حمیدرضا مجیدی، مسئول واحد سینمایی حوزه هنری استان مرکزی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی در ارزیابی وضعیت سینمای قرآنی جامعه امروز، گفت: متأسفانه جامعه امروزی بیش از هر زمان دیگری دچار مادیگرایی شده و اندیشه دهکده جهانی شدن و لذتجویی مادی بر انسانهای امروز آن غالب شده است.
امروزه سینمای قرآنی مورد مهجوریت واقع شده است
وی با اشاره به اینکه امروزه سینمای قرآنی مورد مهجوریت واقع شده است، بیان کرد: به مدد دنیای سرمایه و مادیگرایی، حاکمیت رسانههای لیبرال غرب، منزوی شدن هنرمندان متعهد، تولید فیلمهای سطحی بدون پشتوانه اندیشه و جذابیت فیلمهای هالیوودیسم با هزینهها و بهکارگیری بهترین امکانات حرفهای در آثار سینمایی برای جوانان باعث بیانگیزگی جوانان برای دیدن فیلمهای قرآنی و مهجور ماندن سینمای قرآنی شده است.
مجیدی با تأکید بر اینکه سینمای قرآنی نیازمند حمایت همهجانبه است، اظهار کرد: مطمئناً برای تولید آثار فاخر مذهبی که هزینههای چند برابری دارد و تولیدکنندگان نگران بازگشت سرمایه خود میباشند میبایست حمایتهای مادی و معنوی خیلی بیشتر از سالهای قبل صورت پذیرد.
مسئول واحد سینمایی حوزه هنری استان در ادامه، عدم جذابیت، فرار از حقیقت برای انسان مادی شده، تصور تکراری بودن مفاهیم و داستان ارائه شده و تولیدات نامناسب فیلم در سالهای گذشته را مهمترین علل مهجوریت سینمای قرآنی دانست.
وی افزود: تولیدات نامناسب فیلم در سالهای گذشته مانند دارو و شربت تلخی است که کودک با یک بار چشیدن آن از هر شربت حتی شیرین میهراسد و تنها با تغییر مزه آن میتوان ترس او را از نوشیدن شربت از ذهن او دور کرد.
مجیدی در پاسخ به این سوال که آیا تولیدات سینمای دینی و قرآنی مخاطب خاص در جامعه دارد؟، خاطرنشان کرد: البته افرادی که به دین و مفاهیم والای آن اعتقادی ندارند و یا حداقل مسخ تصاویر دنیای غرب و شرق شدهاند نمیتوانند متحمل دیدن واقعیات قرآنی و معنا باشند و حتماً مخاطب هنرهای قرآنی دل و قلبی است که هنوز تاریک نشده است.
مسئول واحد سینمایی حوزه هنری استان، اضافه کرد: البته نیم بیشتر جامعه هنوز علاقهمند این چنین موضوعاتی هستند که در حال حاضر به دلیل کم کاری مدیران فرهنگی، به روز نبودن و عدم شناخت واقعیت جامعه هر روز تعداد این مخاطبان کمتر خواهد شد.
وی اظهار کرد: ترس از عدم استقبال مخاطب امروز وهزینههای چند برابری نسبت به فیلمهای معمولی باعث شده تا فیلمهایی با ماهیت دینی و قرآنی کمتر تولید شود.
ضرورت عمقبخشی به محتوای تولیدات قرآنی
مجیدی با تأکید بر ضرورت تحقیق و پژوهش جهت عمقبخشی به محتوای تولیدات قرآنی و دیدن تمام جوانب فیلمنامه بهعنوان یک ضررورت و نیاز اساسی سینمای قرآنی، ادامه داد: شاید عدم وجود متولی مشخصی برای حمایت از این نویسندگان باعث مهجور ماندن این سینما شده باشد؛ چراکه اغلب شاید نیاز باشد تا سالها در تولید یک فیلم 2 ساعته قرآنی از چند نویسنده حمایت کرد که این از نظر مدیران هنری غیرقابل پذیرش است.
مسئول واحد سینمایی حوزه هنری استان در پایان، عدم توانمندی، شناخت و علاقه برخی فیلمسازان کشوربه چنین موضوعاتی به دلایل مختلف را از دیگر عوامل عنوان کرد و گفت: اعتلای سینمای قرآنی نیازمند ایجاد انگیزههای درونی معنوی و مادی برای هنرمندان شایسته وتوانمند، استفاده از ابزار مدرن و جذابیتهای بصری و داستانی با کشف زوایای جدید است و تا زمانی که این مهم اتفاق نیافتد هیچ اثری نخواهد داشت.