به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجتالاسلام سیدعبدالمجید اشکوری استاد حوزه و دانشگاه امروز، هشتم دیماه در نشست بصیرتی روحانیون اراک که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان برگزار شد، در پاسخ به سؤال تأکید روی فتنه 88 و حماسه 9 دی برای چیست؟ گفت: ملتی که حافظه تاریخی ندارد آیندهای ندارد، حافظه تاریخی باعث به دست آمدن تجارب شده که ملت بر اساس این تجارب آینده خود را ترسیم میکند.
وی با اشاره به اینکه تجارب به سادگی و ارزان به دست نمی آیند، تصریح کرد: تجربهای همچون قیام 15 خرداد، نهضت ملی شدن نفت و دفاع مقدس از جمله تجاربی است که در حافظه تاریخی ایران مانده است و بر اساس این تجارب آینده ساخته شده است. به فتنه 88 و حماسه 9 دی باید مکرر پرداخته شود تا در حافظه تاریخی باقی مانده و از نسلی به نسل دیگر منتقل شود.
حجتالاسلام اشکوری اظهار کرد: حافظه تاریخی اگر در سطح اجتماع و جامعه تحلیل درست شود منتج به شناخت افراد از خط خیانت و خط خدمت میشود. حماسه 9 دی متعلق به هیچ جناح و گرایشی نیست، این حماسه محصول بصیرت ملت ایران است، همه ملت ایران با هر گرایشی که داشتند در این روز به میدان آمدند و از منافع ملی دفاع کردند.
این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه هیچکس حق مصادره حماسه 9 دی به نفع خود را ندارد، بیان کرد: اگر بخواهیم حادثه تاریخی در حافظه تاریخی ملتی باقی بماند حادثه باید درست تحلیل شود، فتنه 88 و حماسه 9 دی دو موضوع بسیار مهم هستند که باید کامل به آنها پرداخته شود.
وی با طرح سؤال فتنه چه بود و ماهیت فتنه چیست؟ در پاسخ گفت: شناخت ماهیت به ما کمک میکند خط خیانت را شناخته و اجازه فعالیت ندهیم، افراد باید موضع خود را کامل مشخص کنند، درست است آزادی در جامعه حاکم است اما این آزادی اگر امنیت ملی را به خطر اندازد باید در مقابل آن ایستاد. امروز در کشور آزادی بیان، آزادی قلم، تبلیغات، فعالیتهای سیاسی و اجتماعی وجود دارد اما این آزادی نباید زمینه مزاحمت برای دیگران را فراهم و از خط قرمزها که همان حفظ امنیت ملی است عبور کنند.
حجتالاسلام اشکوری تصریح کرد: فعالیتهای بیقیدوشرط و عبور از خط قرمزها موجب ایجاد خلأ قدرت میشود، خلأ قدرت در معنای جلوگیری از شکلگیری قدرت مشروع تعریف میشود. قدرت مشروع به معنای شرع نیست بلکه به معنای پذیرفتن است، بسیاری از کشورها همچون عربستان قدرت استبدادی دارند که به زور بر مردم حکومت میکنند.
وی ادامه داد: شکلگیری قدرت به صورت دموکراتیک از دیگر انواع قدرت است، در این قدرت حکومت کننده بر اساس حداکثر آراء انتخاب میشود که نظام جمهوری اسلامی ایران در چارچوب همین قدرت شکل گرفته و مردمسالاری دینی را حاکم کرد.
حجتالاسلام اشکوری اضافه کرد: ماهیت فتنه 88 ایجاد خلأ قدرت است، آنان قصد داشتند ساختار مشروع را قبول نکنند که با مدیریت صریح و محکم مقام معظم رهبری و پاسخ مردم مواجه شدند، امروز خلأ ایجاد قدرت در کشورهایی همچون سوریه و پاکستان وجود دارد، وقتی ایجاد خلأ قدرت شد خلأ سیاسی ایجاد میشود. زمانیکه که افراد تحلیل درستی از مفاهیم نداشتند فریب خورده و سعی در ایجاد خلأ قدرت دارند.
وی در پایان یادآور شد: امنیت ملی خط قرمز و امری واجب است، حماسه 9 دی نشان داد مردم با وجود داشتن اختلاف سلیقه بر سر امنیت ملی با هیچکس معامله نکرده و نمیکنند. دهها سال دشمن برنامهریزی کرد تا ایجاد خلأ قدرت در کشور به وجود آورد اما با حضور مردم همیشه برنامهریزی و معادلات آنان نقش بر آب شده است، ما همه اعتقاد داریم که اختلاف سلائق نباید به سمت ایجاد خلأ قدرت کشانده شود.
انتهای پیام