تأکید بر ضرورت تشکیل موسسه جهانی زکات از سوی ولیعهد پیشین اردن
کد خبر: 4006830
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۴

تأکید بر ضرورت تشکیل موسسه جهانی زکات از سوی ولیعهد پیشین اردن

ولیعهد پیشین اردن در سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی بر ضرورت تشکیل موسسه جهانی زکات برای از بین بردن فقر تأکید کرد.

تأکید بر ضرورت تشکیل موسسه جهانی زکات از سوی ولیعهد پیشین اردنبه گزارش ایکنا؛ به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حسن بن طلال؛ ولیعهد پیشین اردن در سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی تصریح کرد: گرامیداشت میلاد پیامبر(ص) ما را متذکر شیوه پیامبر(ص) در پذیرش اختلافات و احترام به آرای دیگران می‌شود.

وی با بیان اینکه میلیون‌ها مسلمان از پیامدهای جنگ، درگیری و انواع بلاها رنج می‌برند، تصریح کرد: همین امر ما را بر آن می‌دارد تا به دنبال پاسخی برای چالش‌های موجود در برابر ملت‌های متضرر باشیم تا کرامت انسانی به عنوان یکی از حقوق اساسی آنها مصون نگه داشته شود.

بن طلال با اشاره به این که کشورهای غربی همه ساله در راستای سرمایه‌گذاری انسانی صدها هزار نفر از پناهندگان و آوارگان عرب و مسلمان را از ملیت‌ها، ادیان و مذاهب مختلف می‌پذیرند، این سوال را مطرح کرد که آیا ما باید در برابر از دست دادن سرمایه انسانی خود و تنوع دینی و فرهنگیمان که وجه تمایز تمدن و منطقمان است، سکوت کنیم؟

وی تأکید کرد: ما امروز نیازمند همکاری‌های مشترک و هماهنگی در همه زمینه‌ها برای پایان دادن به رنج‌ها و کاهش آثار بحران‌ها بر میلیون‌‌ها مسلمان هستیم.

بن طلال با اشاره به نقش مهم زکات در از بین بردن فقر و نیاز در جامعه اسلامی به طور اخص و همه جهان به طور اعم، اظهار داشت: بار دیگر بر لزوم تشکیل موسسه جهانی زکات تأکید می‌کنم.

وی در ارتباط با مسئله وحدت و دوری از تفرقه و درگیری خاطرنشان کرد: وحدت یک امر مرحله‌ای و عارضی در اندیشه اسلامی نیست بلکه یک هدف کلی است که تعالیم اسلامی بر آن تاکید دارند.

وی با اشاره به آیه 92 سوره انبیاء که می‌فرماید: «إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ: اين است امت‏ شما كه امتى يگانه است و منم پروردگار شما پس مرا بپرستيد» تصریح کرد: علامه سید‌محمد حسین طباطبائی در تفسیر این آیه بیان می‌کند مقصود از "امة" نوع بشریت است.

ولیعهد پیشین اردن در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که اختلاف میان مذاهب اسلامی در همه تاریخ وجود داشته است، تاکید کرد: نباید تنوع مذهبی و اختلاف مکاتب فکری به درگیری منجر شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از کرسی یونسکو در دانشگاه کوفه که به توسعه گفتمان بین ادیان در جهان اسلام اهتمام ورزیده و برای ارائه شناخت آکادمیک در رابطه با مسائل انسانی به ویژه مسائل مربوط به ادیان و مذاهب تلاش می‌کند، تقدیر کرد.

بن طلال تأکیدکرد: نیاز امروز به گفتمان مذاهب بر اساس پیروزی یک مذهب بر دیگر مذاهب نیست، بلکه برپایه ایجاد گفتمان امت برپایه تنوع و تعدد و اجتهاد آزاد است.

وی با بیان این که اکنون زمان آن فرا رسیده است که بر وحدت خود در انسانیت تأکید کنیم، اظهار کرد: اینگونه؛ اهمیت همبستگی و همکاری برای مقابله با بحران‌های انسانی در سوریه، یمن، عراق، لیبی، صومالی و افغانستان مشخص می‌شود.

بن طلال میلیون‌ها قربانی و ویرانی که جنگ‌ها برجای می‌گذارند را شاهدی بر فقدان «جنگ عادلانه» براساس آموزه‌های دینی که بر از بین بردن ظلم از سویی و بر حفظ کرامت انسانی از سویی دیگر تأکید دارد، عنوان کرد.

وی در پایان سخنان خود تأکیدکرد: اکنون آن فرا رسیده است که کمی به واقعیت تلخی که جهان امروز ما در آن قرار دارد، بیندیشیم و معانی عمیق انسانیت را که بیماری کرونا برای ما به تصویر کشید و از مهم‌ترین آنها احساس یکی بودن در انسانیت و نیاز به کار مشترک برای مقابله با بلایی بود که همه ما را تهدید می‌کند، به یادآوریم.

انتهای پیام
captcha