کد خبر: 1462305
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۰
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اظهار کرد:

احیای هویت فرهنگی صنایع دستی در کشور/ صادرات در بالندگی صنایع دستی نقش کانونی دارد

گروه هنر: امروز هم‌نشینی میراث فرهنگی با صنایع دستی و گردشگری از جمله امتیازات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و این همدلی و همنشینی که امروز در سازمان وجود دارد موجب ارتقای صنایع دستی و احیای هویت فرهنگی صنایع دستی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، بهمن نامورمطلق، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور عصر دوشنبه، 28 مهرماه در مراسم افتتاحیه نمایشگاه سراسری صنایع دستی استان، ضمن تبریک روز جهانی صادرات به صادرکنندگان غیر نفتی و صنایع دستی کشور، گفت: صادرات همواره در بالندگی و توسعه صنایع دستی نقش کانونی ایفا کرده است.

وی بیان کرد: همه ما در طول تاریخ داستان‌های زیادی راجب به صادرات صنایع دستی شنیده‌ایم و حتی در مثنوی ده‌ها داستان در رابطه با ارزآوری و صادرات صنایع دستی ایران وجود دارد که این نشان از اهمیت موضوع است.

نامورمطلق اظهار کرد: کشور ایران همواره به‌عنوان یکی از صادرکنندگان صنایع دستی در طول تاریخ مطرح بوده است، لیکن متأسفانه در این صد سال اخیر به ویژه در دهه‌های اخیر صادرات صنایع دستی ما به دلایل مختلف از جمله تحریمات و سوء مدیریت داخلی بازارهای خود را از دست داده است که این جای تأسف دارد.

وی با اشاره به اینکه بازارهای صنایع دستی مهمترین سرمایه کشور محسوب می‌شدند، ادامه داد: این بازارها از جمله میراث اجداد و نیاکان ما بودند که به دست ما به امانت سپرده شده بودند، اما خیلی راحت این بازارها را در سطح جهانی از دست دادیم.

نامورمطلق افزود: در شرایط سخت تحریم حفظ بازارها بسیار سخت و بازپس‌گیری آن‌ها تاحدود زیادی جز با عزم و اراده‌ای فولادین غیر ممکن است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: کشور ایران امروز در حوزه صادرات در وضعیت مطلوبی به سر نمی‌برد چراکه در گذشته‌ای نزدیک این بازارها تخریب و صادرات به طور کلی از بین رفته است.

وی با اشاره به اینکه صنایع دستی ما نیاز به رشد دارد و بی‌توجهی به آن باید هر چه زودتر جبران شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه امروز در دولت تدبیر و امید امیدواری‌های بسیاری در این زمینه ایجاد شده است؛ اما هنرمندان ما نسبت به بی‌توجهی به صادرات صنایع دستی گله‌مند هستند.

نامورمطلق ادامه داد: صنایع دستی به دلیل ظرفیت بالایی که دارد باید به‌عنوان اولویت اصلی مسئولان صادرات و سازمان‌های مرتبط قرار گیرد چراکه اگر صادرات و بازرگانی صنایع دستی احیا نشود تولید در خطر است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به نقش مهم بازرگانی صنایع دستی در تولید، ادامه داد: اگر فروش و بازرگانی داخلی و خارجی وجود نداشته باشد امکان و هدفی برای تولید نیز وجود ندارد و امید است با فعالیت‌های روابط سیاسی و بین‌المللی که در حال انجام است هم بتوانیم حقوق حقه خود را در فناوری هسته‌ای حفظ کرده و دروازه‌های بازارهای جهانی را به روی صادرکنندگان باز کنیم.

وی گفت: تلاش‌های وزارت امور خارجه در راستای شکست تحریم‌ها قابل تقدیر است اما باید توجه کنند که مناسبات با کشورهای منطقه دوسویه باشد چراکه قرار نیست ما خام فروشی کنیم تا تکنولوژی بخریم.

نامورمطلق بیان کرد: ایران از صنعت و تکنولوژی پیشرفته‌ای برخوردار است و نسل جدید صنایع دستی از جوانان دانش بنیان هستند و قطعاً در آینده با تلاش و همت خود حیات مقتدرانه‌ای برای صنایع دستی رقم می‌زند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با تأکید بر لزوم حمایت از صنایع دستی و صنعتگران، ادامه داد: امید است تا در آینده‌ای نزدیک با گذر از برهه حساس تحریم‌ها کشور ما وارد بازارهای جهانی شود و صنایع دستی ما به جایگاه واقعی خود برگردد چراکه این حق ماست و باید صنایع دستی خود را برای آن زمان آماده کنیم.

وی با بیان اینکه استان مرکزی در حوزه صنایع دستی از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست، افزود: این استان از ظرفیت‌های خوبی در حوزه صنایع دستی برخوردارست؛ اما متأسفانه این ظرفیت‌ها بالفعل نشده و باید تلاش کنیم با مساعدت مدیران جدید دولت تدبیر و امید این عقب‌ماندگی در حوزه صنایع دستی را جبران کنیم.

نامورمطلق بیان کرد: یکی از شاخصه‌های مهم صنایع دستی بازارچه‌ها هستند که امروز دچار استحاله شده و باید احیا شوند؛ چرا که این بازارچه‌ها ثمرات بسیاری برای صنایع دستی در بر دارند که از جمله آنها احیا هویت فرهنگی و اقتصادی است.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های صنایع دستی در استان مرکزی از بین رفته و باید احیا شود، اظهار کرد: یکی دیگر از بخش‌های بازرگانی داخلی برپایی نمایشگاه و فروشگاه‌های صنایع دستی است که در حد قابل توجهی گردش مالی صنایع دستی را به خود اختصاص داده‌اند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در پایان هم‌نشینی میراث فرهنگی با صنایع دستی و گردشگری را از جمله امتیازات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و این همدلی و همنشینی که امروز در سازمان وجود دارد جای امیدواری است و موجب ارتقا گردش مالی، کیفیت و ارتقای صنایع دستی و احیای هویت فرهنگی صنایع دستی می‌شود؛ لذا امید است از این هم‌نشینی نهایت استفاده را ببریم.

captcha