به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، ایثار و مقاومت از اصول اولیهای است که انبیای الهی بدون بهرهمندی از آن هرگز موفق به انجام رسالت خویش نمیشدند. پیامبران با ایستادگی و مقاومت در برابر سنتهای غلط و مناسبات نادرست اجتماعی و بذل ایثار و ازخودگذشتگی در این راه به اصلاح جامعه پرداخته و بدون به دل راه دادن هرگونه ترس و واهمهای از سختیها و مشکلات فراروی، رسالتهای سنگین الهی خود را به انجام رسانیدند.
پیامبران کسانی بودند که تبلیغ رسالتهای الهی میکردند و تنها از او میترسیدند و از هیچ کس جز خدا واهمه نداشتند و همین بس که خداوند حسابگر و پاداشدهنده اعمال آنهاست.
ایثار، نشانه مؤمن
یکی از ویژگیهای مهم مؤمنان راستین برخورداری از روحیه ایثارگری است. امیرمؤمنان علی(ع) در روایتی ایثار را بهترین کرامت اخلاقی برای انسانها دانسته است.(خیرالمکارم الایثار) و در روایت دیگر از آن با عنوان بالاترین نیکی ها یاد کرده است.(الایثار اشرف الاحسان).
در تاریخ اسلام، پس از هجرت پیامبر اکرم(ص) و اصحابش از مکه به مدینه، مردم مدینه که در اصطلاح تاریخ اسلام به انصار معروف شدند از مهاجران مسلمان استقبال کرده و با جان و مال به حمایت از آنان برخاستند.
وعده الهی به یکتاپرستان پایدار بر حق
در آیه 30 سوره فصلت؛«إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنتُمْ تُوعَدُونَ؛در حقیقت کسانى که گفتند پروردگار ما خداستسپس ایستادگى کردند فرشتگان بر آنان فرود مىآیند [و مىگویند] هان بیم مدارید و غمین مباشید و به بهشتى که وعده یافته بودید شاد باشید» خداوند متعال به یکتاپرستان پایدار بر توحید بشارت به بهشتی میدهد که در روز واپسین استقامتورزان در مسیر حق از نعمتهای آن بهرهمند میشوند.
اینکه خداوند متعال توحید را در کنار استقامت و پایداری قرار داد، حاکی از ارزش بالای پایداری و مقاومت در مسیر حق است.(8)
بسیارند کسانیکه دم از توحید و خداپرستی میزنند ولی آنگاه که پای عمل به میان آید پایداری از خود نشان نمیدهند و استقامت نمیورزند ایمان واقعی زمانی در انسان ظاهر میشود که وقتی فرد در برابر طوفان امیال و هوسهای نفسانی قرار گرفت و یا منافع و مصالح شخصیاش در معرض خطر افتاد بتواند پا روی امیال نفسانی گذارده و از آزمون الهی سربلند بیرون آید.
صبر و استقامت؛ عامل پیروزی
جنگهایی که پیامبر اکرم(ص) به همراه اصحاب باایمانش با مشرکان مکه و یا دیگر مخالفان سرسخت اسلام انجام داد نمونه بارزی از صبر و استقامت و ایثار را به نمایش میگذارد. در پایان جنگ احد لشگر مغرور ابوسفیان که پس از تحمل شکستی سخت در جنگ بدر تا حدودی احساس پیروزی و غرور میکرد به سرعت راه مکه را در پیش گرفت اما دیری نپایید که مصمم شد مجدداً بهسوی مدینه بازگردد و کار مسلمانان را یکسره سازد.
یکی از علتهای پیروزی رزمندگان اسلام، صبر و استقامت ایشان و اعتقاد به این اصل مسلم بود که در هر حال پیروزی از آن آنان است و همین عامل سبب شد که با وجود تنگناهای شدید تجهیزات و ادوات جنگی، ارتشی را که تا بن دندان از سوی قدرتها و دشمنان نظام جمهوری اسلامی مسلح شده بود به زانو درآورند.