سیدمحمد حسینی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: بسیاری از آئین عاشورایی در استان به ثبت میراث معنوی رسیده است.
وی افزود: استان مرکزی بهعنوان بخشی از سرزمین کهن ایران زمینی دارای هویت تاریخی و دینی غنی است و مردمان این خطه از پس سالها توانستهاند تفکر و فلسفه قومی و فرهنگی خود را در زبان رسومات محلی حفظ کنند که بخشی از این رسمها ماندگار حاوی تفکرات معنوی عاشورایی است.
حسینی اضافه کرد: این آئین با پیام ناب و آمیخته با شیوههای هنری خرده فرهنگهای بومی توانسته محملی برای طرح پیامدها و رویدادهای تاریخی به شکل و شیوه قابل پذیرش برای جامعه باشد و تأثیرگذاری آن در زمانها خاص همچنان پابرجاست.
این مقام مسئول ادامه داد: آئین سوگ عزای سالار شهیدان(ع) بهعنوان یکی از شاخههای برجسته فرهنگ اصیل استان مرکزی است و در مناطق شهری و روستایی با اشکال متنوع در پرده و آینه هنر و ادب بروز یافته و از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است.
وی، بیان کرد: آئین و مراسم عاشورا درمحرم الحرام با سیاه پوشان آغاز میشود و عزادارن با سیاهپوش کردن مساجد، تکایا، میادین و خیابانها به استقبال اولین ماه قمری سال میروند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان در پایان با اشاره به اینکه حضور خودجوش مردم در برگزاری آئین عاشورایی و دلبستگی به خاندان رسالت بر شور این مراسم میافزاید، بیان کرد: برپایی مراسم روضهخوانی و مداحی و تعزیه ارادت خود را به سرور و سالار شهیدان به نمایش میگذارند که این آئین به ثبت میراث معنوی رسیده است.