راضیه عباسی، مسئول کتابخانه شماره یک اراک در گفتوگو با ایکنا از استان مرکزی گفت: این کتابخانه در سال 51 در مساحت یکهزار متر افتتاح شده است، این کتابخانه دارای 40 هزار کتاب مخزن اصلی، 3 هزار کتاب کودک، 1700 جلد کتاب بریل و حدود 215 نرمافزار دیداری شنیداری دارد.
عباسی با اشاره به اینکه کتابخانه شماره یک اراک دارای 3 هزار و دویست عضو است، آمار فراوانی را در آقایان یکهزار نفر و در بانوان 2 هزار و دویست نفر اعلام کرد و افزود: 40 درصد از اعضای ما نوجوانان هستند، این کتابخانه با توجه به واقع شدن بین سه مدرسه خوشبختانه آمار اعضای نوجوانش بالاست جهت سهولت اعضا جهت استفاده از کتب طرح زوج و فرد را برای دختران و پسران در نظر گرفتهایم.
وی ضرورت پرداختن به بخش کودکان را از اولویتهای کتابخانه برشمرد و اظهار کرد: 700 کودک در گروه سنی 2 تا 6 سال در کتابخانه عضو هستند و از سه هزار کتاب موجود در کتابخانه استفاده میکنند. در این مکان بازیهای فکری نیز انجام میشود که خانوادهها با توجه به جدا شدن این بخش از مخزن اصلی خوشبختانه استقبال بسیار خوبی داشتند. بخش نوجوانان نیز از مخزن اصلی جدا شد و نوجوانان دانشآموز راحتتر کتابهای مورد علاقه خود را انتخاب میکنند.
عباسی اضافه کرد: حدود 30 درصد کتابها در مخزن اصلی مذهبی، دینی و موضوعات مربوط به قرآن و حتی کتب دیگر مذاهب همچون انجیل هستند، مردم نیز از این کتابها استقبال خوبی دارند، سعی کردیم تنوع در کتابهای دینی در گروههای سنی کودک، نوجوان و بزرگسال به حدی باشد تا ذائقه مخاطب را پاسخ دهد.
وی بیشترین آمار فراوانی در امانت را ادبیات دانست و گفت: بانوان به ویژه بزرگسالان از رمان و داستان بیشتر استفاده میکنند رمانهای فارسی بیشترین طرفدار را دارد و بخش ادبیات پر امانتترین است. متأسفانه کتابخانهها و منابع آنان چند سالی است به دلیل گرانی کتاب آنچنان که باید و شاید بهروز نمیشوند. خانوادهها توانایی خرید ندارند و برای کتابخانهها هم رمان زیادی خرید نمیشود. این مقداری هم که هست استقبال دارد.
عباسی در مورد مشکلات موجود هم گفت: برخی رشتهها همچون سدسازی، نانو، نفت، حفاری، دانشهای فضایی اضافه شدند که این کتابها در کتابخانه موجود نیست افراد برای گرفتن این کتابها مراجعه میکنند و ما نداریم که در اختیار آنان بگذاریم، مثلا تقاضا برای کتابهایی همچون کشت زعفران و هوافضا بسیار است اما تعداد محدودی کتاب داریم که میتوانیم عرضه کنیم.
وی اضافه کرد: خوشبختانه کتابخانهها جذب خیر دارند، نهاد کتابخانهها در مجموع سیاست خاصی را برای خرید کتب دارند و نمیتوانند با قیمتهای موجود کتابهای زیادی را خریداری کنند و بهروز باشند، اهدای کتاب در زمینههای دینی بیشتر از حوزههای دیگر است، به نظر من کتابخانهها از کتابهای دینی اشباع شدند و تقریبا در همه زمینهها کتب دینی وجود دارد، کاش خیرین جهت تأمین کتاب از ما کمبودها را سؤال میکردند تا ما با ارائه فهرست کتابها حداقل بخشی از نیاز کتابخانه که در واقع نیاز مراجعهکنندگان است تأمین کنیم.
مسئول کتابخانه شماره یک اراک با اشاره به اینکه از حضور والدین به همراه فرزندان خردسال خود بسیار خوشحال میشوم، اضافه کرد: اگر کودکان از سنین کم با فرهنگ کتاب و کتابخوانی آشنا شوند از بسیاری از آسیبها جلوگیری میشود، بنده اعتقاد دارم از کتابخانهها محیطی امنتر و سالم برای خانوادهها نیست.
انتهای پیام