حجتالاسلام حسن هنرمند، مدیرکل بنیادشهید و امور ایثارگران استان مرکزی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، ضمن تقدیر و تشکر از زحمات تمامی افرادی که در راستای شناسایی هویت شهدای گمنام تلاش میکنند، افزود: توجه به اهمیت شناسایی شهدای گمنام با استفاده از استخوانها و بقایای پیکرهای مطهر به دست آمده توسط گروههای تفحص، تحقیقات در این حوزه از سال 82 آغاز و نسبت به ثبت اطلاعات ژنتیکی آنها نیز اقدام شده است.
وی اظهارکرد: اعضای تشکیل دهنده تشخیص هویت شهدای گمنام با بهرهگیری از قطعه کوچکی از نمونه پیکر شهدای گمنام، یک بانک اطلاعاتی مجهول و از نمونه خانوادههای مفقودان هم یک بانکDNA یا ژنتیکی معلوم را تشکیل داده و پس از استفاده از کادر مجرب علمی، ارتباط بین بانک معلوم و مجهول را بررسی و به شناسایی مفقودان میپردازند.
هنرمند با بیان این مطلب که شناسایی و هویتبخشی به شهدای گمنام و رسیدن به نتیجه مطلوب مستلزم زمان کافی است، اضافه کرد: والدین بزرگوار شهدا اغلب در سنین کهنسالی بوده یا در قید حیات نیستند؛ لذا لازم است هرچه سریعتر نسبت به اخذ نمونههای خون والدین اقدام شود تا با این تلاش علمی و استعانت از خداوند متعال، امکان وصول به پاسخ هرچند در طول زمان میسر شود.
هنرمند در ادامه تصریح کرد: ممکن است با وجود شرایط جوی نامناسب پیکرهای شهدا برای آزمایش مناسب نباشند و در برخی موارد خدمت رسانی در حوزه شناسایی را ناممکن سازد.
وی همچنین افزود: طبق اطلاعات به دست آمده مجریان طرح در تلاش هستند تا با اتخاذ روشهای مناسب، امکان بررسی نمونههایی که هر دو یا یکی از والدین به رحمت ایزدی پیوستهاند را نیز فراهم کنند.
حجتالاسلام هنرمند بیان اینکه یکی از وظایف مهم مردم و مسئولان تکریم و احترام به خانواده شهداست، اظهارکرد: امروز به برکت مجاهدتهای شهدا نظام جمهوری اسلامی ایران مستمر و سربلند است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان در پایان، حفظ و پاسداری از ارزشهای مدنظر شهدای گرانسنگ را از عموم مردم خواستارشد و گفت: امروز خانواده معظم شهدا این انتظار را دارند تا برخوردهای محبتآمیز، توأم با عدالت را در جامعه شاهد باشند