کد خبر: 2681968
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۶

جریان‌ساز مد اسلامی در کشور باشیم

گروه هنر: رئیس سیزدهمین جشنواره سراسری مد و لباس اسلامی اظهار کرد: بنا داریم تا به وسیله مؤسسات تک منظوره مد و لباس، جریان‌ساز مد اسلامی در کشور باشیم و تولیدکنندگان هم قول داده‌اند تا در این رابطه با ما همکاری داشته باشند.

حسین شاکری، رئیس ستاد سیزدهمین جشنواره کشوری و دومین جشنواره استانی مد و لباس اسلامی و ایرانی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی گفت: شاه‌کلید جشنواره مد و لباس اسلامی و ایرانی معرفی تولیدات طراحان و مؤسسات تک‌منظوره مد و لباس است.

وی بیان کرد: نکته اساسی در رابطه با جشنواره مد و لباس تأثیر مد بر بهداشت روانی جامعه است و ما در این رابطه مشکلات جدی داریم البته مردم تا چند سال پیش به رغم تاریخ کهن کشورمان، لباس‌های تکراری و تقلیدی که نشاط لازم را هم نداشت می‌پوشیدند؛ اما خوشبختانه اتفاقات خوبی صورت گرفته و از این پس نیز باید رفتارشناسی جامعه تغییر کند و مسلماً این جشنواره این مطالبه را در سطح استان ایجاد خواهد کرد.

شاکری با اشاره به اینکه باید مردم را از بد پوشیدن خارج کنیم، ادامه داد: سعی می‌کنیم تا این اتفاق با نتایج بسیار خوبی رقم خورد؛ لذا بسیاری از دانشگاهیان و پژوهشگران مبانی نظری این حوزه را با نگاه بومی کردن مسئله تهیه کرده‌اند و تلاش شده تا این مبانی بر اساس اصول اسلامی و ایرانی باشد.

مدیرکل اداره فرهنگ وارشاد اسلامی استان، حضور فعال طراحان مدولباس و حمایت را یکی از اهداف مهم این جشنواره عنوان کرد و افزود: نکته اساسی در رابطه با مد، تأثیر آن بر بهداشت روانی جامعه خواهد بود و این جشنواره تغییر در رفتارشناسی جامعه را مطالبه کرده و در واقع تولید مؤسسات تک منظوره مد و لباس است که بروز و ظهور پیدا کرده؛ بنابراین بنا داریم تا به وسیله این مؤسسات، جریان‌ساز مد اسلامی در کشور باشیم و تولیدکنندگان هم قول داده‌اند تا در این رابطه با ما همکاری داشته باشند.

وی اظهار کرد: رشد و توسعه پایدار کشور ایران و توسعه هنر در گرو لطف الهی است و جشنواه مد و لباس نیز با این الطاف کار خود را آغاز کرد تا سال‌های بعد بتوانند به درخت تنومندی تبدیل شود که میوه‌های آن کام ملت را شیرین کند.

لباس؛ نماد فرهنگی

شاکری، لباس را یک نماد فرهنگی دانست و بیان کرد: لباس تنها برای پوشاندن بدن و حفاظت تن در مقابل سرما نیست؛ بلکه امروزه به‌عنوان تشخص و تجدد است که البته افراطی توجه نکردن به آن نیز آنچنان ناثواب نیست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، ادامه داد: با اعلام فراخوان ارسال اثر به جشنواره کشوری مد و لباس، 248 اثر از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد 98 اثر انتخاب و به مرحله بعدی راه یافتند.

وی تصریح کرد: از 98 اثر راه یافته به مرحله نهایی داوری، 12 اثر انتخاب و در مراسم اختتامیه جشنواره معرفی خواهند شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، یادآور شد: جشنواره مد و لباس اسلامی- ایرانی از 18 تا 25 دی ماه به مدت هشت روز در بخش‌های مسابقه، نمایشگاه، طراحی لباس روی کاغذ، برند و فروش، علمی دانشگاهی، کارگاه‌های آموزشی، اصناف، موسسات و آموزشگاه‌ها برگزار می‌شود.

وی اظهار کرد: ایجاد فضای مناسب برای معرفی برند، ارائه نمونه طرح‌های جدید متناسب با شاخص‌ها و استانداردهای اسلامی ایرانی، ایجاد ساختار مناسب برای ساماندهی طراحی، تولید و توزیع پوشاک، زمینه‌سازی برای کشف و ظهور استعدادها و خلاقیت‌های نو مرتبط با پوشاک اسلامی- ایرانی، ایجاد اشتغال پایدار برای طراحان مد و لباس کشور و استان، زمینه‌سازی برای آگاهی ‌بخشی آحاد جامعه با انواع مدهای اسلامی- ایرانی، ترویج طرح‌های ملی مناسب با سلیقه‌ها و در خور شان والای ملت ایران و بر اساس سبک زندگی اسلامی و تقدیر از طراحان و تلاشگران توسعه پوشاک اسلامی- ایرانی از مهم‌ترین اهداف برپایی این جشنواره به شمار می‌رود.

شاکری تصریح کرد: این جشنواره در بخش مسابقه در دو بخش طراحی لباس بانوان شامل چادر، مانتو، پوشش سر و طراحی لباس کودکان شامل پیراهن و بلوز، شلوار دخترانه و پسرانه برگزار می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در پایان، برگزاری 10 کارگاه آموزشی ویژه مد لباس با هدف ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به‌صورت رایگان و با حضور اساتید برجسته استانی، برگزاری نشست تخصصی با حضور کارشناسان بنیاد ملی مد لباس با محوریت نحوه دریافت شناسه شیما و حق مالکیت معنوی و معرفی پایان‌نامه و کتب تالیف شده در حوزه حجاب و عفاف، برپایی نمایشگاه آثار برگزیده، برگزاری کارگاه چاپ باتیک توسط هنرمندان طراح استان و ... را از بخش‌های جنبی این نمایشگاه عنوان کرد.

captcha