افزایش مرخصی امیکرون به 7 روز/ واکسن‌نزده‌ها بیشتر می‌میرند
کد خبر: 4037381
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۴

افزایش مرخصی امیکرون به 7 روز/ واکسن‌نزده‌ها بیشتر می‌میرند

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران با اعلام این خبر که عمده مرگ و میرها در تهران مربوط به افرادی است که واکسن نزده‌اند، پیشنهاد کرد مرخصی امیکرون از پنج به هفت روز افزایش پیدا کند که این پیشنهاد مورد موافقت قرار گرفت.

افزایش مرخصی امیکرون به 7 روز/ واکسن‌نزده‌ها بیشتر می‌میرند

به گزارش ایکنا، ایسنا نوشت: علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران در هشتاد و پنجمین جلسه ستاد مقابله با کرونای استان تهران در خصوص میزان اثرگذاری واکسن به ویژه در دز سوم بر روی سویه اُمیکرون گفت: علاوه بر آمار داخلی آمارهای جهانی نیز بر اثربخشی واکسیناسیون به ویژه در دز سوم در خصوص جلوگیری از ابتلای شدیدتر، بستری و مرگ و میر تأکید دارد به شکلی که اگر فردی واکسن دز دوم را دریافت کرده باشد پنج برابر ابتلا شدیدتری نسبت به کسی که دز سوم را زده است، خواهدداشت و برای فردی که تنها دز اول را زده این میزان ۱۴ برابر بیشتر است.

وی افزود: براساس آماری که در تهران داریم عمده مرگ و میرها مربوط به افرادی است که واکسن نزده‌اند. علاوه بر آثار کوتاه مدت بستری که تزریق واکسن کاهش آن را به همراه دارد افرادی که سه دز واکسن دریافت کرده‌اند از ورود به مرحله مزمن بیماری نیز با درصد کمتری برایشان این احتمال وجود دارد.

زالی ادامه داد: البته ارقام در تهران هنوز برای بررسی فاز مزمن بیماری در حال مطالعه است اما مواردی همچون ریزش مو که بین سه تا شش ماه پس از ابتلا به بیماری خود را نشان می‌دهد موضوع تقریبا مشخص است. لذا در هر لحظه چهره بیماری در سویه‌های جدید تغییر می‌کند.

فرمانده عملیاتی ستاد مقابله با کرونا استان تهران تأکید کرد: اُمیکرون یک آنفولانزای ساده و یا یک سرماخوردگی ساده نیست و باید مراقبت‌های لازم را در دستور کار قرار دهیم. در حال حاضر دو هزار و 340 بیمار در استان تهران در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و این بستری‌ها ۲.۶ درصد نسبت به هفته قبل افزایش داشته است.

وی تأکید کرد: اُمیکرون در حال حاضر در جهان سه سوش و جهش داشته که از نظر شدت بیماری در بین هر سه شاخه تفاوتی وجود ندارد. باید همچنان مراقب باشیم و با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و تزریق واکسن به ویژه در دز سوم اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم. تقریبا با توجه به جمعیت افراد واکسینه در تهران نسبت به افرادی که واکسن نزده‌اند، بستری افراد واکسن نزده پنج برابر نسبت به واکسن زده‌ها بیشتر است.

زالی با تأکید بر اینکه افرادی که در گذشته به کرونا مبتلا شده‌اند، مصون از اُمیکرون نخواهند‌بود چرا که این سویه فرار ایمنی بسیار بالایی دارد، عنوان کرد: با توجه به ابتلای کودکان به اُمیکرون در مورد واکسیناسیون کودکان غفلتی رخ داده که باید آن را جبران کنیم. مسئله واکسن کودکان باید جدی گرفته شود و در این زمینه نیازمند همکاری والدین و مجموعه آموزش و پرورش هستیم.

کسب رضایت کتبی از والدین برای تزریق واکسن حذف شود

وی ادامه داد: در شیلی دو میلیون کودک با تزریق واکسن مورد مطالعه قرار گرفته‌اند که اثربخشی واکسیناسیون و ایجاد ایمنی در آنها تقریبا به اثبات رسیده است. البته در خصوص واکسیناسیون کودکان با توجه به اینکه باید والدین رضایت کتبی دهند کمی برای آنها به لحاظ روانی ایجاد نگرانی می‌کند که بهتر است این موضوع حذف شود.

وی افزود: در مورد بانوان باردار مقاله‌ای توسط سازمان بهداشت جهانی منتشر شده که در آن تأکید شده بانوان باردار حتی در دوران بارداری باید واکسینه شوند و سبد واکسیناسیونی که برای آنها اعلام شده نیز بسیار متنوع است. در این مقاله تأکید شده خطر مرگ و میر برای نوزاد و مادران با تزریق واکسن بسیار کاهش پیدا کرده است. باید با کمک دانشگاه‌های علوم پزشکی و صداوسیما واکسیناسیون مادران باردار نیز به شکل جدی پیگیری شود.

زالی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بر لزوم افزایش مرخصی افراد مبتلا به اُمیکرون تأکید کرد و افزود: اوایل سازمان بهداشت جهانی پنج روز قرنطینه را برای اُمیکرون اعلام کرد اما در حال حاضر اعلام شده که این پنج روز کم است و فرد پس از هفت روز با داشتن تست منفی و رفع علایم می‌تواند با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در محل کار خود حضور پیدا کند. اگر کسی تست نداده باشد و علائم وی نیز رفع شده باشد می‌تواند پس از ۱۰ روز در محل کار خود حاضر شود. البته در این مورد نیز باید رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و فاصله گذاری در دستور کار قرار گیرد. در همین راستا پیشنهاد می‌شود که در ستاد استانی مقابله با کرونا زمان قرنطینه را از پنج روز به هفت روز افزایش دهیم.

پیشنهاد زالی مورد موافقت اعضا قرار گرفت و به این ترتیب زمان مرخصی برای افراد مبتلا به اُمیکرون از پنج روز به هفت روز افزایش پیدا کرد.

انتهای پیام
captcha