تشکل‌های قرآنی از ساماندهی یکپارچه برخوردار نیستند
کد خبر: 4088838
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۵
بررسی وضعیت مسابقات قرآن اوقاف از نگاه داوران و متسابقان / ۱۹

تشکل‌های قرآنی از ساماندهی یکپارچه برخوردار نیستند

مسعود شریفی، شرکت‌کننده در مسابقات قرآن اوقاف استان مرکزی، ارتقای سطح قاریان شرکت‌کننده در مسابقات را نتیجه برنامه‌ریزی و تمرین مستمر دانست و گفت: در استان تشکل‌های قرآنی در حال فعالیت هستند که از ساماندهی یکپارچه برخوردار نیستند.

مسعود شریفی، قاری

مسعود شریفی، قاری و شرکت‌کننده در مسابقات قرآن اوقاف استان مرکزی در رشته تحقیق، در گفت‌وگو با ایکنا از استان مرکزی، با اشاره به کم‌فروغ بودن مسابقات قرآن نسبت به سال‌های گذشته، گفت: پیشکسوتان در کنار جوانان شرکت می‌کردند و همین عامل باعث قوت قلب برای شرکت‌کنندگان بود، اما متأسفانه شاهدیم که جوانان شرکت نمی‌کنند.

شریفی تبلیغات رسانه‌ای در خصوص اطلاع‌رسانی و تشریفات برگزاری چهل و پنجمین دوره مسابقات از سوی اداره امور قرآنی اوقاف استان را مطلوب توصیف کرد و گفت: هرچه فعالیت در حوزه قرآن انجام شود، بازهم جای کار دارد؛ چراکه انتظارات علاوه بر توسعه فعالیت‌ها از سوی مسئولان از جامعه قرآنی برای شرکت در مسابقات نیز بیشتر از آن چیزی است که شاهد هستیم.


بیشتر بخوانید


وی در ادامه افزود: تعداد ثبت‌نام‌شدگان از لحاظ آماری نسبت به سال‌های گذشته قابل توجه‌تر بود و این تعداد نوید مسابقاتی پرشورتر و پرهیجان‌تری را می‌داد، اما متأسفانه تعداد شرکت‌کنندگان در این رویداد مهم قرآنی توقعات را برآورد نکرد. از نظر کیفی نیز برگزاری مسابقات سطح بهتری نسبت به سال‌های گذشته داشت. متسابقان در رشته‌های تحقیق و ترتیل آماده‌تر از سال‌های قبل بودند که این امر مورد رضایت داوران نیز بود، اما عدم آمادگی در برخی از حفاظ حس می‌شد.

شریفی ارتقای سطح قاریان شرکت‌کننده در مسابقات را نتیجه برنامه‌ریزی و تمرین مستمر دانست و بیان کرد: متأسفانه شیوع کرونا و تعطیلی جلسات قرآنی باعث شد تا قاریان با اُفت سطح کیفی مواجه باشند، اما با کاهش همه‌گیری بیماری جلسات جانی دوباره گرفت و نتیجه آن را در ارتقای سطح کیفی مسابقات شاهد هستیم.

وی ضرورت برقراری اتحاد و وحدت بین جامعه قرآنی در راستای تربیت نیروهای بااستعداد را مورد توجه قرار داد و گفت: استعداد نوجوانان استان مرکزی مورد توجه اساتید بزرگ قرآنی کشوری و بین‌المللی همچون استاد ابوالقاسمی است، اما متأسفانه این استعدادها تا حدودی به حال خود رها شدند. درصورتیکه اگر به استعدادها بها داده شود و مورد آموزش تخصصی قرار گیرند، قطعاً شاهد تحولات بسیار خوبی در استان خواهیم بود.

شریفی با انتقاد از عدم بهره‌مندی ظرفیت‌های استان در آموزش و مسابقات، ضرورت ایجاد نهاد یا سازمانی مستقل و مردم‌پایه به منظور توسعه و پیگیری فعالیت‌های قرآنی در بخش‌های مختلف را مورد توجه قرار داد و افزود: راه‌اندازی این نهاد به ایجاد همدلی جامعه قرآنی کمک بسیاری می‌کند. شاهدیم این اتفاق سال‌های اخیر در هیئت‌های مذهبی رخ داد و تجمعات به صورت یکپارچه در ایام عزاداری محرم و صفر انجام می‌شود، اما متأسفانه در جامعه قرآنی هنوز این اتفاق نیفتاده است.

وی تشکیل تشکل‌های قرآنی در سطح شهر اراک و سایر شهرستان‌ها را به فال نیک گرفت و اضافه کرد: تشکل‌های قرآنی کوچک در سطح استان با وجود اینکه فعالیت‌های خوبی دارند، اما این اقدامات پراکنده است و از سازماندهی خوب و یکپارچه‌ای برخوردار نیستند. راز موفقیت تشکل‌های قرآنی این است که وابستگی به اداره یا سازمانی نداشته باشند و از جنس مردم باشند.

شریفی در پایان به فعالیت‌های قرآنی در فضای مجازی اشاره و ادامه داد: فعالیت در این بخش با هدف جلوگیری از دور شدن قرآنیان می‌تواند تا حدی حوزه آموزش را پوشش دهد، اما این فضا محل خوبی برای ارائه نیست، قاری باید در فضای حضوری قرار گیرد تا بتواند استعداد خود را بروز داده و اشکالاتش را برطرف کند.

انتهای پیام
captcha