندگان اعتبارات چشمگیری برای ایجاد فاضلاب مهمانسرای «شهید ناصری» ساوه که بزرگترین محل زندگی مهاجران افغانستانی است با هدف جلوگیری از بیماری‌ها به ویژه سالک در نظر گرفته که عملیات اجرایی آن به زودی شروع خواهد شد.

مخلص‌الائمه گفت: تأمین فاضلاب روستایی مستلزم منابع مالی زیاد است و برای رفع مشکلات روستاهایی که آب آشامیدنی مناسب ندارند در سفر استانی پیشنهاد ایجاد شبکه فاضلاب مطرح خواهد شد. متاسفانه محدودیت مالی باعث شده تا دهیاران در روستاها برای ارایه خدمات آب سالم همکاری مناسبی نداشته باشند، اما در مجموع دهیاری‌های استان با استانداری و دستگاه‌های اجرایی همکاری رضایت بخشی دارند.

مخلص الائمه در خصوص وضعیت جمعیت استان نیز گفت: متأسفانه وضعیت استان در جمعیت خوب نیست و استان ما سومین یا چهارمین استانی است که روند جمعیتی آن با شیب تند کاهش یافته است. قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان مرکزی تشکیل شده و اجرای قانون حمایت از خانواده هدف اصلی برنامه قرارگاه جمعیتی است.

وی با بیان اینکه لازم است جوانی جمعیت مبنای اصلی همه دستگاه‌های اجرایی باشد، اظهار کرد: روند کاهش جمعیت در بسیاری از کشورها به یک مسئله مهم تبدیل شده و در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت پیش‌بینی‌های خوبی برای افزایش جمعیت در نظر گرفته شده است.

استاندار مرکزی در پایان ضرورت فرهنگ‌سازی در جهت کاهش جمعیت را امری مهم تلقی کرد و افزود: باید از مقوله فرهنگ‌سازی در افزایش جمعیت استفاده شود و خانواده‌ها را به داشتن فرزند بیشتر ترغیب کرد.

انتهای پیام
captcha