به گزارش ایکنا از استان مرکزی به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، حسینی گفت: سنگنگارهها يا هنرهای صخرهای، کهنترين آثار تاريخي و هنري بهجایمانده از بشر هستند. به تعبيري بستر به وجود آمدن خط، زبان، حروف رمزي، تبادل پيام، تاريخ، هنر و فرهنگ از سنگنگارههاست و میتوان گفت از بهترين ابزارهاي رمزگشايي ما قبل تاريخ هستند که برای نسلهای امروزی مدخلی از معما و سوالات متعدد هستند.
سید محمد حسینی افزود: استان مرکزی از حیث ثبت ملی سنگنگارهها در کشور رتبه نخست را دارد و حداقل 200 نقطه در سراسر استان شناسایی شده که از این مجموع 21 مجموعه سنگنگاره به ثبت آثار ملی رسیده است که شامل سنگنگارهها و منظر فرهنگی تیمره، رودباران، قشلاق جیریا، گاوجلو، درهملا، زلغر، یازیلیچای، جوباده، خوگان، درهکندهها، قارادره، قلعهداغ، درهپهنه، قلاع سنگی، کوه چراغچی، کوه سیاه، کوه قالاخلی، کوه لره، قالهر و داش دره است. در سال 97 چند سنگ نگاره دیگر نیز به ثبت آثار ملی خواهد رسید.
وی اظهار داشت: اداره کل 3 برنامه مجزا را برای این مجموعهها در نظر گرفته که نخستین هدف شناسایی این آثار، سپس ثبت ملی و در نهایت حفاظت از آنهاست که خوشبختانه در 2 مورد اول بسیار موفق بودهایم اما در مقوله حفاظت به اعتبارات ویژهای نیازمندیم که همکاری نمایندگان مجلس، استاندار محترم و دیگر مسوولین را میطلبد تا به کلکسیونی جامع از گردشگری حول محور سنگنگارهها تبدیل شویم. در حال حاضر مهمترین محدوده سنگنگاره متعلق به تیمره شهرستان خمین است که ادره کل در حال پیگیری ایجاد یک پایگاه میراث فرهنگی در این محوطه است تا به این طریق بتوانیم با حضور دائمی نیروها در این محوطه از دستاندازیها و تخریبهای احتمالی پیشگیری کنیم. خوشبختانه تعیین حریم و عرصه محوطه تاریخی تیمره در حال انجام است و به زودی به نتیجه خواهد رسید که این امر میتواند در حفظ این اثر ارزشمند تاثیر بسزایی داشته باشد چرا که سنگنگارههای تیمره به عنوان مهمترین و کاملترین مجموعه سنگنگارههای کشور؛ میراث بشری ارزشمندی از چندین هزار سال پیش را در خود جای داده است.
انتهای پیام