به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، محمدحسین مطیعی، مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان مرکزی پنجشنبه، 29 آبانماه در بیست و دومین گرامیداشت مقام کتابداران، کتابخانههای عمومی و مطالعه مفید در اراک ضمن تقدیر از تمامی کتابداران استان و خیّران کتابخانهساز و تمامی افرادی که در این زمینه تلاش میکنند، اضافه کرد: امسال فضای استان در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخانه بسیار مناسبت از سالهای مشابه قبل است.
وی ضمن بیان این مطلب که توجه مسئولان باعث شده که کتابخانه مرکزی تا پایان دولت تدبیر و امید به بهرهبرداری برسد، اضافه کرد: گودبرداری کتابخانه مرکزی در زمینی بالغ بر 18 هزار و 500 متر مربع آغاز شده است که امید است طبق برنامه تا مدتزمان تعیین شده به بهرهبرداری برسد.
مطیعی در ادامه اجرایی شدن هفته فرهنگی را یکی از راهکارهای نهادینه شدن فرهنگ اسلامی در جامعه دانست و اظهار کرد: بیشک برای نهادینه کردن فرهنگ عمومی کمبودهایی وجود دارد که با طرح برنامههای قابل توجه رفع میشود.
وی از اجرایی شدن طرح اهدای کتاب؛ انفاق فرهنگی نیز خبر داد و افزود: امید است با اجرایی شدن این فرهنگ گامهای اساسی در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برداشته و کودکان، نوجوانان و جوانان را با مطالعه مفید آشنا و در احیای تفکر دینی و اسلامی قدم برداریم.
مطیعی با بیان این مطلب که طرح اهدای کتاب؛ انفاق فرهنگی در طول سال در چندین مرحله انجام شده است، به اهدای بیش از 12 هزار جلد نیز اشاره کرد و گفت: این طرح تا پایان سال جاری ادامه خواهد داشت و علاقهمندان میتوانند کتابهای خود را به واحدهای سیار تحویل داده و زمینه رشد فکری فرزندان این مرز و بوم را فراهم کنند.
وی همچنین، ضمن اشاره به تهیه و تدوین اطلس کتابخانهها، اظهار کرد: با توجه به این نکته که اطلاعات دقیق از وضعیت کتابخانههای استان در دست نیست؛ ازاین رو در اقدامی فرهنگی پژوهشگران برآن شدند که از وضعیت موجود کتابخانههای عموم استان کتابچهای در قالب اطلس کتابخانهها تهیه کنند.
مطیعی در ادامه با بیان این مطلب که کتاب مایه هدایت و چراغی روشنگر برای اشاعه تفکرات است، از کتاب بهعنوان یادگار پیامبران الهی، چراغ راهنمای عزت و شرافت انسانها، بیان کننده سرنوشت ملتها و امتها، نشان دهنده رشد و پیشرفت جوامع بشری یاد کرد.
مدیرکل کتابخانههای استان در پایان با اشاره به اینکه از کتاب میتوان بهعنوان اهم راهکارهای انتقال دهنده سرمایههای علمی، فکری و تفکرات نسلهای گذشته به آیندگان نام برد، اضافه کرد: ارتباط جهان بشری با تولید علم و معرفت تعریف میشود؛ ازاین رو با تأسیس کتابخانه و مراکز علمی و تحقیقاتی شخصیت و مراتب علمی جوامع معین میشود.