به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، حجتالاسلام آیتالله عباسیان، مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان مرکزی ظهر امروز، 9 اسفند در نشست خبری با اصحاب رسانه استان در راستای اجرای بزرگترین رویداد حفظ قرآن کریم با بیان این مطلب که قرآن بهعنوان کتاب آسمانی برای تمامی جوامع بشری نازل شده و هدایت تمامی انسانها در اعصار مختلف را برعهده دارد، اضافه کرد: این مصحف شریف بهعنوان سندی معتبر و جامع تمامی جوامع انسانی را تحت پوشش قرار میدهد.
وی از نزول 1400 ساله قرآن تاکنون و بهرهگیری تمامی جوامع انسانی از آیات نورانی این مصحف شریف در راستای داشتن زندگی بهتر یاد کرد و گفت: از این کتاب آسمانی تاکنون بشر نهایت استفاده را کرده است و امید است این بهرهگیری بیش از پیش انجام شود.
حجت الاسلام عباسیان در ادامه سخنان خویش ضمن اشاره به این مطلب که با پیشرفت در زمینههای مختلف از جمله فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، انرژی هستهای و غیره نیاز به مباحث دینی و قرآنی دوچندان خواهد شد، افزود: امروز برخی از اندیشمندان و دانشمندان متبحر و حاذق غیر مسلمان به این نتیجه رسیدند که می توانند از کلام وحی در راستای پیشرفت خویش در زمینههای مختلف بهره مند شوند.
این مقام مسئول به رشد مفاهیم و مبانی قرآن کریم در جوامع غربی و امریکایی نیز اشاره کرد و گفت: نوجوانان و جوانان اروپایی دریافتند که تقویت بنیان فکری و روحی در گرو به کارگیری مباحث دینی و اسلامی در زندگی است و بر این مهم اذعان داشته و معترف هستند.
حجتالاسلام عباسیان انس با کلام وحی در جوامع بشری را حاکی از تبلور روح قرآن در جوامع غیرمسلمان بیان کرد و گفت: بدون تردید اگر انس و الفت با کلام حق در جوامع اروپایی رو به گسترش باشد شاهد گرایش هرچه بیشتر جوانان غیرمسلمان به اسلام خواهیم بود.
وی در بخش دیگر از سخنان خویش به تبلیغات گسترده و بیاساس دشمنان مبنی بر ترویج ادیان نوظهور با شاخصههای پوچ و بیهویت نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به این مطلب که قرآن کریم در برگیرنده مباحث و مؤلفههای غیرقابل انکار بوده و حتی دشمنان اسلام نیز براین امر مهم اذعان دارند؛ بنابراین بسیار لازم و ضروری است تا مسلمانان نسبت به نهادینه کردن مبانی و مفاهیم آسمانی این مصحف شریف اهتمام ویژه داشته باشند.
حجتالاسلام عباسیان در ادامه قرآن کریم و آموزههای دینی را سازگار با تمامی جوامع انسانی در تمامی اعصار دانست و گفت: ما مسلمانان باید از این فرصت نهایت استفاده را برده و گامهای بلندی را در راستای پیادهسازی مقدسات اسلامی برداریم.
وی همچنین روند افزایشی حضور کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در دوره های قرآنی را خواستار شد و گفت: برادران اهل سنت در این زمینه به ویژه حفظ کلام وحی اقدامات گستردهای را انجام دادند و بسیار شایسته و پسندیده است که شیعیان نیز براین امر مهم اهتمام ویژهتری داشته باشند.
مدیرکل اوقاف استان در بخش دیگر از سخنان خویش فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآنی در بخشها و رشتههای مختلف و تعهد و مشارکت یک میلیونی سازمان اوقاف در این طرح را یادآور شد و گفت: این طرح در قالب برنامهای چهارساله از سال 91 کلید خورده و امید است با قوت و در سالهای آینده ادامه یابد.
حجتالاسلام عباسیان از حضور 4هزار و ششصد و چهل داوطلب حفظ قرآن در رشتههای مختلف با نظارت این سازمان در استان خبرداد و گفت: 5هزار و سیصد و نود متقاضی و 6هزار و سیصد و هشتاد شرکتکننده در سال های 92 و 93 نسبت به فرمایش مقام عظمای ولایت ادای احترام کرده و در این طرح هوشمندانه شرکت کردند.
وی با بیان این نکته که آزمون شفاهی طرح مذکور از اول اسفند ماه جاری آغاز شده است، اظهارکرد: آزمون کتبی افرادی که 70 درصد امتیاز لازم آزمون شفاهی را کسب کردند نیز جمعه، 15 اسفند با حضور 5هزار و سی و یک شرکتکننده در مصلای بیتالمقدس اراک برگزار میشود.
عباسیان، رشتههای این طرح قرآنی را حفظ کل، حفظ 20، 10، 5، 2 و نیم جزء و حفظ موضوعی کلام وحی عنوان کرد و گفت: داوطلبان در رشته حفظ موضوعی 300 آیه از آیات نورانی کلام وحی که اثرگذار در زندگی فردی و اجتماعی هستند حفظ کرده و در زندگی کاربردی خواهند کرد.
وی از برگزاری دورههای آموزشی برای داوطلبان رشته های مختلف حفظ خبر داد و گفت: کلاس ها به منظور داشتن کیفیت لازم و داشتن بازدهی قابل توجه بازبینی شده و نقاط قوت تقویت و نقاط ضعف رفع شده است.
عباسیان ضمن اشاره به این مطلب که فرهنگ حفظ قرآن در جامعه باید نهادینه شود، اضافه کرد: نوجوانان و جوانان این مرز و بوم تشنه فراگیری علوم و معارف اسلامی هستند و باید از این ظرفیت و علاقه که در وجود این عزیزان نهادینه شده است نهایت استفاده را برد.
ی در ادامه از فعالیت 107 مربی حاذق و کارآزموده در سطح استان خبرداد و گفت: از این تعداد 91 نفر دارای گواهینامه تدریس قرآن از شهر قم بوده و وظیفه تدریس قرآن آموزان را در این طرح بزرگ قرآنی بر عهده دارند.
مدیرکل اداره اوقاف استان مرکزی در پایان، بابیان این مطلب که تاکنون 10 هزار قرآن آموز شرکت کننده در این طرح در استان موفق به حفظ کلام وحی در بخشهای مختلف شدند، از حضور 12 هزار نفری قرآن آموزان از سال 91 تاکنون در نقاط مختلف در طرح تربیت حافظان قرآن کریم خبرداد.