تغییر سبک زندگی؛ مانع تحقق ازدواج آسان
کد خبر: 4068169
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۷

تغییر سبک زندگی؛ مانع تحقق ازدواج آسان

مسئول فرهنگی آستان مقدس امامزاده سید اسحاق(ع) ساوه با بیان اینکه ازدواج آسان حلقه مفقوده‌ای است که کمتر به آن پرداخته می‌شود گفت: زندگی به سبک مدرنیته بلای خانمان‌سوزی است که به جان جوانان افتاده و باعث شده ازدواج آسان به سختی محقق شود.

حجت الاسلام عمران فضل اللهی، مبلغ دینی

حجت‌الاسلام عمران فضل‌اللهی، مبلغ دینی و مسئول فرهنگی آستان مقدس امامزاده سید اسحاق(ع) ساوه، در حاشیه برگزاری مراسم جشن ازدواج زوجین جوانی ساوجی، در گفت‌وگو با ایکنا از استان مرکزی، گفت: از دیرباز تاکنون خانواده یکی از بهترین پناهگاه‌ها و شایسته‌ترین کانون‌ها برای تبلور سکون و اطمینان است و باید در همه حال قدردان این نعمت الهی باشیم.

وی ضرورت رعایت معیارهای اسلامی و قرآنی در تشکیل خانواده را مورد توجه قرار داد و افزود: رعایت موازین الهی در زندگی از بروز هرگونه تنش و ناسازگاری در زندگی جلوگیری می‌کند. موفقیت در ازدواج رویدادی اجتماعی، زیستی و فرهنگی بوده و لازم است مسئولان  و والدین نسبت به این امر مهم اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

فضل‌اللهی به وجه‌تمایز ساختار ازدواج در جوامع مختلف اشاره و تصریح کرد: سبک ندگی و نظام فرهنگی تمامی جوامع با یکدیگر متفاوت است و همین عامل باعث شده است که روش‌های خاصی برای ازدواج و تشکیل خانواده به وجود آید. داشتن نظام فرهنگی اسلامی در ساختار ازدواج برای مسلمانان حائز اهمیت است؛ چراکه براین باورند ازدواج سالم دارای برکات معنوی، تربیتی و اجتماعی بسیاری است که نتیجه آن در اجتماع متبلور می‌شود.

وی با تأکید براینکه ازدواج علاوه بر آرامش روانی و روحی، تکامل اجتماعی را به دنبال داشته و به رشد و شکوفایی استعدادهای درونی و نهفته انسان منتج می‌شود، ادامه داد: آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی بیان کرده است: «بعد از ازدواج شخصیت انسان تبدیل به شخصیت اجتماعی می‌شود و خود را مسئول حفظ همسر و آبروی خانواده و تأمین وسایل زندگی فرزندان می‌بیند. به همین دلیل تمام ابتکار و استعداد خود را به کار می‌گیرد و از ظرفیت‌های وجودی خود کمال استفاده را می‌برد و به بالندگی بیشتری نایل می‌شود».

نگاه به ازدواج تربیتی و روان‌شناختی باشد

این مبلغ دینی با اشاره به اینکه ازدواج و تشکیل خانواده به سلامت مردم و در ادامه به ایجاد امنیت اجتماعی و فکری و کاهش بزهکاری در جامعه منتج می‌شود، بیان کرد: نگاه به کارکرد ازدواج باید تربیتی و روان‌شناختی باشد و اسلام به ابعاد مهمی چون روان‌شناختی و بعد معرفتی این سنت الهی توجه ویژه دارد. امروز به دلایل مختلف همچون فضاهای مسموم در فضای مجازی ازدواج جوانان با مشکلات متعدد رو به رو شده است می‌طلبد مسئولان و مبلغان دینی در این زمینه برنامه‌ریزی کنند.

فضل‌اللهی با بیان اینکه باید بدانیم از ازدواج چه می‌خواهیم، ادامه داد: درک این مطلب برای جوانان راحت نیست و هدف اصلی از انجام این سنت حسنه را نمی‌دانند؛ از این رو پس از ازدواج سطح انتظاراتی بالا دارند و این مهم به ایجاد تنش در زندگی منتج خواهد شد. تغییر معیارهای زندگی در سال‌های اخیر روی دیگری از ازدواج را نشان داده است که ممکن است به جدایی یا طلاق عاطفی و بروز مشکلات بعدی در زندگی بیانجامد.

وی ضرورت تحقق ازدواج آسان با در نظر گرفتن معیارهای اسلامی را مورد تأکید قرار داد و افزود: بسیار لازم است برای تحکیم بنیان خانواده با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، دختران جوان سطح توقع خود را از فرد مقابل پایین آورند. بدون توجه به شرایط نمی‌توان پیش رفت، باید برای داشتن زندگی مطلوب در سایه آرامش ه طرف سطح انتظارات خود را از یکدیگر کاهش دهند.

فضل‌اللهی به وظایف مسئولان در قبال ازدواج آسان اشاره و ادامه داد: اشتغال و مسکن قصه پرغصه جوانان برای ازدواج است و نبود شغل مناسب و سیر صعودی فزاینده مسکن و اقلام زندگی باعث شده است که جوانان به ازدواج روی خوش نشان ندهند. اگر هم دل به دریا زده و ازدواج کنند با مشکلات بسیار مواجه می‌شوند. بسیار مهم است مسئولان این دو مانع اصلی ازدواج را برطرف کنند.

این مبلغ دینی در پایان با اشاره به اینکه ازدواج آسان حلقه مفقوده‌ای است که کمتر به آن پرداخته می‌شود و در این زمینه باید فرهنگ‌سازی کرد، افزود: متأسفانه چشم وهم‌چشمی باعث شده است که از ازدواج آسان و به سبک اهل‌بیت(ع) فاصله بگیریم. داشتن زندگی لاکچری یا به سبک مدرنیته بلای خانمان‌سوزی است که به جان جوانان افتاده و باعث شده ازدواج آسان به سختی محقق شود، رسالت ما و مسئولان این است که نگاه جوانان به زندگی، مطالبات و انتظارات آنان را تغییر دهیم. متأسفانه متمولان جامعه از ازدواج پرهیز دارند و آمار ازدواج بیشتر در سایر اقشار اتفاق می‌افتد.

انتهای پیام
captcha