کد خبر: 3797002
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۶

ضرورت تغییر فضای مطالعه در مدارس و مهدهای کودک

گروه فرهنگی ــ مسئول امور روحانیان ایثارگر استان مرکزی گفت: اگر قصد داریم تغییری در ساعات مطالعه ایجاد کنیم باید به فضاسازی و شاداب‌سازی کتابخانه‌ها و مکان‌های مطالعه در مدارس و مهدکودک‌ها بیشتر توجه شود.

ضرورت تغییر فضای مطالعه در مدارس و مهدهای کودک

حجت‌الاسلام مصطفی شفیعی، مسئول امور روحانیان ایثارگر استان مرکزی در حاشیه بازدید از کتابخانه عمومی شماره یک اراک در راستای اجرای طرح ملی «کتابخانه‌گردی» در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا از استان مرکزی، گفت: ورود به کتابخانه علاوه بر آشنایی با تازه‌های نشر ما را با کتب قدیمی‌تر نیز آشنا می‌کند.
وی تصریح کرد: تحقیق روی شهدای قرآنی استان از افتخارات بنده است که امروز با حضور در این کتابخانه با کتاب‌های بسیار قدیمی از دهه 60 آشنا شدم که اسامی شهدای طلبه استان در آن درج شده است، اصلاً گمان نمی‌کردم چنین کتاب‌هایی در این زمینه وجود داشته باشد که برایم بسیار جالب بود.
شفیعی با اشاره به پسندیده بودن طرح کتابخانه‌گردی، انجام این قبیل اقدامات را در توسعه فرهنگ کتابخوانی تأثیرگذار برشمرد و اظهار کرد: متأسفانه ساعات مطالعه و درصد کتابخوانان کم است، اگر قصد داریم تغییری در ساعات مطالعه ایجاد کنیم باید به فضاسازی و شاداب‌‌سازی کتابخانه‌ها و مکان‌های مطالعه در مدارس و مهدکودک‌ها بیشتر توجه شود، خوشبختانه کتابخانه‌ها به سمت شاداب‌سازی فضایی مناسب ویژه کودکان حرکت کردند که می‌تواند در جذب آنان حضور در کتابخانه کمک کند.
وی بر لزوم حضور والدین به همراه فرزندان در فضای کتابخانه تأکید کرد و افزود: فرزندان باید با لمس کتاب آشنا شوند، اگر خردسالان و کودکان در کتابخانه حضور داشته باشند به اهمیت کتاب پی می‌برند، چراکه از نزدیک شاهدند بزرگترها با چه وسواس و احترامی کتاب را در دست گرفته و ورق می‌زنند و این امر قطعا در رفتار فرزندان با کتاب تأثیر دارد.

ضرورت تغییر فضای مطالعه در مدارس و مهدهای کودک
سعید محمد‌دوست، سرپرست مرکز بهداشت شهرستان اراک نیز در گفت‌وگو با ایکنا گفت: فعالیت اداره‌کل کتابخانه‌ها و مرکز بهداشت هر دو فرهنگ‌سازی است و با تعاملات متقابل می‌توان هر دو فرهنگ یعنی فرهنگ مطالعه و فرهنگ سلامت‌محوری را ارتقا بخشید.
وی تصریح کرد: اداره کتابخانه‌ها از تمام ظرفیت خود برای ارتقای سرانه مطالعه استفاده می‌کند، آنان سعی دارند فرهنگ مطالعه افزایش یابد چراکه اعتقاد دارند در لوای آن سایر فعالیت‌های فرهنگی نیز معنا پیدا کند، ما هم تلاش می‌کنیم با استفاده از افزایش سرانه مطالعه فرهنگ سلامت را در جامعه نهادینه کنیم.
محمددوست با اشاره به اینکه به واسطه به روز بودن بهداشت و منابع باید مطالعات در این حوزه نیز به‌روز باشد، اظهار کرد: همکاران ما در حوزه بهداشت با مطالعه عجین هستند، همه منابع مراکز از وزرات بهداشت دریافت می‌شود، آموزش مطالب به عموم مستلزم آن است که ما و دیگر همکاران مطالعاتی را در آن زمینه داشته باشیم تا بتوانیم مبانی را به درستی آموزش دهیم.
وی اضافه کرد: برای ارتقای سطح مطالعاتی همکاران ستادی و محیطی از فرصت‌هایی همچون روز کتاب و کتابخوانی و کتابخانه‌گردی استفاده می‌کنیم، روزهای مناسبی با کتاب حساسیت‌ها را ایجاد کرده و می‌تواند زمینه افزایش سرانه مطالعه را فراهم کند. امروز به صورت نمادین در این کتابخانه حضور داریم اما کارکنان مراکز برای عضویت و استفاده از کتب بهداشتی، کتب مرتبط با بهداشت و یا دیگر رشته‌ها اقدام می‌کنند.
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان اراک در پایان بر لزوم آشنایی کارکنان با حوزه‌های دیگر مطالعاتی تأکید کرد و افزود: معمولاً ایستگاه‌های مطالعاتی در ستادهای مجموعه دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد اگر بخواهیم ایستگاه‌های مطالعه را در پایگاه‌ها و مراکز درمانی داشته باشیم باید برنامه‌ریزی کنیم، هر چند جزوات آموزشی بهداشتی در مراکز وجود دارد تا مادران جهت مراجعه به مطالعه پرداخته و وقت خود را هدر ندهند.
انتهای پیام

captcha