به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، سینما در هر کشوری مظهری است از تمدن و فرهنگ آن جامعه و امروزه از صنعت سینما برای اشاعه و ترویج فرهنگ و عقاید استفاده میشود و قدرت این صنعت آنقدر زیاد است که حتی سیاستمداران از آن برای اهد اف سیاسی استفاده می کنند.
دولتها از صنعت سینما می توانند در عرصه جنگ نرم استفاده کنند و ارزش های فرهنگی و اعتقادی خود را به سراسر جهان نشان دهند.یکی از حوزه های بسیار مهم در فیلم سازی ایران استفاده از مضامین دفاع مقدس و به تصویر کشاندن واژههایی مانند ایثار، صبر و انتظار به ویژه درباره مادران و همسران شهداست.
و فیلم شیار 143 که در جشنواره فجر سال 1392 توانست جوایز را کسب کند، فیلمی خبرساز و بسیار مورد توجه خانوادههای شهدا ست.با شروع اکران این فیلم در پایتخت استانها و شهرستان ها نیز در سینماهای خود اکران شیار 143 را آغاز کردند.
شهرستان خمین نیز این وعده را به مردم خود داد که شیار همزمان با تمام نقاط کشور در این شهرستان اکران خواهد شد؛ اما آنچه مخاطبان سینما و هنرمندان را ناراضی کرد اکران، نه در سینمای خمین بلکه در سالن همایشهای فرهنگسرای امام خمینی(ره) و توسط محفل دانشآموزان مدارس صدرای خمین بود.
سینما لاله خمین همزمان با یکصدمین سال تولد حضرت امام خمینی (ره) مهرماه سال 78 توسط بخش خصوصی احداث شد. در آن زمان بدلیل عدم پرداخت اقساط وام گرفته شده برای ساخت ساختمان سینما و فوت مدیریت وقت ورثه وی اقدام به فروش سینما گرفتند اما با رایزنیهای مسئولان استان و شهرستان شهرداری اقدام به خرید سالن سینما نمود و ساختمان سینما به شهرداری واگذار شد.
شهرداری هم هر ساله از طریق مزایده سینما و و مجموعه آن را بصورت اجاره در اختیار بخش خصوصی قرار می داد. کسانی که این مجتمع را اجاره کرده بودند تنها از قسمت رستوران و تالار پذیرایی آن استفاده می کردند و قسمت سینمایی آن بصورت نیمه تعطیل و یا تعطیل بوده و هم اکنون تنهای سینمای خمین که باید زیر نظر اداره فرهنگ و ارشاد فعالیت کند به شهرداری واگذار شده و این سازمان هم به صورت مناقصه سینما را در اختیار متقاضیان میگذارد.
در حال حاضر سینمای خمین به منظور برگزاری همایش و اجرای برنامههای سیرک اجاره داده می شود و عملاً دیگر سینمایی در خمین وجود ندارد.
فیلم شیار 143 بدون مجوز ارشاد در فرهنگسرا اکران شد
سعید مختاریفرد، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد خمین در همین رابطه در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، گفت: فیلم شیار 143 در فرهنگسرا کاملاً غیرقانونی و بدون مجوز این اداره اکران شد.
وی افزود: این فیلم باید بهصورت دیجیتال انجام شود در صورتی که با DVD اکران شد و همین موضوع سبب شکایت تهیهکننده فیلم از مسئولان اکران شده است.
نکته مهم در زمان اکران این فیلم استفاده گروهی خاص از این بود. در صورتی که هر فیلمی با هر مضمونی، یک اثر هنری است و لذت بردن ازهنرحق همه انسان هاست.
بدون شک نرگس آبیار، کارگردان فیلم شیار 143، فیل خود را برای گروه و قشر خاصی نساخته است بلکه این فیلم متعلق به همه مردم ایران است همانطور که هشت سال جنگ تحمیلی بخشی از تاریخ این ملت است.
خمین سینما ندارد
اما موضوع بسیار مهم این است که چرا شهرستان خمین، زادگاه امام خمینی(ره) و زادگاه بسیاری از هنرمندان صاحب نام یک سینمای شایسته مردم وهنرمندان این شهرستان ندارد. سالهاست که اصحاب فرهنگ و هنر خمین در رویای مدیریت قوی فرهنگی ماندهاند و بیتوجهی مسئولان در انتخاب مدیران سبب قهر آنها از این شهرستان شده است.
شاید مسوولان و متولیان فرهنگی خمین فراموش کردهاند که سال گذشته یک فیلم بلند 90 دقیقهای توسط هنرمندان بومی ساخته شد و گروه نمایش این شهرستان توانست به بخش مسابقه جشنواره تئاتر فجر راه پیدا کند. حمایت از این افتخارات در حد لوح تقدیر خلاصه شده است.