مریمالسادات حسنی، سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خمین در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی گفت: همزمان با آغاز ماه صفر چهارمین سوگواره تعزیه این شهرستان با حضور گروههای تعزیه خوان شهر و روستا برگزار میشود.
وی افزود: این دوره ازسوگواره تعزیه از روز جمعه 22 آبان همزمان با اولین روز ماه صفرشروع شده و به مدت 6 روز در جایگاه تعزیهخوانی عشقعلی و پسران برگزار میشود، امسال 12 هیئت تعزیهخوان دراین سوگواره حضور دارند که این هیئتها شامل چهار هیئت از شهر خمین، و هشت هیئت از روستا میباشد و در دو نوبت عصر و شب به رقابت میپردازند.
حسینی با اشاره به اینکه کارشناسان تعزیه از استان و شهرستان خمین داوری این سوگواره را بر عهده دارند گفت: در پایان سه هیئت برتر انتخاب و هیئت گلچینی از برترین تعزیهخوانها برای حضور در سوگوارههای استانی تشکیل میشود.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خمین تصریح کرد: شورای تعزیه شهرستان خمین متشکل از سه نفر عضو اصلی، یک بازرس و دوعضو علیالبدل، اقدامات حمایتی و نظارتی بر هیئتهای تعزیهخوانی در این شهرستان را انجام میدهند.
وی بزرگداشت مجالس عزاداری اباعبدالله الحسین(ع)، شناسایی و تقویت خمین به عنوان یکی از پایگاه تعزیهخوانی در استان مرکزی را از اهداف برگزاری این سوگواره بیان کرد و ادامه داد: در تعزیه اعتقادات مذهبی و مسائل اجتماعی با یکدیگر درهم میآمیزند و آن را تبدیل، نمایشی که هم تجلی جهان بینی عامه مردم است و هم توقعات اجتماعی و باورهای سنتی را متبلور نموده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد خمین افزود: به منظور پویایی وماندگاری مجالس تعزیه در دوران کنونی باید ویژگیهای جامعه سنتی ـ مذهبی گذشته به جامعه امروزی بازگردانده شود و تعزیه را با نظام اجتماعی، فرهنگی و دینی جامعه هماهنگ کنیم، اگر تغییرات درونی و بیرونی در تعزیه همراه با دگرگونیهای دیگر عناصر مادی و معنوی فرهنگ و در پاسخ به نیازها وخواستههای جامعه شکل بگیرد، این هنر دینی ماندگار و در میان طبقهها و گروههای مختلف مردم جاذبه خواهد داشت.