کد خبر: 1463410
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴
خسروی:

سینمای امروز نیازمند مفاهیم والای قرآنی است/ لزوم نگاه نوین سینماگران به مفاهیم دینی

گروه هنر: کارشناس هنری اداره ارشاد خمین با بیان اینکه سینما نیازمند مفاهیم والای قرآنی است، تصریح کرد: سینما در کنار ایجاد سرگرمی سبب آرامش خاطر می‌شود و فیلمسازان قرآنی باید نگاه جدیدی به مفاهیم دینی و قرآنی داشته باشند تا ارزش‌ها را منتقل کنند.

ابوالفضل خسروی، کارشناس هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی  خمین در گفت وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، با اشاره به ضرورت توجه به سینمای قرآنی، گفت: سینماگر دینی و قرآنی باید سراغ زیبایی‌های فطرت الهی انسان برود و با زبان فطرت الهی تماشگر سخن بگوید.

وی افزود: هنر دینی و قرآنی  در تمامی بخش‌های هنری رشد و پیشرفت داشته است، ولی متأسفانه در حوزه سینما نتوانسته همگام با سایر هنرها پیشرفت کند.

معنای خاص سینمای دینی

خسروی با اشاره به معنای خاص سینمای دینی، اظهار کرد: در این نوع از سینما موضوع فیلم اختصاصاً باید دینی و قرآنی باشد و بر مباحث و مفاهیم دینی تکیه و تمرکز داشته باشد.

وی ادامه داد: باید از سینما برای تعلیم تقویت، تأیید و پشتیبانی دین استفاده شود و تمامی دغدغه سینماگر دینی باید این باشد که چگونه می‌توان با رجوع به حقایق دینی و جنبه متعالی وجود آدمی جاذبه و زیبایی ایجاد کرد.

وی افزود: یک عرصه برای سینماگر دینی بیان احوال و زندگی اولای خداست و مقوله دیگر بیان حوادث مهم تاریخی ومذهبی است که این موضوع شامل دوران معصومین و دوران صدر اسلام تا زمان حال مانند جنگ ها و پیروزی‌ها و حرکت‌هایی چون عاشورا است.

وی عرصه دیگر سینمای قرآنی را فیلم‌هایی عنوان کرد که به تصویر جامعه دینی می‌پردازند و تأثیر امور ماورائی را در زندگی، خانواده، مدرسه، جنگ و حتی در سایر موارد مانند معماری، حجاب و پوشش و ... نشان می‌دهد.

کارشناس هنری اداره ارشاد خمین با بیان اینکه سینما نیازمند مفاهیم والای قرآنی است، تصریح کرد: سینما درکنار ایجاد سرگرمی سبب آرامش خاطر می‌شود و فیلمسازان قرآنی باید نگاه جدیدی به مفاهیم دینی و قرآنی داشته باشند تا ارزش‌ها را منتقل کنند.

وی با اشاره به اینکه فیلم‌نامه به‌عنوان اولین مرحله فیلمسازی باید کاملاً با مسائل دینی و قرآنی پرداخت شود، ادامه داد: تولیدکنندگان فیلم نباید توسعه‌دهنده مفاهیم غرب باشند بلکه باید سینمای دینی را بومی کرد تا برای بیننده خاص وعام ملموس باشد.

توجه نکردن به هنر اسلامی و قرآنی

خسروی در ادامه حضور نداشتن هنرمندان صاحب توانایی و نیز توجه نکردن به هنر اسلامی و قرآنی در جشنواره‌ها را از موارد مهم رکود این سینما بیان کرد.

وی افزود: عده‌ای از سینماگران در فیلم‌های دینی از سوژه‌های کلیشه‌ای و نخ‌نما مانند فرشتگان غیرقابل باور، مرگ و پشیمانی  از گناه استفاده می‌کنند که به هیچ وجه حسی را به بیننده القا نمی‌کند.

وی ادامه داد: در عرصه سینمایی دینی باید جنب‌ه‌های مثبت و منفی در کنار یکدیگر جلوه نمایند و باید به نکاتی مانند فقدان دین و ایجاد خلأ و سرگشتگی‌ها در جامعه توجه ویژه شود.

این کارشناس هنری در پایان اظهار کرد: به رغم تمام کوتاهی در تولید سینمای قرآنی گاهی شاهد درخشش آثاری در حوزه فیلم و سریال مانند فیلم یک تکه نان، توبه نصوح، امام علی(ع)، مختارنامه، صاحبدلان و ... هستیم که با تکیه بر مطالعات گسترده ارزش‌های دینی و قرآنی را القاء کرده و سبب جاودانه ساختن اثر شده‌اند.

captcha