حبیب ایلبیگی، مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران در حاشیه پنجاهمین جشنواره منطقهای سینمای جوان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: مهمترین هدف برپایی جشنوارههای منطقهای شناسایی استعدادهای اخلاقمدار و متعهد است و برگزاری این جشنواره نیز در استان مرکزی میتواند شروعی برای استعدادهای هنری و شناسایی آنها باشد تا بتوانند در آینده گامهای ارزندهای در تولید آثار فاخر بردارند.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت رسانه و سینما در انتقال ارزشهای دینی و اسلامی، بیان کرد: سینما از ظرفیت بالایی برخوردارست و این قدرت را دارد که بر ذهن و فکر مخاطبان تأثیرات عمیقی بگذارد؛ لذا ما باید با استفاده از ظرفیت سینما مفاهیم و رفتارهای پسندیده قرآنی را به مخاطبان معرفی و از آن برای ترویج تفکر دینی و ارزشهای قرآنی استفاده کنیم.
انتقال مفاهیم قرآنی به مخاطبان
ایلبیگی با بیان اینکه سینما بهعنوان مهمترین رسانه میتواند مفاهیم مختلفی را به مخاطبان منتقل کند، اظهار کرد: انجمن سینمای جوانان ایران همواره در تلاش است تا آثاری که میتواند مفاهیم قرآنی را بهدرستی و سهولت به مخاطبان منتقل کند مطرح و حمایت کرده و در شکل بسیار هنری و حرفهای تولید کند.
مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران ادامه داد: اخیراً هم در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم جشنواره فیلم، عکس و فیلمنامه مفاهیم قرآنی برگزار شد و بسیاری از استعدادهای قرآنی و دینی در حوزه سینما شناسایی شد و تنها باید تلاش کنیم تا از این استعدادها در تولید آثار فاخر دینی و قرآنی حمایت کرده و زمینه ساخت فیلمهای قرآنی را برایشان فراهم کنیم.
وی اظهار کرد: حمایت از تولید و هنرمند است که میتواند این عرصه را رونق ببخشیده و ضمن ایجاد تحول در حوزه سینما زمینه توسعه و گسترش آثار فاخر دینی را نیز فراهم کند و برگزاری این قبیل جشنوارهها نیز فرصتی است تا فیلمهایی با مضامین و مفاهیم قرآنی متجلی شده و میان دیگر آثار بدرخشند.
حمایت و تولید آثار فاخر دینی در سینما
ایلبیگی افزود: حمایت و تشویق از هنرمندان در تولید آثار فاخر دینی از جمله اهداف پیشروی انجمن سینمای جوانان کشورست و با معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این راستا رایزنیهای لازم صورت گرفته و ما در تمامی دفاتر 59 گانه انجمن در سراسر کشور اعلام کردیم که نهایت حمایت را از آثاری که در این زمینه ساخته میشوند، خواهیم داشت.
فعالیت در حوزه سینمای قرآنی نیازمند تقویت است
مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران با تأکید بر اینکه فعالیت در حوزه سینمای قرآنی نیازمند تقویت است، ادامه داد: تقویت این حوزه نیازمند ارتباط مناسب و مثبت جامعه هنرمندان با اساتید و کارشناسان دینی است و لازم است تا کارشناسان این حوزهها در معرفی یا ارائه محتوای مناسب و لازم برای ساخت فیلم به هنرمندان قدم بردارند؛ چراکه فیلم سازان و هنرمندان برای نمایش درست مفاهیم قرآنی به شکل هنری و غیرمستقیم به مخاطبان به این تعامل و همکاری نیاز دارند و اینکه مصادیق و سوژههای مناسب و محتوایی که کار را آسانتر بکند را در دست داشته باشند؛ لذا تعامل بین هنرمندان و افراد صاحب نظر در این زمینه میتواند به این مهم کمک کند.
وی اظهار کرد: سینما تأثیرگذارترین هنری است که میتوان با بهرهگیری از آن بسیاری از حرفها را به مخاطبان منتقل کرد و هنرمند در یک لحظه میتواند زیباترین و یا زشتترین صحنههای موجود در جهان هستی را به تصویر کشیده و بر فکر مخاطب اثر بگذارند و چه زیباست اگر بتوانیم از این ظرفیت برای معرفی نعمتها، ذات اقدس الهی، راز خلقت و آفرینش این جهان و ...که همه نشانه لطف خداوند به انسانهاست استفاده کنیم.
کاربردی کردن مفاهیم قرآنی در زندگی
مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران با بیان اینکه مفاهیم قرآنی که در زندگی ما بسیار کاربرد دارند باید مورد توجه هنرمندان قرار گیرد، ادامه داد: مفاهیم قرآنی که در این کتاب الهی اشاره شده همه به نوعی در زندگی عادی ما انسانها نیز وجود دارند و در شبانه روز ما اغلب با این مفاهیم به مراتب سر و کار داریم و فقط لازم است تا آنها را بیشتر شناخته و به آنها درست بپردازیم.
وی اضافه کرد: حسن خلق در رفتار، سلوک با مردم، مهربانی کردن، نیکی به والدین و همسایگان، دروغ نگفتن، احسان کردن و ... همه اینها در زندگی روزمره ما وجود دارد و زمانی ملموستر و دست یافتنیتر میشود که آنها را بهدرستی در جامعه عینت ببخشیم.
مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران در پایان یادآور شد: در این زمینه هنرمندان سعی کنند زیباییهای جهان را مشاهده کرده و مفاهیمی که در زندگی روزمره وجوددارد و میتواند بهعنوان یک ارزش مطرح شود راشناسایی و در قالب فیلم و عکس به تصویر بکشند.