حضور 3 هزار زندانی در کلاس‌های آموزش قرآن
کد خبر: 4068081
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۵

حضور 3 هزار زندانی در کلاس‌های آموزش قرآن

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان مرکزی با اشاره به فعالیت 17 روحانی در زندان‌های استان، اظهار کرد: 3 هزار نفر از زندانیان استان از کلاس‌های آموزش قرآن استفاده می‌کنند.

علی اسلام خواه، مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان مرکزی

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، علی اسلام‌خواه، مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان مرکزی، امروز، 11 تیر در نشست مطبوعاتی که به منظور تشریح برنامه‌های این اداره کل در دادگستری کل استان برگزار شد، بازاجتماعی شدن زندانیان را مورد تأکید قرار داد و افزود: در راستای بازگشت مددجویان زندانی به خانواده اولویت‌ها برنامه‌ها منطبق با احکام دینی، مذهبی و قرآنی در دستور کار قرار گرفته است که برنامه‌های این حوزه سال 1400 نسبت به سال 99، 67 درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی از فعالیت 17 روحانی طرف قرارداد با اداره کل زندان‌های استان خبر داد و با اشاره به اینکه 3هزار زندانی در بخش‌های درک مفاهیم، تفسیر، روخوانی و حفظ مشغول به آموزش هستند، اظهار کرد: به منظور آموزش نیز اقداماتی در سطح نهضت سوادآموزی تا دانشگاه با همکاری وزارت آموزش و پرورش صورت گرفته است. در حال حاضر ۳۰۰ مددجو در حوزه تحصیلی آموزش‌های لازم را دریافت کرده و بیش از ۲ هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی سطح شهر هستند.

اسلام‌خواه در تشریح سایر فعالیت‌های این اداره کل در استان، گفت: زندانیان در بخش ورزش نیز فعالیت‌های خوبی داشته و در در رقابت‌های استانی و کشوری حضور دارند. در بخش هنری نیز مددجویان استان توانستند در جشنواره تئاتر قزوین رتبه کشوری کسب کنند.

وی مهارت‌آموزی را یکی از مؤلفه‌های توانمندسازی مددجویان بیان و تصریح کرد: رشد مهارتی جامعه هدف در سال 1400 نسبت به سال 99 با رشد 75 درصدی رو به رو بوده است و استان رتبه نخست حرفه‌آموزی در سطح کشور را کسب کرده است. در حوزه ساخت‌و‌سازها نیز از زندانیان داوطلب و آموزش دیده استفاده می‌شود.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان گفت: تقریباً ۲۰ رشته شغلی و کارگاه در سطح استان تعریف شده‌اند که از سوی کارآفرینان ایجاد شده و برخی مددجویان در این کارگاه‌ها فعالیت دارند. 60 درصد زندانیان شاغل در حوزه‌های مختلف هستند که امید است این رقم افزایش یابد.

اسلام‌خواه با بیان اینکه دادرسی در زندان ۱۰۰ درصد الکترونیکی انجام شده و نیازی به اعزام زندانی مگر در مواقع خاص به مراجع قضایی نیست، به برنامه‌های در دستور کار در رابطه با وام‌های خوداشتغالی اشاره و ادامه داد: سال گذشته تقریباً یک میلیارد تومان وام خوداشتغالی به ۴ نفر از زندانیان و ۵۰۰ میلیون تومان به کارآفرینان پرداخت شده است. کارآفرینانی که امسال کارآفرینی داشته باشند، از پرداخت مالیات معاف هستند.

وی با اشاره به صدور 23هزار پابندالکترونیکی در کشور، سهم استان از این رقم را 210 پابند اعلام کرد و افزود: در تمامی زندان‌های استان دفتر خدمات قضایی تأسیس و تمامی مکاتبات در این حوزه از طریق دفاتر مستقر در زندان انجام می‌شود. همچنین فعالیت در حوزه کاهش آسیب رفتارهای پرخطر نیز در قالب خدمات روانشناسی و پزشکی انجام می‌شود.

اسلام‌خواه بیان کرد: برای 17 نفر از مجرمان با اتهام قتل با تلاش شورای حل اختلاف، رضایت اولیای دم جلب و ۲۳۷ نفر از زندانیان که بیشتر جرائم غیرعمد بوده‌اند نیز آزاد شدند. سال 1400 از طریق انجمن و مرکز خدمات اجتماعی مبلغ ۴۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کمک جمع‌آوری شده است.

وی ادامه داد: امسال ۳۰۱ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد توسط ستاد دیه به مبلغ ۶۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شده‌اند که در این راستا ۹ میلیارد و نیم شکایت شاکی، ۴ میلیارد تومان پرداختی زندانی، ۴۱ میلیارد اعسار و تقسیط و ۴ میلیارد از سوی ستاد دیه پرداخت شد.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان در پایان به تشریح فعالیت‌های صورت گرفته در بخش خانواده مددجویان نیز پرداخت و افزود: سال گذشته ۳۱۴۳ بسته حمایتی به ارزش یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان، ۴۵۰ میلیون تومان به صورت نقدی از سوی انجمن حمایت از خانواده زندانیان به این خانواده‌ها کمک شده است. همچنین سال گذشته در مجموع این انجمن ۸۷ میلیارد و ۳۴۷ میلیون تومان به جامعه هدف کمک کردند.

انتهای پیام
captcha