علی احمدی، مسئول سازمان بسیج هنرمندان استان مرکزی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: سینمای ایران در مباحث قرآنی فعالیتهایی دارد کارهای فاخر و ارزشمندی در حوزه مذهبی در حال انجام است؛ البته بیشتر در زمینه تولید سریال است و در حوزه سینما آثار قابل توجهی ارائه نشده است.
وی با بیان اینکه اظهار کرد: امروز بیشتر کارگردانان و هنرمندان دغدغههای گیشه را دارند و بحث هزینهها و جشنواره محور بودن تولیدات را درنظر میگیرند؛ لذا کمتر به مباحث قرآنی کمتر به مباحث قرآنی و تأثیرگذاری مثبت توجه میکنند و بیشتر مسائل مختلف و روز جامعه را دامن می زنند.
احمدی بیان کرد: از این رو آن طور که شایسته و زیبنده جامعه اسلامی است به سینمای قرآنی پرداخته نمیشود؛ لیکن عوامل متعددی موجب مهجوریت سینمای قرآنی و تولید سریالهای قرآنی است.
وی عنوان کرد: برای رفع این مشکل باید مدیریت کلان فضای رسانهای و سینمایی فعالیت های فرهنگی و هنری را به سمت و سویی سوق بدهد و کانالیزه کند که مطابق با اهداف کلان نظام جمهوری اسلامی ایران باشد.
احمدی اضافه کرد: تغییر در مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ازدیگر موضوعاتی است که سبب مهجوریتزدایی از قرآن می شود چراکه میتواند نقش هدایتگری معاونتهای مختلف وزارتخانه را در پی داشته باشد.
وی مطرح کرد: میتوان این معاونتها را به سمت و سویی سوق داد که بتواند اهداف متعالی نظام که شامل بحثهای تربیتی و تأثیرگذاری در مباحث فرامنطقهای و فراملی را عملیاتی کرده و مخاطبان بسیاری را برای سینمای ایران جذب کند.
احمدی عنوان کرد: خوشبختانه سینمای ایران در همین حد سطح فعالیت نیز توانسته به خوبی ایفای نقش کند؛ چراکه بازخورد شبکههای ایرانی کاملاً مشهود است و کشورهای حوزه خلیج فارس و خاورمیانه از سینمای ایران ابراز رضایت میکنند.
وی افزود: این کشورها شبکههای ایرانی را به شبکههای غربی که سراسر مباحث غیراخلاقی بوده و از این حیث اغنا شدهاند، ترجیح میدهند؛ چراکه متوجه آسیبهای سینمای غربی شدهاند و معتقدند این شبکهها به لحاظ تربیتی و خانوادگی بر روی فرزندانشان اثر سوء دارد.
احمدی با تأکید بر اینکه صدا و سیما و سینمای ایران ظرفیت بسیاری برای پرداختن به مباحث تربیتی و قرآنی دارد و صرفاً نباید به یک شبکه اکتفا شود، عنوان کرد: هدفگذاری جشنوارههای سینمایی به سمت مباحث کلام وحی از جمله راهکارهای اعتلای سینمای قرآنی است.
وی اظهار کرد: همانطور که گفته شد دغدغه اصلی سینماگران دغدغه گیشه، مسائل مالی و جشنوارههاست ودر جشنوارهها نیز کمتر به مسائل قرآنی پرداخته میشود؛ لذا باید تحول اساسی صورت بگیرد که این امر نیز وابسته به مباحث مدیریتی و دستاندکارانی است که این جشنوارهها را هدفگذاری میکنند.
احمدی با اشاره به اینکه از سوی دیگر اعتلای سینمای قرآنی نیازمند تأمین اعتبارات است، افزود: سالانه سینمای هالیوود هزینههای هنگفتی را به تولید سریالها و فیلمها اختصاص میدهند؛ لیکن این امر باید در کشور ما نیز این اتفاق بیفتد.
وی عنوان کرد: کسی که میخواهد وارد عرصه سینمای قرآنی بشود نباید دغدغه مالی، تحقیق، منابع انسانی، حقوق و دستمزد بازیگران، عوامل پشت صحنه، امکانات و تجهیزات را داشته باشد تا با طیب خاطر وارداین عرصه شود.
احمدی تأکید کرد: از اینرو باید یک سازمان بهطور جدی حمایت خویش را ابلاغ کند و از حضور افراد نخبه تأثیرگذار و مجرب در حوزه سینما بهره ببرد تا تولیدات فاخر و ارزشمند داشته باشد.
این مقام مسئول در پایان یادآور شد: قرآن سرشار از داستانهای جذاب، انسانساز و عبرتانگیز برای تمام فصول زندگی انسانهاست؛ ولی متأسفانه این موضوع مورد غفلت سینماگران واقع شده است؛ بنابراین باید با مدیریت صحیح این جذابیتها را به منصه ظهور رساند.