کد خبر: 1474653
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۶

تا چه میزان به افزایش کتاب بر خود ببالیم؟

گروه هنر: کتاب چنانچه با شرایط مورد قبول و مطلوب در موضوعات متنوع علمی، آموزشی، اجتماعی، تاریخی، پزشکی و غیره تدوین شده باشد، رفیق شفیقی است که نامهربانی و انحرافات در آن دیده نمی‌شود ضمن آنکه در همه فرصت‌ها می‌تواند همراهی کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، فضل و معرفت انسان را می‌توان از اندازه گرایش و عشق او به کتاب و کتاب خوانی میزان کرد و می‌توان با این محک، گوهر آدمیان را عیار گرفت.

کتاب، میراثی ماندگار، پدیده ای باشکوه و باارزش و عنصری رشد آفرین و روشنگر در پهنه زندگی بشر است. افتخار ما نیز این است که فرهنگ و باورهای دینی ما بر پایه ارزش بینش و دانش و ارجمندی کتاب و نگارش استوار است و خداوند منان، معجزه ابدی آخرین فرستاده‌اش را یک کتاب قرار داده است.

قرآن کریم، سرآمد همه کتاب‌های عظیم و اسلام، دین اندیشه و معرفت، دین دانش و کتاب و معنویت است. اصولاً آیین آسمانی ما، پرچم‌دار کتاب و کتاب‌خوانی در زمین به شمار می‌رود؛ اندکی تأمل و کاوش در لابلای زرین تاریخ اسلام، این حقیقت را به روشنی می‌نمایاند.

همه فرهنگ‌ها با کتاب آغاز می‌شوند، با کتاب می‌بالند و تجربه‌های خود را به کتاب می‌سپارند. از این میان، اسلام بیشترین بهره را از کتاب برده است؛ زیرا وحی احمدی و گرامی‌نامه قرآن، از مشرق برگ و قلم درخشیدن گرفت و معجزه سترگ محمد(ص) در میان سطرهای کتاب صورت پذیرفت.

همچنین، پیشینه فرهنگی ما و شمار کتاب‌ها و کتابخانه‌ها در عصر شکوفایی تمدن اسلامی و اهتمام دانشمندان اسلامی و ایرانی در پدید آوردن آثار ارزشمند جهانی، همه ناظر بر اهمیت کتاب و کتاب خوانی است. ما وارثان نظام گرانبها، فرهنگ پویا و تمدن والای اسلامی، تا چه میزان باید به داشتن آثار مکتوب، افزایش کتاب و گستردگی کتابخوانی، دل خوش بداریم و بر خود ببالیم؟.

مقام معظم رهبری با استناد به تاریخ، از حضور خجسته و پرتوافشانی‌های آثار گران‌سنگ اسلامی یاد می‌کند و با اشاره به اشتیاق و توجه غیرمسلمانان به بهره‌وری از این گنجینه‌های شکوهمند، خاطرنشان می‌‌کند که جاذبه شورانگیز کتاب و بالندگی دانش و فرهنگ و کتابخوانی از آغازین سال‌های حیات فرخنده اسلام، چنان دامنه گسترده‌ای یافت که تأثیر آن تا قرن‌ها تداوم داشت.

حجت‌الاسلام صفر قربان‌پور، مدیرکل تبلیغات اسلامی اسان مرکزی در همین رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، گفت: موضوع مطالعه و کتابخوانی و مأنوس بودن با کتب چنان اهمیتی دارد که می‌توان گفت مثال آن مثال اکسیژن و عنصر هوا برای تنفس است.

وی اظهار کرد: در فضای زندگی انسانی کسب معارف و دستیابی به دانش و فناوری‌های جدید جزء ضروریات معیشت و زندگی اجتماعی انسانی است، بدین لحاظ است که گشت و گذار اهل دانش برای توسعه اندوخته‌های فکری و علمی به بوستان مرتبط و مخازن معارف اجتناب‌ناپذیر است، آنگاه این پرسش مطرح است که این گنجینه‌های علم و حکمت و دانش در کدام مرکز و منبع نهفته به یقین بخش اعظمی از آن را در کتاب‌ها باید سراغ بگیریم گرچه در محاورات و رسانه‌ها و فضاهای سایبری و غیره نیز تناسب موارد متعددی حاصل می‌شود، لیکن تفاوت راه زمین تا آسمان است.

قربان‌پور تصریح کرد: کتاب چنانچه با شرایط مورد قبول و مطلوب در موضوعات متنوع علمی، آموزشی، اجتماعی، تاریخی، پزشکی و غیره تدوین شده باشد، رفیق شفیقی است که نامهربانی و انحرافات در آن دیده نمی‌شود ضمن آنکه در همه فرصت ها می تواند همراهی کند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان در پایان با بیان اینکه باید ملاحظاتی در چاپ، نشر و توزیع رعایت شود، یادآور شد: بسیاری از کتاب‌ها مرجعیت مادری و مخزنی دارند و دورنمای اهداف آنان بین‌المللی و برای اعصار گوناگون است و به عبارت دیگر ویژگی انحصاری و نادری دارند، لذا باید آن‌ها را باید با تمام وجود گردآوری، حفظ و نسخه‌برداری کرد و به مخاطبان معرفی کرد و از مؤلفین آنها تقدیر و تجلیل کرد.

captcha