کد خبر: 3784673
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۱
آیت‌الله معزی:

توقع از دین مانند گذشته نیست/ مردم طالب احکام اجتماعی هستند

گروه معارف ــ نماینده ولی‌فقیه در هلال احمر خطاب به طلاب جوان گفت: شما مکلف هستید که دین را بیاموزید و نشر دهید، امروز مردم از شما فقط احکام شرعی نمی‌خواهند، توقع آنان از دین مانند گذشته نیست مردم احکام زندگی اجتماعی را طلب می‌کنند.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، آیت‌الله عبدالحسین معزی، نماینده ولی‌فقیه در هلال احمر کشور، روز گذشته، 6 بهمن‌ماه در مراسم افتتاح کانون طلاب حوزه علمیه القائم‌(عج) محلات با اشاره به جشن ۴۰ سالگی انقلاب علی‌رغم فعالیت‌های دشمنان علیه نظام، تصریح کرد: افتتاح کانون طلاب یکی از ضروریات است که با همکاری مدارس علمیه و جمعیت هلال احمر می‌توان به اهداف متعالی دست یافت.
وی اظهار کرد: طلبه‌ها در مسیر نجات حرکت می‌کرده و تلاش می‌کنند فردا تحت عنوان عالم دینی در جامعه حضور داشته باشند. طلاب در آینده سخنگوی معارف اسلامی و دینی در جامعه بشری هستند، شما طلاب جوان برای فراگیری علوم نباید روز و شب بشناسید باید همواره علم را جستجو کنید. در دنیای پر‌هیاهوی امروز دانسته‌های خود در ابعاد مختلف را افزایش دهید، در طول تاریخ جامعه بشری دوره ما در ادوار مختلف از شگفت‌انگیزترین و در اوج‌ترین دوره‌ها است.
وی با بیان اینکه زندگی بشری امروز با گذشته متفاوت است، اظهار کرد: زندگی امروز مصرف‌کنندگی است در یک قرن گذشته میزان بهره‌وری انسان از منابع طبیعی به اندازه تمام قرون بوده است که این مهم نشان از پیشرفت و رشد علمی دارد. رشد تنها به حوزه علم محدود نشد و گستره خود را تا ایجاد مکاتیب مختلف همچون مارکسیسم تحت عنوان عدالت‌خواهی ادامه‌داد لذا در دنیای امروز اندیشه‌های نو و عجیب پدید آمدند.

انفجار اطلاعاتی انقلاب اسلامی
وی ادامه داد: دین آمد و پرچم‌دار حرکت شده و در سراسر جهان طنین‌انداز شد، در ۴۰ سال اخیر بیشترین اخبار مخابره شده در جهان به انقلاب اسلامی تعلق دارد و امروز انفجار اطلاعات انقلاب اسلامی در اولویت قرار دارد. ابعاد گسترده دینی امروز در کمتر از دقیقه‌ای منتشر می‌شود و این فضا، فضای بسیار مناسبی است که زوایای اسلام ناب را به جهانیان معرفی کند.
آیت‌الله معزی با بیان اینکه مردم آزاده ایران سلطنت ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی را سرنگون کرده و از بین بردند، تصریح کرد: دین حرکت کرد و نظام‌سازی کرد که وظیفه ما و شما طلاب جوان این است که از دین پاسداری کنیم. شما مکلف هستید که دین را بیاموزید و در جهان بشری نشر دهید، امروز مردم از شما فقط احکام شرعی نمی‌خواهند توقع آنان از دین مانند گذشته نیست مردم احکام زندگی اجتماعی طلب می‌کنند آنان قصد دارند بدانند که دین در روابط دیپلماتیک چه نقشی دارد لذا طلاب فردا پرچم‌دار هستند لذا امروز باید خوب آموزش ببینند و تربیت شوند.
وی با تأکید بر اینکه دشمن برای مقابله با مسلمانان و شیعیان از خود اسلام و قرآن استفاده می‌کند گفت: رمز ماندگاری انقلاب اسلامی ایران وجود مردمی به تمام معنا مؤمن و رهبری مقتدرانه و خردمندانه امام و رهبری است. انقلاب اسلامی تمام‌قد برای سعادت‌مندی انسان‌ها قدم برداشته است. حضور رزمندگان مجاهد در جبهه مقاومت از دیگر رموز ماندگاری انقلاب اسلامی ایران است، همه ما در لباس طلبه، مسؤل، استاد و ... باید هدفمند حرکت کنیم تا انقلاب را به سرمنزل مقصود برسانیم.
آیت‌الله معزی در بخش دیگر از سخنان خود بیان کرد: کشور ما کشور پرحادثه است و از ۴۴ حادثه ثبت شده جهانی ۳۳ تا در ایران رخ می‌دهد و جمعیت هلال احمر باید برای این روزها خود را آماده سازد. طبق تفاهم‌نامه‌ای که با مرکز مدیریت حوزه علمیه منعقد شده است قرار است کانون‌های طلاب در مدارس علمیه راه‌اندازی شود. ۷ آسیب اجتماعی همچون طلاق، اعتیاد، بیکاری، حاشیه‌نشینی وجود دارد که طلاب می‌توانند با کمک جمعیت هلال‌احمر ورود پیدا کنند. همچنین در حال حاضر ۳۰۰ کانون طلاب در کشور در حال فعالیت هستند.

مطالبه مردم از طلاب، تبیین احکام زندگی اجتماعی است/ لزوم توجه به فقه امداد
آیت‌الله کاظم سپاسی آشتیانی، مدیر حوزه‌های علمیه استان مرکزی نیز گفت: به دنبال عقد تفاهم‌نامه مدیریت حوزه علمیه با جمعیت هلال احمر کانون‌های طلاب در مدارس حوزه علمیه راه‌اندازی می‌شود که تعداد کانون طلاب در استان ۱۶ کانون است.
مدیر حوزه‌های علمیه استان مرکزی تصریح کرد: در جریان زلزله کرمانشاه خدمات بسیار خوبی از سوی جمعیت هلال احمر انجام شد، ارسال ۵ تریلر حامل اقلام مورد‌نیاز زلزله‌زدگان از جمله خدمات صورت گرفته است و ساخت کانکس در مساجد با کمک و هماهنگی هلال احمر انجام شد.
وی ادامه داد: حوزه علمیه سرپل ذهاب در زلزله کاملا از بین رفت که با همکاری جمعیت هلال‌احمر اقلام اولیه مانند کانکس، فرش، پتو، مواد‌غذایی جهت راه‌اندازی موقت حوزه علمیه به کار گرفته شد. در ایام نوروز هم دو گروه تبلیغی اعزام شدند و دو گروه جهادی محلاتی در قالب ۲۰ مبلغ به این مناطق رهسپار شدند.

اجرای طرح سلامت ویژه طلاب
آیت‌الله سپاسی از اجرای طرح سلامت ویژه طلاب و اساتید خبر داد و افزود: این طرح در راستای سلامت جامعه روحانیت در سطح مدارس صورت گرفت. بی‌شک خدمات صورت گرفته در جمعیت هلال‌احمر برهمگان آشکار است و باید این خدمات معرفی شود.
این مقام مسؤل اضافه کرد: در سایه تعامل جمعیت هلال احمر و حوزه علمیه اقدامات خوبی در راستای کمک به مردم به ویژه مردم آسیب‌دیده در سوانح انجام می‌پذیرد که طلاب می توانند در جهت رسالت‌های تعریف شده در این حوزه قدم بردارند.
به گزارش ایکنا؛ آیت‌الله معزی هم‌چنین در جلسه مشترک بین جمعیت هلال احمر و حوزه علمیه که در دفتر امام جمعه محلات برگزار شد گفت: آموزش‌های در نظر گرفته شده برای طلاب متناسب با شرایط آنان است از تمامی کانون‌های فعال همچون کانون دانشجویی، دانش‌آموزی متناسب با زمینه فعالیتی آنان به کار گیری می‌شود.
وی بابیان اینکه حادثه‌دیدگان علاوه بر مداوای جسمی به مداوای روحی نیز نیازمند هستند، اظهار کرد: جامعه روحانیت با حضور در دوره‌های آموزشی می‌توانند برای چنین شرایطی آماده شوند، برای طلاب فعال در این زمینه باید دوره‌های امداد و نجات برگزار شود.
آیت‌الله معزی اقدامات امیدبخشی را از دیگر وظایف امدادگران حرفه‌ای خواند و تصریح کرد: تمام وظایف برای طلاب و اساتید حوزه علمیه تعریف شده است فقط باید جلساتی برای آموزش درنظر گرفته شود. سازمان جوانان برای اقشار مختلف برنامه‌هایی تعریف می‌کند که در صورت لزوم از آنان استفاده می‌کند.
وی بر لزوم مستند‌سازی از اقدامات انجام شده و جلسات برگزار شده تأکید کرد و افزود: امدادگران حاضر در صحنه سوانح باید بدانند تا آخر راه باید چگونه عمل کنند گاه ندانستن ما را با مشکلاتی مواجه می‌کند. آموزش به موقع و متناسب با حرفه و علاقه امدادگران ما را به اهداف نزدیک‌تر می‌کند.

لزوم توجه به فقه امداد
آیت‌الله معزی با اشاره به اینکه باید به فقه امداد توجه کرد افزود: در رساله‌های تحقیقاتی باید مطالب را برای مراجع فرستاد و استفتائات را استخراج کرد، هنوز در حوزه فقهی امداد کاری صورت نگرفته است و طلاب و اساتید می‌توانند پیش‌قدم در این امر باشند، حوزه علمیه می‌تواند در حوزه اجتماعی نیز همچون مباحث دینی ورود جدی پیدا کند.
وی به برگزاری اردوهای آموزشی ویژه دبیران کانون طلاب اشاره کرد و گفت: آموزش‌ها باید به گونه‌ای باشد که امدادگران بتوانند در عملیات‌ها شرکت کنند، اگر تمامی کانون‌ها راه‌اندازی شوند اردوها را برگزار می‌کنیم. استفاده از ظرفیت خیرین در ابعاد مختلف می‌تواند به توسعه فعالیت ما کمک کند و باید راهکارهایی برای خدمت هر چه بیشتر به مردم پیدا کنیم.
انتهای پیام

captcha