به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجتالاسلام عباس دانشی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی امروز، 29 مرداد ماه در نشست مطبوعاتی به منظور تشریح برنامههای هفته دولت با اشاره به اینکه علیرغم اقدامات صورت گرفته، خدمتی اثرگذار و ماندگار همچون اثر سینمایی و فاخر در خصوص شهیدان رجایی و باهنر انجام نشده است، اظهار کرد: شهدا مسیر حرکتی ما را در دولت مشخص میکنند و لازم است نوع خدمت رسانی آنان الگو قرار گیرد.
وی به ارائه گزارش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 92 تا 98 پرداخت و تصریح کرد: فعالیت کانونهای قرآن و عترت از 467 باب کانون به 578 کانون رسیده است که رشد 24درصدی را نشان میدهد. همچنین تعداد کتابخانهها نیز از 42 کتابخانه به 149 رسید که این افزایش دلالت بر رشدی 255 درصدی دارد.
دانشی با اشاره به اینکه تعداد برنامههای قرآنی اجرا شده در سال 92، 890 مورد به 1455 مورد با رشدی بالغ بر 63 درصد در سال 98 رسیده است، ادامه داد: فعالیتهای سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان در حوزه تولید فیلم کوتاه از ۹ اثر به ۵۸ اثر در سال جاری افزایش داشته است.
وی از رشد 150 درصدی این مجموعه در حوزه صدور مجوزهای فرهنگی خبر داد و گفت: تعداد مجوزها در سال 92، 313 مورد بود که این رقم در سال 98 به 784 مورد رسید. همچنین تعداد تئاترهای نیز از 24 عنوان به 198 عنوان رسیده که رشد 7 برابری را گزارش میدهد. امسال به دلیل شیوع کرونا و حفظ سلامتی مردم ارائه تئاترها محدود و یا تعطیل شد.
دانشی اضافه کرد: برنامههای آموزشی حوزه سینما نیز در سال ۹۲ حدود ۳۰۰ ساعت بود که اکنون به ۳۸۰ ساعت رسیده و افزایش ساعات آموزشی حوزه سینما از برنامههای اولویتدار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی است که در سال 99 و 1400 نیز ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه سرانه فضاهای فرهنگی و هنری استان در سال ۱۳۹۲ به ازای هر یکهزار نفر ۱۲ متر مربع بود، اما اکنون این شاخص به ازای هر یکهزار نفر ۲۵ مترمربع است، اظهار کرد: با بهرهبرداری از پروژههای فرهنگی در شهرستانهای خنداب، کمیجان و محلات و همچنین بهرهبرداری از یک سالن تالار مرکزی اراک میزان فضاهای فرهنگی و هنری استان مرکزی رشد قابل توجهی خواهد داشت.
این مقام مسئول با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره کتاب سال استان، تصریح کرد: اعتبارات خرید کتاب از نویسندگان و ناشران در سال 97 نسبت به سال 92 چهار برابر شد، اما این منابع مالی در سال ۹۸ با وجود مشکلات اقتصادی کاهش چشمگیری داشته است.
به گفته دانشی شمار کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان مرکزی در اولین سال فعالیت دولت تدبیر و امید در استان مرکزی ۴۶۷ کانون بود و این شاخص در سال گذشته به ۵۷۸ کانون رسید که رشد ۲۴ درصدی را نشان میدهد. همچنین پنج سینما در شرایط عادی در این استان فعال است که این مهم به هیچ عنوان شایسته سرزمین آفتاب نیست و بههمین دلیل حمایت گسترده در قالب پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و بلاعوض و تأمین تجهیزات لازم از بخش خصوصی و شهرداریها که در زمینه ساخت سینما مشارکت داشته باشند، در دستور کار قرار دارد.
برپایی نمایشگاه کودک و نوجوان
وی با بیان اینکه آثار و برکات برپایی نمایشگاه بزرگ کتاب استان مرکزی سال گذشته بعد از سالها تعطیلی نمایان بود، اضافه کرد: برپایی نمایشگاه کتاب بهتر از سال گذشته و نمایشگاه کتاب ویژه کودکان و نوجوانان در سال جاری برنامهریزی شده که امید میرود با سفید شدن استان از لحاظ ویروس کرونا امکان برگزاری حداقل یک نمایشگاه را داشته باشیم.
دانشی برگزاری جشنواره مطبوعات، راهاندازی انجمن مد و لباس، افزایش شمار هنرمندان بیمه شده از ۳۶۸ نفر در سال ۹۲ به یکهزار و ۵۶۵ نفر در سال ۹۸ را از دیگر اقدامات صورت گرفته در 7 سال گذشته برشمرد و در خصوص برنامههای ماه محرم هم گفت: تاکنون ۲ نمایشگاه مد و لباس برگزار شده و آمادگی لازم برای هرگونه تفاهم نامه با طراحان و تولیدکنندگان لباس و پوشاک به ویژه در حوزه عفاف و حجاب وجود دارد.
وی گفت: با شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت در برگزای مراسم عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) در ماه محرم و صفر، تکیه ارک همراه با برنامههای متنوع فرهنگی برای عزاداری راهاندازی شده و برای عموم مردم نیز قابل دسترسی است. همچنین حسینیه فرهنگ با حضور هنرمندان استان مرکزی در فضای تالارآیینه اراک در دهه نخست ماه محرم برپا میشود و هنرمندان میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
دانشی در خصوص خسارتهای وارده به حوزه فرهنگ و هنر به واسطه شیوع کرونا، تصریح کرد: متأسفانه خسارتهای وارده کرونا به حوزه فرهنگ و هنر بسیار سنگین است؛ چراکه حوزه فرهنگ و هنر برنامهای مخاطب محور هستند و کرونا هم به این موضوع آسیب جدی وارد کرد.
دانشی به تعطیلی مراسم تعزیه در استان اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه استان مرکزی در حوزه تعزیه پیشگام و میداندار بوده است، اما متأسفانه در این حوزه هم شاهد آسیب جدی 5 میلیارد تومانی و بیکاری ۸۰ نفر در حوزه تولید ابزار و ادوات تعزیه هستیم. اگرچه مجوز برگزاری مراسمهای عزاداری در فضای باز و رعایت شیوهنامهها داده شده است، اما برپایی مراسم تعزیه همچنان غیرفعال است و این موضوع به شدت ناگوار است.
وی با بیان اینکه آهنگ رشد توسعه در حوزه فرهنگ استان فعال است و از هر فرصتی برای تحقق مطالبات فرهنگی مردم و اصحاب رسانه به خوبی استفاده میشود، اضافه کرد: میزان خسارتهای کرونا به فرهنگ و هنر تا پایان فروردین بیش از ۱۰ میلیارد تومان است که با توجه به تعطیلی کسب و کارهای فرهنگی این رقم به شدت افزایش پیدا کرده است.
یادآور میشود؛ در پایان این نشست خبری از پوستر جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان مرکزی نیز رونمایی شد.
انتهای پیام