ایده‌های قرآنی با هم‌فکری قرآن‌پژوهان همراه باشد
کد خبر: 4068643
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۰

ایده‌های قرآنی با هم‌فکری قرآن‌پژوهان همراه باشد

رئیس مجمع قرآنیان اراک با اشاره به اینکه کلان‌نگری در ارائه ایده‌های قرآنی بسیار مهم است، گفت: تبیین محورهای قرآن باید با هم‌فکری و همراهی قرآن‌پژوهان و اندیشمندان این حوزه صورت گیرد.

علی شیخی مهرآبادی، رئیس مجمع قرآنیان اراک

علی شیخی‌مهرآبادی، رئیس مجمع قرآنیان اراک، در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، با اشاره به اینکه اجرای طرح «ایده‌های قرآنی» فرصت مناسبی را در اختیار جوانان و ایده‌پردازان قرآنی قرار داد، افزود: جوانان باید برای ارائه طرح‌های خود شجاعت به خرج دهند و بدون ترس از داوری ایده خود را مطرح کنند. شاید در گام اول با شکست مواجه شوند، اما این امر می‌تواند سرآغازی برای ارائه ایده‌های بهتر باشد.

وی با بیان اینکه ایده‌پردازی مستلزم آموزش است و این رسالت بر دوش متولیان امر فرهنگی و قرآنی است، ادامه داد: ایده‌های قرآنی باید از پختگی و استاندارد لازم برای اجرا برخوردار باشند. بدون شک ایده در نگاه اول خام ست؛ چراکه ممکن است ایده‌پردازان تجربه کافی نداشته باشند، اما می‌توان با تفکر بیشتر  و ایجاد تغییراتی آن را به طرحی قابل اجرا تبدیل کرد.

شیخی اضافه کرد: در طرح‌های قرآنی مناسبتی همچون اوقات فراغت دانش‌آموزان باید به همه ابعاد توجه شود. پرداختن صرف به ایده در این ایام کافی  نیست؛ زیرا طرح باید با نشاط و طراوت همراه باشد تا به خروجی مطلوب منتج شود. نیازسنجی و شناخت مخاطب و نیاز او به ارائه ایده‌های بهتر می‌انجامد.

ایده‌های قرآنی اوقات فراغت مخاطب‌پسند باشد

وی بیان کرد: برای اوقات فراغت باید طرح‌هایی ارائه شود که مخاطب‌پسند بوده و برای جامعه هدف جذاب باشند. طرح‌ها در این ایام نباید فقط برای نوجوانان طراحی شود، بلکه اگر قرار بر این است طرحی برای قشر نوجوان مطرح باشد بهتر است با مشارکت خانواده‌ها صورت گیرد.

مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت «نسیم اختران قرآنی» اراک با اشاره به اینکه پرداختن به موضوع قرآن و جامعه و حتی تبیین محورهای مختص به این مصحف شریف باید با هم‌فکری و همراهی قرآن‌پژوهان و اندیشمندان این حوزه صورت گیرد، افزود: کلان‌نگری در ارائه ایده‌های قرآنی بسیار مهم است. ایده‌پرداز در طرح خود باید به مسائل و نیازهای فرهنگی، اخلاقی، اقتصادی و اجتماعی توجه داشته باشد.

شیخی اظهار کرد: طرح‌های اجرایی بهتر است عمومیت داشته و فقط محدود به عده‌ای خاص همچون قاریان و حافظان و در مجموع خانواده قرآنیان نباشد. ما از سوی دشمن در معرض توطئه هستیم و باید با ارائه برنامه‌های جذاب در حوزه قرآن در مقابل آنان ایستادگی کنیم و انجام این کار راحت نیست؛ چراکه دشمن برای رسیدن به مقاصد شوم خود از همه توان مالی و فکری خود استفاده می‌کند و می‌طلبد ما نیز از همه توان و ظرفیت برای توسعه فرهنگ قرآن سرمایه‌گذاری کنیم.

جای خالی ایده‌های قرآنی ویژه بانوان

وی ادامه داد: تجربه ثابت کرده است اجرای طرح‌های اردویی در اوقات فراغت به غنی‌سازی این ایام کمک می‌کند. اردوها باید دربرگیرنده ابعاد مختلف تفریحی، زیارتی، آموزشی، ورزشی باشند و متأسفانه جای این طرح‌ها در استان خالی است. همچنین بهتر است در ارائه طرح، ایده‌هایی مختص به بانوان و دختران نوجوان و نوجوان نیز تعریف شود و ایده‌پردازان در این طرح‌نامه به این موارد نپرداخته بودند.

شیخی با بیان اینکه فراخوان ارائه ایده‌های قرآنی باید به هنگام باشد تا افراد فرصت تحقیق و مشاوره داشته باشند، اظهار کرد: بسیاری از ایده‌پردازان در این طرح‌نامه شرکت نکرده بودند، شاید یکی از دلایل عدم اعتماد به حمایت طرح باشد، اگر مسئولان طبق قول‌های خود از طرح‌ها حمیت کنند، قطعاً در فراخوان‌های دیگر افراد بیشتری شرکت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه ایکنا تنها بازوی جامعه قرآنی استان است و در همه حال یار و یاور ما در انعکاس برنامه‌ها است، از فعالیت ضعیف صدا‌و‌سیما در انتشار اخبار و فعالیت‌های قرآنی انتقاد کرد و افزود: اگر صدا‌و‌سیما و ایکنا کنار هم بتوانند به ترویج انتشار اخبار قرآنی بپردازند قطعاً اتفاقات خوبی را در سطح جامعه شاهد خواهیم بود.

رئیس مجمع قرآنیان اراک در پایان از هم‌افزایی دستگاه‌های قرآنی در چندماهه اخیر تقدیر کرد و افزود: در سایه تعامل می‌توان کارهای فراوانی کرد و به برنامه‌های سطحی محدود نشد. برای اشاعه فرهنگ قرآن باید با سازماندهی و نظارت به همه اختیار کار کردن دهیم. اگر ضعفی وجود دارد به دلیل قشری عمل کردن است، باید از قشری عمل کردن در فعالیت‌های قرآنی پرهیز شود.

انتهای پیام
captcha