کد خبر: 3360844
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۶
درویش‌امیری:

مسجدجامع ساوه نگین فرهنگی منطقه است/ هرگونه بازسازی با نظر کارشناسی صورت می‌پذیرد

گروه هنر: معاون امور مجلس، حقوقی و امور استان‌های سازمان میراث فرهنگی گفت: دغدغه مجموعه میراث فرهنگی صیانت از بناهای تاریخی به‌ویژه مسجدجامع ساوه است و قطعاً با همفکری و هم‌اندیشی اقدامات سازنده‌ای برای حفظ این آثار انجام خواهیم داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، اسدالله درویش‌امیری، معاون امور مجلس، حقوقی و امور استان‌های سازمان میراث فرهنگی به همراه تعدادی از مسئولان استانی روز گذشته،17 شهریور از آثار تاریخی و فرهنگی شهرستان ساوه از جمله مسجد جامع، مسجد سرخ و موزه چارسوق بازدید و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات آثار تاریخی این شهر هزار ساله قرار گرفتند.

درویش امیری در حاشیه این بازدید گفت: در بحث اعتبارات میراث فرهنگی برای احیاء، مرمت و بازسازی آثار تاریخی با کمبود شدید مواجه هستیم به طوری که اعتبارات فعلی پاسخگوی نیازهای این حوزه نیست، در گذشته برای صیانت و نگهداری از آثار تاریخی کوتاهی‌هایی صورت گرفته اما این آثار هم‌اکنون در اختیار ما قرار دارد و باید با مشارکت همگانی از آنها صیانت کنیم.

رفع کمبود اعتبارات میراث فرهنگی مشارکت مردمی می‌طلبد

به گفته وی رفع کمبود اعتبارات مرمت و بازسازی میراث فرهنگی مشارکت مردمی را می‌طلبد تا مطابق برنامه ششم که مردم‌محور تعریف شده است، آثار تاریخی و میراث ارزشمند کشورمان را به کمک مردم صیانت کنیم، اعتبارات ماده 180 نیز که در اختیارات نمایندگان بسیار ناچیز است و عددی نیست که بتوان روی آن حساب باز کرد.

این مقام مسئول ادامه داد: به دلیل نبود اعتبارات لازم گنبد سلطانیه که به عنوان شاهکار معماری ایرانی است و بزرگترین گنبد خشتی ایران و جزو سه گنبد خشتی جهان بوده و دارای شناسنامه معتبر است، مدت 30 سال است که زیر داربست پنهان شده و اعتباری برای مرمت آن و رهایی این اثر ارزشمند تاریخی از داربست وجود ندارد.

درویش امیری هدف از سفر به ساوه را بازدید از آثار تاریخی این شهرستان به دعوت نماینده مردم ساوه و زرندیه دانست و افزود: در بازدیدی که از مسجد جامع به عمل آمد مشخص شد که خشک کردن و سبک‌سازی پشت‌بام آن ضروری است و اعتبار پیش بینی‌شده برای آن حدود 10 میلیارد ریال است که بخشی از طریق اعتبارات استانی و مابقی نیز از طریق اعتبارات سازمان میراث فرهنگی تأمین خواهد شد.

دغدغه‌های میراث فرهنگی نشان از اهمیت آثار تاریخی دارد

وی همچنین با اشاره به بازدید اخیر معاون میراث فرهنگی کشور از آثار باستانی و تاریخی ساوه گفت: دغدغه مجموعه میراث فرهنگی صیانت و حراست از این بناهای تاریخی مخصوصا مسجد جامع ساوه به عنوان یک نگین فاخر و ارزشمند تاریخی و فرهنگی این منطقه از کشور است و بازدیدهای مقامات این سازمان از این آثار نشانگر اهمیتی است که برای آنها قائل هستیم، قطعاً با همفکری و هم‌اندیشی اقدامات سازنده‌ای برای حفظ این آثار انجام خواهیم داد.

درویش امیری درخصوص استقرار ادارات در شهرهای استان مرکزی نیز گفت: استقرار اداره میراث فرهنگی در شهرستان تفرش از جمله توافقات انجام شده است و برای شهرستان زرندیه نیز که از این استعداد و ظرفیت برخوردار است، در نخستین جلسه موضوع مطرح خواهد شد و اقدام خواهیم کرد.

ساختار میراث فرهنگی مورد اجحاف واقع شده است

وی با بیان اینکه در مورد ساختار مجموعه میراث فرهنگی در گذشته اجحاف شده است، افزود: باید همزمان با ادغام مجموعه‌های وابسته به این سازمان بر مبنای تقسیمات کشوری، استقرار ادارات عملیاتی می‌شد، آثار فاخر تاریخی  شهرستان ساوه مایه مباهات کشور است به ویژه مسجد جامع ساوه که گنجینه هنر معماری هنرمندان این مرز و بوم است و برای صیانت از آن تلاش خواهیم کرد.

به گزارش ایکنا؛ شهلا میرگلوبیات نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس نیز در حاشیه این بازدید گفت: هرگونه مرمت و بازسازی آثار تاریخی باید با نظر کارشناسی و مدیریت علمی میراث فرهنگی کشور صورت گیرد و برای برون‌رفت از وضعیت تخریب آثار تاریخی مرمت باید از طریق پیمانکارانی انجام شود که تخصص لازم را داشته و مورد تأیید کارشناسان میراث فرهنگی باشند.

حراست از آثار تاریخی نیازمند کار تیمی است

وی با تاکید بر لزوم مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی و مردم به منظور صیانت از آثار تاریخی تصریح کرد: نباید از اعتبارات مجموعه میراث فرهنگی توقع معجزه داشته باشیم بلکه با همین اعتبارات اندک که محدودیت نیز دارد نگهداری از این آثار را در قالب یک کار تیمی انجام دهیم.

میرگلوبیات با تأکید بر تشکیل کمیته صیانت از آثار فرهنگی در شهرستان گفت: تشکیل این کمیته و اختصاص اعتبارات ملی و حمایت مدیران استانی می‌تواند علاوه بر تقویت حس نگهداری و حفظ این آثار، این مناطق را به یکی از نقاط مطلوب در حوزه گردشگری تبدیل کند.

به گفته وی بناهای تاریخی ساوه نظیر مسجد هزار ساله جامع این شهر هویت تاریخی و تمدن کهن این منطقه است و وظیفه همه ما امانتداری از این میراث ارزشمند و تحویل آن به آیندگان است، بنابراین باید از ظرفیت آثار تاریخی و باستانی به عنوان هویت دینی و ارزشی یک کشور استفاده کرده و صنعت گردشگری را رونق بخشید.

captcha