رضا قاسمی نویسنده حوزه دفاع مقدس و مدرس داستان، در گفتوگو با ایکنا از استان مرکزی گفت: مؤانست با کتاب از کودکی در نهاد انسان شکل میگیرد، بنده به عنوان کتابخوان وظیفه خود میدانم در مناسبتهای مختلف کتابخوانی شرکت داشته باشم. اصحاب قلم در هر رشتهای که قلمفرسایی میکنند با حضور در مجامع کتابخوانی و ... نشان میدهند برای ادبیات سرزمین خود اهمیت قائلند.
وی با بیان این نکته که برای اشاعه فرهنگ مطالعه باید به کتابفروش و کتابخوانها توجه ویژه شود، اظهار کرد: برای افزایش سرانه مطالعه در کشور، نگاهها باید بین این دو مؤلفه تقسیم شود چراکه هر دو مورد نقش بسزایی در ارتقای فرهنگ کتابخوانی دارند، امید است افرادی متولی امر کتاب و کتابخوانی باشند که قلبشان برای کتاب و فرهنگ بتپد.
قاسمی از اُفت فرهنگ کتابخوانی در کشور ابراز نارضایتی کرد و با اشاره به اینکه به جای افزایش کتابفروشیها فروشگاههای لوازم آرایش، پیتزا فروشی و فست فودها در حال افزایش هستند، تصریح کرد: میل و ذائقه جوانان شامل امیال غریبهای دور از میل اصیل اسلامی ایرانی است، بنده با هزینه شخصی خودم بزرگترین کتابفروشی اراک را احداث کردم و اعتقاد دارم بزرگترها را نمیتوان کتابخوان کرد اما کودکان را میشود پس سرمایهگذاری روی کودکان ضروری است.
وی با اشاره به اینکه همه تلاش خود را برای کتابخوانکردن کودکان و نوجوانان به کار گرفته و از همه ظرفیتم در این راستا استفاده میکنم، بیان کرد: والدین در نظر داشته باشند تغذیه فکری و روحی از جمله مواردی است که باید همچون غذا، پوشاک، کلاسهای مختلف علمی، موسیقی و ... مورد اهمیت واقع شود، هدایت مردم به ویژه خردسالان به سمتوسوی کتابخوانی بسیار حائز اهمیت است همانطور که شاهد رشد جسمی کودکان هستیم باید شاهد رشد ذهنی آنان نیز باشیم.
قاسمی بر ضرورت توجه به تبلیغات گسترده در حوزه کتاب و کتابخوانی تأکید کرد و افزود: اقداماتی همچون کتابخانهگردی بسیار لازم است و نقش بسیار حیاتی در ترویج فرهنگ مطالعه دارد، اما نباید بدینجا ختم شود باید تبلیغات در این حوزه با جدیت بیشتری دنبال شود.
نویسنده حوزه دفاع مقدس ادامه داد: با ورود شخصیتهای کشوری و برگزاری برنامههای مختلف شاهد نصب بنر در سطح شهر هستیم اما چرا این تبلیغات در حد گسترده برای حوزه کتاب و کتابخوانی نمیشود چرا از حوزه کتاب آنچنان که باید و شاید حمایت نمیشود، چرا سازمانهایی همچون شهرداری جلوی تبلیغات فروشگاههای کتاب را میگیرد، امید است کارهای ارزشمند جواب دهد و مردم به سمت کتاب میل پیدا کنند.
وی با بیان اینکه حضور مسئولان در اجرای طرح کتابخانهگردی گسترده نبود، اظهار کرد: به نظر بنده اگر تبلیغات هم در این راستا صورت میگرفت باز هم مسئولان حضور جدی پیدا نمیکردند، مسئولان از سوی مردم و از سوی نظام دعوت به کار شدند و وظیفه دارند ارزشها، هنجارها و فرهنگها را در جامعه ترویج دهند. گاه دیده میشود حتی اگر مسئولان حضور دارند به جای اینکه مروج فرهنگ و ارزشی بوده و میل ذهنی آنها به سمت اقامه ارزشها باشد برای تبلیغات خود حضور دارند.
قاسمی در بخش دیگر از سخنان خود به اشتیاق خود به نگارش در حوزه دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: 22 ماه در بحرانیترین شرایط جبههها یعنی از سال 65 تا آخرین روزهای جنگ در جبههها بودم، با شرکت در چندین عملیات رخدادهای این دوران را از نزدیک لمس کردم، بنده شخصا به تعبیر و واژه دفاع مقدس احترام میگذارم، چراکه از نزدیک شاهد اتفاقات آن زمان بودم و ورودیهای ذهن من از همانجا شکل گرفت.
وی ادامه داد: در سالهای جنگ نمیدانستم قرار است روزی نویسنده باشم، اما ورودیهای ذهنم آنجا کامل شد، من در خانوادهای مذهبی متولد شدم پدربزرگ مادری من روحانی است و رعایت اصول دینی، اسلامی و انقلابی در خانواده ما جایگاه محکمی دارد.
قاسمی اضافه کرد: متولد پایین شهر هستم و به این موضوع افتخار میکنم؛ چراکه بچههای پایین شهر ارتباطات قویتر و محکمتری با دوران دفاع مقدس داشتند. نگارش من در حوزه دفاع مقدس از 5 سال قبل از زمان بازنشستگی آغاز شد، آن زمان احساس کردم زمان آن رسیده که به نوشتههای خود انسجام بخشم و برای شروع لازم بود به بهترین، باشکوهترین و طلاییترین دوران زندگیام یعنی همان دوران جبهه رجوع کنم. اولین کتابم خاطرات خودم از دوران دفاع مقدس است که 70 درصد به دوران جنگ و 30 درصد آن به دوران کودکی و جریانهای انقلابی من تعلق دارد. خوشبختانه با اینکه سالهای زیادی از عمر نویسندگی من نمیگذرد اما ناشران وزین و بزرگ، کتاب مرا چاپ کرده و توانستم حق تألیف دریافت کنم.
انتهای پیام